9
Fotogalerie

Tři tipy na zaručený jarní detox

Jaro již klepe na dveře, i když chvílemi počasí připomíná spíš sychravý listopad. I tak ale vzduch začíná vonět květy a příroda se probouzet k životu, tudíž i my máme přirozenou potřebu odlehčit. Hutné zimní pokrmy a sladkosti (vyloženě nutné k přežití dlouhých mrazivých večerů) nám teď pěkně leží v žaludku. A to doslova. Špatné trávení, únava, nezdravě vypadající pleť. Poradíme vám, jak se jich za tři dny aspoň částečně zbavit. Zlehka, nenásilně a hlavně bez zbytečného trápení. Uvidíte, jak se vám uleví!

Koktejl plný zdraví

Smoothies jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů. Navíc obsahují vlákninu, protože suroviny neodšťavňujete, ale ponecháváte jim slupku, pod kterou je nejvíce prospěšných látek. Je to takový koktejl všeho dobrého v jedné sklenici. Lze je připravit jak v ovocné, tak i v zeleninové variantě, ale osvěžující a lahodné jsou i jejich kombinace. Kromě toho můžete přidat vše, co vám chutná: oříšky, jogurt, mléko, džus, mladý ječmen, chia semínka, ovesné vločky či med. Pak vše svěřte výkonnému robotu nebo například Thermomixu®. Ten se postará o dokonalý výsledek. Na dotykové obrazovce si sami určíte rychlost mixování a tím pádem i strukturu a konzistenci výsledného smoothie. Nezapomínejte na pitný režim ani během dne. Nejlépe vám poslouží zelené čaje nebo voda ochucená citronem.

Pohlazení pro duši

Účinným prostředkem, jak ulevit zažívání jsou také polévky. Nepředstavujte si ovšem talíř mastné gulášovky nebo smetanové kulajdy. Myslíme spíše lehké vývary s libovým masem a nezahuštěné zeleninové krémy. Navíc vás hezky zahřejí a udělají dobře i na duši. Stačí k tomu jen kvalitní suroviny jako sezonní zelenina, čerstvé bylinky, koření a prvotřídní maso, pokud ho máte ráda. Jestli nemáte čas stát u plotny a hlídat, aby se nic nespálilo, vezměte si na pomoc třeba Thermomix®. Ten díky funkci regulovaného ohřevu zajistí, že po příchodu domů z procházky vás přivítá polévkou provoněný byt. Pak už stačí jen zeleninu promixovat, nejlépe opět v Thermomixu®, přece si nebude špinit další nádobí. Zastane práci až dvanácti samostatných spotřebičů, takže opět ušetříte nejen čas, energii ale i místo v myčce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vtipná kaše

Pokud nechcete dělat zásadní očistné kroky, stačí, když svůj den začnete miskou doslova nabitou zdravím: Byl by totiž hřích nesnídat, když existuje něco, jako jsou teplé kaše. Existuje nespočet kombinací s rozličnými druhy obilovin, ovoce, oříšků či semínek. Mlsalky si přilepší i různými druhy rostlinných másel a mlék. Oblíbené je například jemné mandlové nebo krémové kokosové. Jejich cena v obchodě mnohé z nás ale odradí od koupě, což je škoda. Chutnají totiž báječně. Připravte si je doma, v Thermomixu® je to otázka pouhých několika minut. Rázem povýší obyčejnou kaši na takovou dobrotu, že se na ní budete těšit už předchozí večer. Neomezujte se jen na ovesné vločky a sáhněte i po těch jahelných, pohankových nebo rýžových. Na receptové platformě Cookidoo® naleznete více jak tisíc chutných inspirací nejen na ty nejoblíbenější snídaňové kaše. Dáte přednost kořeněné kukuřičné s meruňkami nebo spíše špaldové kávové?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Více informací o kuchyňském pomocníkovi jménem Thermomix® naleznete zde.

Doporučujeme

Články odjinud