Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

20. 4. 2017
Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy
Kokosová voda a acai berry? Zapomeňte, to už není in. Zdravé stravování nás zajímá pořád víc, ale i v něm se začínají odrážet módní trendy stejně jako v jiných oborech. Některé z těch pro letošní rok vás opravdu překvapí.

Aquavit

Tenhle nápoj se ve skandinávských zemích, hlavně v Dánsku, vyrábí už od 15. století. Jde o nápoj na bázi neutrálního alkoholu vydestilovaný z obilí nebo brambor. Při druhé destilaci se do něj přidávají bylinky a koření, jako jsou koriandr, fenykl, skořice, kopr, badyán nebo hřebíček.

Jeho nejdůležitější složkou je ale kmín. Obsah alkoholu v aquavitu je od 37 do 45 %. Podává se na ledu. Uvidíme, jestli letos dokáže předstihnout naši tolik populární bylinnou Becherovku.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Zásluhou Marsu disponujete velkým energetickým nábojem, takže vás vydělávání finančních prostředků nestojí až tolik námahy jako jindy. Váš úsudek je vskutku vynikající, takže ihned…

Nejčtenější články

Články odjinud