Trávníček musel lidi k účasti v Caruso show přemlouvat, lanařil i známé

Trávníček musel lidi k účasti v Caruso show přemlouvat, lanařil i známé

Když v devadesátých letech talentové soutěže na českých TV okruzích začínaly, museli moderátoři na ulicích k účasti veřejnost přemlouvat. Dnes se účastníků do Talentmanie přihlásilo 20 tisíc a do Česko Slovensko má talent 7 tisíc odvážlivců. Je ovšem pravda, že tehdy nebyly ve hře miliónové částky za výhru…

Herec Pavel Trávníček (60) moderoval první porevoluční soutěž amatérských zpěváků Caruso show a později také obdobnou show nazvanou Do-re-mi. "Byl to tak trochu masochismus.

Lidi se tam chodili dobrovolně trápit. Někdo se chtěl stát slavným, i když na to neměl. Objevili se i blázni, kterým připadalo snadné - přijít a zazpívat," vzpomíná.

V paměti má i rozzuřeného Američana, který skončil na druhém místě za dvaasedmdesátiletou babičkou a vzteky by se nejraději popral s televizním štábem i porotou.

Ta ale nehodnotila jenom zpěv. Zkoumala, jestli se soutěžící umí odvázat, zda má pohybový talent a charisma.

Sehnat do Carusa první účinkující byl prý někdy nadlidský výkon. V době, kdy se do Talentmanie, SuperStar či X Factoru hlásí tisíce lidí, působí vzpomínka na patnáct let vzdálenou minulost až směšně.

"Když jsme s kolegyní Radkou Kaspar s pořadem začínali, museli jsme lidi na ulici doslova přemlouvat, aby k nám přišli zazpívat. Mezery dokonce vyplňovali naši známí. Dneska lidé naštěstí pochopili, že nejde o život, a hlásí se jich do obdobných pořadů stovky," těší se Trávníček.

ČTĚTE TAKÉ:
Halloween: Nejodvážnější hollywoodská travesty show!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud