Triky pro lepší randění!

Triky pro lepší randění!

Úspěch při randění nezávisí zcela a pouze jen na atraktivitě, ale spíš na tom, jak dokážeme odhadnout a určit, zda jsme atraktivní pro toho, s nímž zrovna rande máme.

Experimentální průzkum z Německa dokazuje, že lidé schopní toto vycítit, jsou při randění úspěšnější, protože neztrácejí čas tam, kde to nemá smysl.

Výzkum vedl profesor psychologie Mitja Back z Univerzity Johannese Gutenberga v Mainzu spolu s dalšími kolegy z Británie a Německa. Podle něj problém tkví v tom, že lidé často tvrdí, že hledají u partnera upřímnost, humor a jiné kvality, zatímco ve skutečnosti je pro ně důležitější přitažlivost.

Proto vedl sedmnáct skupin rychlého randění, kdy mají dvojice tři minuty na to, aby se poznaly, následně se vzájemně každý s každým prohodí. Na konci, až se prostřídají všichni se všemi, umístí randící na tabuli lístky s čísly těch, o které mají zájem. Když se dva protějšky shodnou, domluví si další rande.

Celkem vzato jsou lidé velmi špatní v odhadování toho, kolik jiných lidí je bude chtít. A někteří lidé o tom nemají ani ponětí a jejich odhady jsou úplně mimo. Ale jiní lidé jsou v tomto o mnoho lepší. Přitom muži, kteří jsou promiskuitnější, lépe odhadují, zda se s nimi žena bude chtít setkat či nikoli, mezi ženami lépe odhadují, zda bude muž stát o další rande, ty, jejichž osobnost je velmi sympatická a vstřícná.

Back soudí, že muži inklinující k nezávaznému sexu a mající promiskuitnější chování se při randění projevují tak, jak ženy stereotypně o chování mužů smýšlejí, to může zase v ženách vyvolávat potřebu chovat se typicky, takže pánové pak poznají, zda je žena chce, či nikoli. Sympatické a vstřícné ženy budí v mužích pocit pohody a vyvolávají ochotu flirtovat, z čehož pak ženy poznají, zda je muž chce, či o ně nestojí.

„Rychlé randění je velmi dobrý kontext pro studium chování při randění. Je to metoda, jako by ji vytvořili sami psychologové pro své výzkumy,“ dodal profesor Back.


ČTĚTE TAKÉ:
Něco o lásce...!



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

Doporučujeme

Články odjinud