Třetina Evropanů nemá sex

Třetina Evropanů nemá sex

Se zajímavým zjištěním přišli autoři evropského výzkumu zaměřeného na partnerské vztahy. Zjistili totiž, že třetina Evropanů nemá téměř žádný sex, a pokud ano, jen několikrát do roka.

Nejhůře jsou na tom muži a ženy z Anglie, kde se k mizivému sexuálnímu vyžití přiznalo pětačtyřicet procent dotázaných. V sousedním Skotsku dokonce deset procent žen považuje sex za součást nutných „domácích prací“.

Nejčastěji mají Evropané sex jednou do týdne. Tuto odpověď uvedlo osmadvacet procent dotázaných osob. Čtyřiadvacet procent přiznalo, že mají sex pouze jednou až dvakrát týdně, zatímco kolem dvanácti procent lidí se těší ze sexu každý nebo každý druhý den. Osmnáct procent ovšem uvedlo, že mají sex „zřídkakdy“ a sedmnáct procent dospělých lidí nad osmnáct let ještě sex nemělo nikdy.

V průměru šestatřicet procent žen by si rádo dopřávalo sex častěji. „Byli jsme překvapeni obrovskou nespokojeností, kterou projevují ženy, pokud jde o sex,“ sdělil vedoucí průzkumu Nick O´Hare. Ten se svými kolegy také zjistil, že dvaadevadesát procent dotázaných považuje sex za „něco nádherného, co si lidé vychutnávají naplno“ nebo za „znamení zdravého milostného vztahu“. Příliš se tím ale neřídí.

Doporučujeme

Články odjinud