Trpíte ve vztahu? Rozejděte se! Tady je 6 věcí, které rozchodem získáte

Elynor
31. srpna • 8:07

S tím by se vesměs dalo souhlasit, kromě bodu 4. Děti nebudou šťastnější. Ony se s rozpadem rodiny vyrovnají, protože jim nic jiného nezbude. Ale následky to na nich zanechá vždycky. Výjimkou jsou patologické vztahy, kde je jeden z rodičů a někdy bohužel i oba alkoholici, násilníci, závislí na čemkoliv, psychicky nemocní a podobně. Jenže valná většina rozvodů se tohohle netýká, a lidi se rozejdou z malicherných důvodů, které se ani nepokusili řešit. Pokud děti nemají, dobře, je to jejich blbost, ale v manželství s dětmi by měla být povinnost napřed vyčerpat všechny možnosti, jak ho zachovat a děti vychovat do dospělosti, než se rozvedou. Žádné dítě netouží po tom mít několik tatínků nebo "strýčků", nebo pendlovat ve střídavé péči sem a tam. A není pravda, že je potřeba být "šťastný". To je stav, který se člověku stane párkrát za život, štěstí není setrvalý stav, to je okamžik. Většina života jsou úplně obyčejné všední dny a k těm prostě nějaké ty problémy a starosti patří. Ani dítě nepotřebuje být šťastné, potřebuje bezpečné zázemí, klid, pohodu, jistotu, že ho mají rodiče rádi. Když se rozhodnu mít děti, musím vědět, že jim holt budu muset i něco obětovat, a že do té doby, než budou dospělé a samostatné, nemůžu si vymýšlet vzdušné zámky, protože tím, že je mám, jsem na sebe vzala odpovědnost. Od všeho můžu utéct, dokud jsem sama za sebe. Proto by měl každý mnohonásobně zvažovat, s kým ty děti mít, ne že mnohé ženy otěhotní s kýmkoli, kdo nosí kalhoty, protože se bojí, že jim ujíždí vlak, nebo se plánovaně chtějí stát samoživitelkami (na tom má značný podíl současný sociální stát, který rozdává plnými hrstmi), případně otěhotní nechtěně aniž by vůbec znaly otce, nebo jim takzvaně selže antikoncepce... je fůra případů, kdy děti přišly na svět neuváženě a pak holt se jejich rodiče rozcházejí jak na běžícím pásu, ale to není nic, co by se mělo omlouvat a podporovat.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud