Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

20. 4. 2017
Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy
Kokosová voda a acai berry? Zapomeňte, to už není in. Zdravé stravování nás zajímá pořád víc, ale i v něm se začínají odrážet módní trendy stejně jako v jiných oborech. Některé z těch pro letošní rok vás opravdu překvapí.

Aquavit

Tenhle nápoj se ve skandinávských zemích, hlavně v Dánsku, vyrábí už od 15. století. Jde o nápoj na bázi neutrálního alkoholu vydestilovaný z obilí nebo brambor. Při druhé destilaci se do něj přidávají bylinky a koření, jako jsou koriandr, fenykl, skořice, kopr, badyán nebo hřebíček.

Jeho nejdůležitější složkou je ale kmín. Obsah alkoholu v aquavitu je od 37 do 45 %. Podává se na ledu. Uvidíme, jestli letos dokáže předstihnout naši tolik populární bylinnou Becherovku.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Dobře děláte, pokud nezahálíte a obohacujete se o nové poznatky. Co nejvíc se snažte komunikovat se šéfem, protože není vyloučeno, že se někomu chystá udělat překvapivou a potěšující…

Nejčtenější články

Články odjinud