Třetina vegetariánů v opilosti konzumuje maso. Proč?

Třetina vegetariánů v opilosti konzumuje maso. Proč?

K vegetariánství se lidé uchylují z různých příčin. Nejčastěji jsou jejich důvody etické, dále touha po zdravém životním stylu, nebo nejedí maso třeba proto, že jim zkrátka nechutná. Třetina vegetariánů však v opilosti své zásady porušuje.

Lidé, kteří běžně maso nekonzumují, své zásady opouštějí, když požijí větší množství alkoholu. Mastný stejk je totiž skvělým jídlem při „opileckém hladu“, nebo následné počínající kocovině. Typicky se vegetariáni dietologického prohřešku dopustí o víkendových večerech či nocích, když se vrací z pijatiky. Zamíří do stánku s rychlým občerstvením a dopřejí se nejčastěji kebab nebo burger. Ráno je pak čeká krom opilecké kocoviny také kocovina morální. Svého prohřešku litují a vše si vyčítají.

Fakta vyplynula z výzkumu britské společnosti Voucher Codes Pro, která se dotazovala 1800 vegetariánů ve Spojeném království.

„Z našich dat vyplývá, že přátelé vegetariánů by se měli jako kamarádi projevit zvláště ve chvíli, kdy jsou opilí. Tedy podpořit své kamarády vegetariány, aby nejedli maso, ani když jsou opilí, aby toho posléze nelitovali,“ uvedl George Charles ze společnosti Voucher Codes Pro.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud