Tvář bez make-upu vyžaduje péči: I o nenalíčenou pleť se musíte starat! Jak?

Tvář bez make-upu vyžaduje péči: I o nenalíčenou pleť se musíte starat! Jak?

Jste-li jedna z těch žen, která nepotřebuje zásah kosmetických produktů a líčidel a stále vypadá skvěle, gratulujeme. Aby vám však váš mladistvý vzhled vydržel, je potřeba si pleť hýčkat, i když se nemalujete.

Jak pleť čistit

Pokud jste si až doteď myslela, že když nepoužíváte make-up a líčidla, není třeba se o pleť výrazněji starat a poslouží vám pouze voda, mýlila jste se. Pokožku sice nemusíte čistit od make-upu, i tak ale pravidelnou péči potřebuje. Denně na ni totiž působí vnější vlivy a zanáší se smogem, prachem a dalšími nečistotami, stejně tak jako obyčejným krémem. I ten je potřeba každý den z pleti odstranit. Proto byste měla používat mycí gel určený přímo na pleť, ale také micelární vodu nebo tonikum, které pokožku zbaví posledních zbytků nečistot.

Jak omladit obličej cvičením? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Jako u kosmetičky

I když nezanášíte pleť používáním kosmetiky, tak byste neměla vynechávat pravidelné návštěvy u kosmetičky, alespoň jednou za dva měsíce. Chcete-li její péči nějakým způsobem nahradit doma, vyzkoušejte mechanické čističe pleti, které stačí večer použít minutu ve sprše v kombinaci s čisticím gelem a zanechají vaši pokožku bez nečistot. Zkuste například čisticí kartáčky Foreo Mini 3, jejichž silikonový povrch odstraní z pleti nežádoucí částečky, prokrví ji a vyčistí také póry. Na podobném principu funguje také například vibrační sonický přístroj Bellissima 5057, který k ošetření a revitalizaci pleti nabízí pět různých nástavců, nebo čisticí sada 3v1 Panasonic EH-XC10, jež odstraňuje make-up, má dva režimy na pleť a čistí póry.

Pokračování 3 / 5

Používejte masky

Ani maskám byste se neměla v péči o pleť vyhýbat. Zkuste je aplikovat jednou týdně a střídejte hydratační, čisticí, výživné a proti vráskám. Chcete-li péči jako od profesionála, pořiďte si sonický přístroj Foreo UFO, kde termoterapie a kryoterapie s T-sonickými pulzacemi urychlují a maximalizují vstřebávání živin z pleťové masky přímo do pleti. Na podobném principu funguje například i korejská maska Unicled, která poskytuje světelnou LED terapii se sedmi možnostmi osvětlení pro zvýšení účinků.

Pokračování 4 / 5

Používejte krémy

Přesto, že se nelíčíte a nepoužíváte make-up, měla byste pokožce dopřát alespoň kvalitní základní ochranu a pořídit si denní a noční krém. Máte-li s jeho výběrem problém, nechte si poradit od kosmetičky nebo dermatoložky. Pamatujte, že na zimu je potřeba krémy hutnější, aby pleť ochránily před mrazem, na léto zase lehčí, aby mohla pokožka ve vedrech dýchat.

Pokračování 5 / 5

Výhody používání make-upu

Přemýšlíte, že byste make-up přece jen začala používat, a chcete znát jeho výhody? Tady jsou! Krom toho, že vám pomůže vylepšit vizáž, může vaší pleti i prospět. Pokud si dáte tu práci a poradíte se s kosmetičkou nebo dermatologem, abyste si vybrala kvalitní produkt, nabízí takový kosmetický přípravek pleti například ochranu před vnějšími vlivy, které vaši pleť poškozují, jako jsou smog a další znečištění. Mnoho make-upů už dnes navíc obsahuje UV ochranu, která zabraňuje slunečním paprskům proniknout hlouběji do pokožky.

Doporučujeme

Články odjinud