Mýdlo na obličej
Je možné, že používáte nevhodné mýdlo na obličej, které oslabuje kožní bariéru a zbavuje ji přírodních olejů, aramidů, které pomáhají udržet pleť přirozeně hydratovanou. To dráždí a vysušuje pokožku, která pak snadno zarudne. Zapomeňte na sprchové gely nebo mýdla, která používáte pro zbytek těla, a pořiďte si produkt určený přímo pro mytí obličeje se zaměřením na citlivou pleť.
Marta Pušová
16. prosince 2019
Pokračování 2 / 5
Příliš peelingu
Každý člověk se přirozeně zbavuje asi padesáti milionů kožních buněk denně a stačí jen trochu námahy, abyste je dostala pryč ze svého obličeje. Přeženete-li to ale s peelingem nebo používáte-li peeling určený pro tělo a ne obličej, své pokožce spíš uškodíte. Mikročástečkami obsaženými v peelingu totiž můžete povrch pleti podráždit, a způsobit tak nevzhledné zarudnutí.
Marta Pušová
14. prosince 2018
Pokračování 3 / 5
Parfémovaný krém
Jestli trpíte na zarudnutí pleti, zkuste začít používat pleťový krém bez parfemace. Jakkoliv totiž milujete vůni svého krému, může to být právě ona, která podráždění způsobuje. A může být i hůř – z podráždění se totiž může vyvinout ekzém. Ten poznáte snadno, na místech, kde se kůže dostala do kontaktu s parfémovaným krémem, se tvoří růžové šupinaté plochy. Vzdejte se proto raději své oblíbené vůně a zkuste pleťový krém, který parfém neobsahuje.
Marta Pušová
23. listopadu 2018
Pokračování 4 / 5
Opalovací krém
Nechráněná pleť vystavená přímému UV záření stárne o devadesát procent rychleji. Platí to i v zimě, když je zataženo a slunce nemá takovou sílu jako v létě. Právě tak se totiž tvoří hnědé a červené skvrny a kůže pomalu křehne. Řešení je v tomto případě jednoduché – používejte opalovací krém za každého počasí, případně si pořiďte pleťový krém a make-up s ochranným faktorem.
Marta Pušová
21. listopadu 2022
Pokračování 5 / 5
Červené víno
Je to smutná zpráva, ale je to tak, i červené víno může způsobit zarudnutí v obličeji. Obsažený alkohol a sulfidy používané k ochraně vína vedou k tomu, že se cévy v obličeji roztahují a mají za následek zarudnutí. Krom alkoholu mohou být spouštěčem zarudnutí také pálivé nebo kořeněné potraviny, kofein a v některých případech i citrusové plody.
Laura Poláková
29. října 2018