Třídenní dieta

Třídenní dieta

Není čas, ztrácet čas... to si řeknu vždy, když najednou přijde nečekaná akce a já potřebuji 2 až 3 kila dát okamžitě dolů, protože si chci vzít ty šaty, ve kterých nesmí být ani kilo navíc. Nezbývá nic jiného, než se tři dny omezit úplně ve všem. Víc času totiž není.

Třídenní dieta je i tak trochu taková „očista“. Nebudete se cítit tolik nafouklí a bude vám dobře. Nutno říct, že od třídenní diety nemůžete očekávat, že shodíte 20 kg. Úbytek váhy je podstatně menší, ale reálně dosažitelný.

Jak říkám, pokud potřebujete hned dvě kila dolů, je to správná volba. Konzumují se nízkokalorické potraviny a porce jsou malé, rozložené do tří jídel denně. Třídenní dieta je velmi krátkodobá. Kila půjdou dolů okamžitě a dosažená váha se dá i udržet, pokud se nezačnete přecpávat. A teď se dostávám k tomu, co vás jistě zajímá nejvíc. Jaké potraviny jsou vhodné pro tuto dietu?

K snídani je povolena káva nebo čaj bez cukru. K tomu si můžete dát buď ovoce, nebo pečivo v malém množství. Dále to můžou být nízkotučné mléčné výrobky či cereálie.

K obědu zvolte kuřecí maso, rybu, vejce a pečivo nebo i cereální sušenky.

Jako večeře se doporučuje větší porce masa, vařená zelenina a jako zákusek trochu sladkého ovoce nebo malé množství nízkotučné zmrzliny.

Zapomeňte na příliš tučné a sladké jídlo. Budete to muset vydržet bez uzenin a sýrů, krémových omáček a dresinků či zákusku a čokolád. O sladkostech si nechejte po tyto tři dny jen zdát.

Tak jako každá dieta, i tato mám svoje výhody a nevýhody. Počítat můžete s rychlým úbytkem váhy. Ten se projeví už po třech dnech, případně po více, podle toho, jak doznívají účinky diety. Organismus dostane to, co potřebuje. Jídelníček totiž zahrnuje ovoce a zeleninu, bílkoviny, sacharidy i některé tuky. Dieta, i když je krátkodobá, je dostatečně pestrá.

Na druhou stranu nepřináší dlouhodobý efekt hubnutí. Tři jídla denně jsou nedostatečná, takže se pravděpodobně dostaví pocit hladu. Po skončení diety, může dojít k jo-jo efektu. Jak už jsem se ale zmiňovala, dá se snížená váha udržet, pokud se nezačnete hned zase přecpávat a dopřávat si všechno možné.

Zuzana Kozáková Zdroj: FITNESSTV.CZ

Doporučujeme

Články odjinud