Astor, 179 Kč

Astor, 179 Kč

Catrice, 113 Kč
Rimmel London, 129 Kč
Bene-tint, Benefit, Sephora, 950 Kč
Yves Rocher, 189 Kč
13
Fotogalerie

Tvářenky a rozjasňovače: absolutní nezbytnost beauty rutiny! Umíte je používat?

O obou produktech se neustále mluví jako o malých zázracích. Víme ale pořádně, kam, co nanášet a jejich základní rozdíly? Proč byste jim už neměla déle odolávat, vám prozradíme právě teď.

Tvářenka je tu s námi už velmi dlouho. Je opravdu nenahraditelná, když potřebujete dodat obličeji zdravou barvu. Díky ní také tvář nevypadá „ploše“. Proto tento krok v líčení nikdy nevynechávejte. Zapomenout můžete na rtěnku i řasenku, ale díky „zdravíčkům“ budete vypadat svěže a každý si řekne, že to byl záměr…

Tradičně se tvářenka nanáší na „jablíčka“ na tváři. Bezpečně je najdete, když si na sebe do zrcadla široce usmějete. Můžete barvu nanést „dokulata“ nebo ji naopak vytáhnout lehce šikmo, směrem nahoru ke spánkům. Jen pozor, abyste nesjela níž, úplně pod lícní kosti. Tam totiž patří bronzér nebo jiná tmavší barva, která pomůže obličej vykonturovat.

Je na vás, jaká konzistence vám bude víc vyhovovat. Krémové produkty se nejlépe nanášejí prsty a - pozor - na nezapudrovaný obličej. Platí, že krémová textura se nanáší na krémovou a pudrová na pudrovou. Jedině tak si produkt dobře sedne. Barvu stačí jen jemně vklepat prsty do tváří a můžete vyrazit. Na pudrové použijte štětec. Jen pozor, často jsou tvářenky velmi pigmentované a štětec je potřeba lehce oklepat od přebytku barvy. Následně se nanese běžným způsobem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Móda na rozjasňovače se objevila před několika lety. Jeho hlavním úkolem je dodat tváři plastičnost a projasnit části obličeje tak, aby „vystoupily“. Stejně jako tvářenka je i rozjasňovač pro svěží tvář, nebo alespoň pro její iluzi, nezbytný.

Konzistence jsou buď pudrové nebo tekuté. Určitě si dávejte pozor na třpytky. Hodně výrobců na to hřeší a vy ve výsledku můžete nechtěně vypadat jako disco koule. Před koupí si produkt vyzkoušejte a potom se na jeho vlastnosti podívejte i venku na denním světle.

Rozjasňovač patří pod obočí, na lícní kosti, na hřbet nosu (ale ne na špičku – to byste vypadala spíš zpoceně). Dále na „véčko“ na horním rtu. Stačí jen malé množství, které nebude vidět na první pohled. Neměla byste se celá lesknout. Ještě jedním trikem, kterým rozsvítíte tvář, je přidání několika kapek rozjasňovače do make-upu. Uvidíte, jak velkou změnu dokáže udělat i nepatrné množství.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud