Trendy rty

Trendy rty

Pokud Vás současná rtěnka či lesk už lehce nudí, nechejte se inspirovat novinkami, které právě nyní přicházejí, aby zkrášlily vaše rty a dodaly jim trochu jiný vzhled. Nové líčené rtů z vás může během pár okamžiků udělat elegantní dámu, disco královnu, zasněnou romantičku i femme fatale.

„Buďte moderní – zaměřte se na rty. Zbožňuji rudé rty, protože jsou spojené s přepychem a jistou nostalgií. Rtěnka je podle mého produkt pro dobrý pocit, navíc umožňuje znovu a znovu prožívat smyslný okamžik nanášení rtěnky na rty,“ říká Linda Cantallo, umělecká vizážistka. Rudé rty se také díky aktuálním módním trendům dostávají zpět na výsluní. Šaty ve stylu elegantních 40. let a k nim neodmyslitelně patří červená ústa.

Disco trendy zase sází na třpytky a růžovou s fialovou, béžové zase ladí v přirozeným stylem i tím rockovým, kde vévodí kouřové oči. Svůj odstín v jakékoliv barevné kategorii najdete snadno. Každá žena může nosit rudé rty, stačí se orientovat tónem pokožky a vždy najdete ten správný odstín, ať již zmiňovaný výrazný rudý či světlé béžové. Toto hlásá mj. vyhlášená maskérka Charlotte Willer. Ta také připravila několik dalších tipů pro neodolatelně krásné rty:

  1. Barva lépe přilne a lépe drží na hladkém povrchu. Peeling umožňuje barvě vyniknout
  2. Tužka na rty nesmí být nikdy, naprosto nikdy vidět
  3. Tužka se nanáší vždy dříve než rtěnka
  4. Podkladová vrstva nebo balzám zaručí, že lesk na rty nevybledne
  5. Rtěnka a lesk by měly být přizpůsobené tónu pleti, vlasům a náladě. Nikoli oblečení
  6. Rozhodla jste se pro hodně tmavou rtěnku? Připravte se na nutné doličování během dne
  7. Výrazné líčení rtů znamená minimalistické líčení očí
  8. S malým štětečkem na rty dosáhnete naprosto dokonalého nalíčení

Armani tento podzim přináší novou kolekci rtěnek, které se naprosto odlišují od těch, co jste dosud vyzkoušela. Rouge d'Armani funguje na bázi nové technologie „kosmetické textilie“. Nová líčidla, která propůjčí rtům čirou barvu po dobu až 8 hodin a udrží je hydratované, aniž by bledla nebo se rozmazávala. „Rouge d’Armani je naprosto odlišná od ostatních rtěnek – je prostě ohromná. Jakmile ji vezmete do ruky, je jasné, že její složení je jiné. Vydrží dlouho, ale nevysušuje, hebce se nanáší a zanechává rty saténově hebké, aniž by se rozmazávala. Nový polymer, který obsahuje, umožňuje použití velmi kvalitních barevných pigmentů,“ hovoří nadšeně vizážistka Linda Cantallo. „Když jsme chystali odstíny, chtěla jsem, aby všechny barvy byly skutečně nádherné, aby žena mohla použít kteroukoli a cítit se sebejistě. Béžové odstíny jsou výborné a nepůsobí bledě. Toužila jsem po skutečně a opravdu sytě červené. Na tu je ostatně ideální doba – je to barva sezóny. Použila jsem Rouge d’Armani při tvorbě kolekce Giorgio Armani pro podzim 2009 a všechny modelky si ji zamilovaly. Vlastně si o ni neustále říkaly.“

cena: 990 korun

Opravdovou lahůdku připravila značky Helena Rubinstein pro sychravé podzimní dny. Ve spolupráci s vyhlášeným pařížským cukrářem Pierrem Hermé vznikla delikátní, a to doslova, linie Delicious Beauty plná smyslných barev a lahodných chutí. Kolekce rtěnek a lesků na rty je díky příchuti karamelu a levandule doslova k nakousnutí. Přichází tak další kolekce, která navazuje na dlouhou linii odvážných výtvorů ženy, kterou Jean Cocteau překřtil na „vládkyni krásy“. Kolekce rtěnek a lesků na rty je díky příchuti karamelu a levandule doslova k nakousnutí. Přichází tak další kolekce, která navazuje na dlouhou linii odvážných výtvorů ženy, kterou Jean Cocteau překřtil na „vládkyni krásy“. Dlouhodržící rtěnky Wanted Elixir jsou zastoupeny v šesti odstínech, které představují spojení delikátní vůně a sytých barev. Jako karamelovo-levandulové políbení.

Cena: 950 korun

Maybelline New York přichází s uvedením nové rtěnky Color Sensational se zcela novou dimenzí barev, které mají dosud nesrovnatelný jas a intenzitu. Textura rtěnky poskytuje rtům krémovější pocit a zároveň propůjčuje všem odstínům jedinečně věrnou, jasnou barvu. Této výjimečné kombinace se podařilo dosáhnout díky obsahu krystalicky čistých, neředěných barevných pigmentů a díky přírodním vlastnostem medového nektaru. Rtěnka Color Sensational nabízí paletu 20 odstínů ve čtyřech barevných rodinách: červené, růžové, fialové a hnědé, které kopírují ty nejaktuálnější barevné módní trendy. Vybrat si odstín, který sedne právě vám a vašemu stylu, je snazší než kdy dřív.

Cena: 139 korun

Lesky jsou sice velmi oblíbené, nicméně na rtech dlouho nevydrží, musí se často obnovovat a tím se mohou oproti rtěnce pěkně prodražit. 6 let výzkumů a 7 patentů, jejichž výsledkem je inovovaný lesk na rty Glam Shine Volumizer od L'Oreál Paris. Přípravek vytvoří na puse vláčný film, který nebývale dlouho vydrží. Celých 6 hodin dodává čistě lesklou a bezchybnou barvu. Nový aplikátor Plump Sculpt byl vytvořený právě tak, aby dokonale odpovídal tvaru rtů. Číslo 6 je u tohoto líčidla klíčové, dokonce počet jeho odstínů se rovná šestce. Na den skvěle vypadá jemná broskvová Addictive Peach.

Cena: 239 korun

Bez kvalitního balzámu se během podzimu a zimy neobejdete, pokud si chcete udržet rty zdravé, vláčné a hebké. Proto Lush přináší novinku v podobě kelímku s obsahem přesně připravené směsi přírodních ingrediencí, které hýčkají delikátní pokožku. Balzám None of Your Beeswax chutná po citrónech, mandarinkách, jejich vůně se mísí s vanilkou a panenským kokosovým olejem. Ten spolu s máslem murumuru a karnaubský voskem udržuje rty hebké a jemné.

Cena: 215 korun

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud