Třináctá komnata jménem alkohol. Příběhy žen, které propadly závislosti

Truda
14. února • 12:34

Mám kamaráda anonymního alkoholika, párkrát jsem byla i na jejich sezení. Velice poučné chvíle.... Já jsem k závislosti na vínu málem ujela taky. Byla jsem skoro rok bez auta, domů jsem se vracela kolem hospody, kde pracovala kamarádka. Doma nikdo, tak se stavím.... Dáš si dvojku? Jasně, bude pohoda. Ještě jednu? No proč ne.... A pak už jsem chytala slinu pokaždé, když tramvaj nabrala směr k té příjemné hospodě, kde bylo tak fajn... No naštěstí jsem zase začala jezdit, takže na alkohol ani pomyšlení. A jsem velice v pozoru, pokud si chce někdo dát skleničku "na pohodu". To je cesta do pekel................... Kamarádi anonymní alkoholici doma nemají ani rumové pralinky a žijou. Baví se, chodí na společné akce, sportují, plesají, to vše bez kapky alkoholu. ......................Hádejte, kde jsem zažila největší střízivou partu. Ve školce? Kdepak. Na celostátním sjezdu anonymních alkoholiků. Už jste někdy potkali 250 lidí, kteří si za celý víkend nedali ani kapku? Heč, já jsem je potkala...a byl to úžasný zážitek. Bohužel jinde než mezi alkoholiky, tedy těmi anonymními, nenajdete partu střízlivou i ve volném čase. A to je strašné.... Stejně jako oni jsem schopná o sobě říct - měla jsem s alkoholem problém, probíhalo to takhle, řeším ho tím, že nepiju, takže mi nenabízej. ................Onehdy mi jeden "kamarád" vnucoval pití se slovy, že ho urazím, když si s ním nedám. Klidně jsem mu řekla, že pokud ho urazím tím, že s ním nebudu pít, tak čert ho vem, o takové pitomce nestojím. A byl klid a najednou mi nabízel džus.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud