Tvář jako hedvábí

Tvář jako hedvábí

Jemná tvář na dotek, bez lesklých míst od mazu a zářící zdravým a svěžestí je přáním a snem každé ženy. Proto se také těší takové popularitě nejrůznější formy pudrů, které dokáží zakrýt mnohé nedokonalosti, zkrotit mastnotu a dodat celému obličeji sofistikovaný vzhled.

Poslední dobou se na trhu objevují pudry, které jsou od svých předchůdců naprosto rozdílní. Proč? S nováčky se již nemusíte obávat efektu neživé masky, nové technologie umožňují použití ultra-jemných částeček a pigmentů přizpůsobujících se odstínu pleti. Stále častější používání minerálů také prospívá pleti, která je přirozeně chráněná před venkovními nečistotami a netvoří se tak pupínky a ucpané póry.

Základní dělení pudrů je na kompaktní a sypké. Oba mají své nezastupitelné místo v líčení. Zatímco kompaktní pudr představuje ideálního pomocníka na drobné opravy během dne, ten sypký báječně zafixuje make-up a připraví víčka a rty na další líčidla, které díky pudrovému základu vydrží mnohem více než na samotné pleti.

Často opomíjenou povinností je udržování štětců a houbiček v čistotě. Během jejich používání se na nich usazují zbytky pudru, ale také nejrůznější bakterie, které pak s velkou radostí přecházejí na pokožku, kde se vesele množí a způsobují pupínky a podráždění. Proto nezapomínejte jednou za týden aplikátory jemně, ale pečlivě, vyčistit ve vlažné vodě a trochou jemného šampónu. Kdo má problémy s akné na tváři, měl by se klasickým houbičkám vyhnout úplně a místo nich používat vždy čistý vatový tampón na nanesení pudru.

Ideální do kabelky

Také máte problémy najít cokoliv v kabelce? Když už držíte v ruce pudr, chybí zrcátko nebo se zase někam zatoulala houbička. Tak s tím bude definitivní konec, pokud si pořídíte nový Dream Matte od Maybelline. Tento velejemný a hedvábný pudr obsahuje zároveň vyklápěcí zrcátko a šikovnou houbičku, která se vám zaručeně nezatoulá. Nespornou výhodou tohoto pudru je jeho textura, která je díky proudovému mletí přírodních pigmentů citelně jemnější a také na obličeji není vidět jako jiné produkty, přirozeně matuje, aniž by na tváři vytvářel efekt masky. Další plus představují 4 přirozené odstíny, ve kterých se Dream Matte nabízí a to že neucpává póry.

Přirozené rozjasnění

Pigmenty kopírující odstín pleti jsou specialitou řady Color Clone od Heleny Rubinstein, nově se v této jedinečné linie objevuje kompaktní pudr sjednocující barvu tváře a dodávající přirozené rozjasnění. Díky fotointeligentním částicím, které vytvoří lehkou přirozenou vrstvu, je pleť sjednocená a sametově jemná. Pudr bezchybně zakrývá veškeré nedokonalosti a jeho jemná textura, které se dosahuje využitím proudového mletí, přináší pocit neopakovatelného pohodlí. Color Clone je v nabídce ve 4 odstínech.

Obláček pudru

Přes nesporné výhody kompaktních pudrů má ten sypký zcela nezastupitelné místo, to vám potvrdí každý profesionální vizážista. Novinky z řady Oriflame Color se příznačně jmenuje Air Soft Powder a jak již jeho název napovídá, jedná se o super jemný pudr s mikroskopickými částečkami projasňující pleť, který dotvoří dokonalý make-up. Jedinečné velmi jemné složení je tak lehounké, že jej ani neucítíte. Perfektně zafixuje make-up a zůstává po dlouhou dobu báječně matný.

Multifunkční šikula

Rozjasňující pudr Light and Luminous Highligher od Avonu je skutečně univerzální líčidlo jarní sezóny. Jeho čtyři barvy, které obsahuje, můžete použít jako rozjasňující bázi na celou tvář a dekolt, oční stíny nebo jako zdravíčko. Skvěle se vejde do kabelky a jeho svěží pastelové barvy vytvoří jemný a viditelně mladší vzhled.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud