Trendy ve svatebních barvách roku 2010

Trendy ve svatebních barvách roku 2010

Zatímco r. 2009 patřil jemným barvám, barevné trendy v letošní svatební módě zdůrazňují barvy výrazné. Největším barevným hitem bude purpurová a její odstíny.

Populární svatební barvy pro nadcházející sezonu:

Podzim/zima: Sytě červená, sytě modrá, fialová, barva koženky, šalvějová

Jaro/léto: tyrkysová, platinová, korálová, bleděžlutá, fuchsiová

Z ostatních populárních svatebních barev jmenujme sytě modrou, která není tak hluboká jako námořnická modř, ale ani tak světlá jako modř nebeská. Z jarních barev připomeňme na prvním místě barvu tyrkysovou, kterou PANTONE rovněž vyhlásilo jako stěžejní barvu letošního roku.

Trochu netradičně se v sezonních svatebních oděvech objevuje barva černá. Od florálních motivů přes složitější korálkové ozdoby až ke stužkám a pentlím se černá stává stává letos stěžejní doplňkovou barvou.

Svatební kytice Devadesát pět procet svatebních kytic se váže na míru a k vázání se užívá široká saténová stuha. Nevěsty, které chtějí mít kytici ještě zářivější, ji zdobí korálky, brožemi, sponkami, perlami, krystalovými ozdobami a monogramovými stužkami.

S rostoucí oblibou plážových a přírodních motivů a s módou přirozeného a rustikálního vzhledu se při zdobení svatebních kytic užívají nové prvky jako mušle, hvězdice, pera, bobule a sosnové šišky.

Za nejoblíbenější a nejkrásnější květinu do svatební kytice je nadále považována růže. Módní volbu představují i lilie, růže, pivoňky, hortenzie, tulipány a orchideje. Jednoušší aranžmá stále více nahrazují pevně vázané kytice z dřívějších sezon. Popularita sytých barev na kyticích bude nadále růst.

Matky nevěst stále častěji nosívají namísto tradičních voniček malé kytičky. Oblíbené jsou i svatební vývazky s myrtou.

Svatební kytice letos nepředstavuje takovou nezbytnost jako dříve. Móda přeje květinovým ozdobám, které v malém i větším množství krášlí svatební šaty. Můžete-li nosit romantické květiny na šatech, po svatební kytici již tolik netoužíte.

Svatební obřad Dnešním trendem je, že páry kráčejí oddělenými uličkami a potkají se společně před hosty teprve během obřadu. Spolu se svatebčany prožívají velký den také jejich domácí mazlíčci. Pro nevěsty není neobvyklé, když na venkovské svatbě přijíždějí na koni anebo když k oltáři kráčejí spolu se svým psem.

V typickém případě ženich přichází spolu s matkou. Nevěsty mohou být doprovázeny současně otcem a/nebo nevlastním otcem, anebo svou matkou, ale také matkou a otcem společně, nebo prarodiči, případně další osobou, která je v jejich životě důležitá.

Ekologické svatby Smysl pro ochranu životního prostředí je dnes prioritní téměř v každé životní oblasti a platí to i pro svatby. Spousta párů si vybírá organické látky, květiny, jídlo, pozvánky atd.

Svatební dorty Nadále jsou populární dorty vlastnoručně zdobené cukrovými polevami v podobě květin, mušliček, hvězdiček, různých puntíků a spirálovitých ozdůbek. Páry si vybírají dorty, které odpovídají místu a tématu svatby. Svatba s pozvanými 150–200 hosty si dnes průměrně vyžaduje čtyř- až pětipatrový dort.

K oblíbeným příchutím patří citron, čokoláda, mrkev, koření a klasická máslová příchuť, ačkoliv některé páry si vybírají netradiční chutě, jako je perníková, espresso nebo lískový oříšek. Tradiční ozdoba na vrcholku dortu v podobě ženicha a nevěsty je dnes nahrazována květinami, soškami nebo velkým monogramovým písmenem.

Svatební fotografie Móda dnes dává přednost autentickému fotodokumentárnímu přístupu před tradičními pózovanými snímky. Věrné zachycení událostí svatebního dne vám napomůže převyprávět příběh vaší svatby. Pochopitelně, tradiční pózované obrázky jsou stále v oblibě a běžný je i požadavek vytvořit fotografie v černobílém provedení.

ČTĚTE TAKÉ:
Nejlepší trička sezóny!

Doporučujeme

Články odjinud