Ty nejkrásnější velikonoční věnce, které na svých dveřích rozhodně musíte mít

Ty nejkrásnější velikonoční věnce, které na svých dveřích rozhodně musíte mít

Věnec na dveřích vás příjemně naladí při každém příchodu domů. Právě teď je nejvyšší čas vytvořit nějaký s velikonoční tématikou. Prohledali jsme za vás Pinterest a našli ty nejkrásnější kousky. Inspirujte se!

Velikonoční věnce můžete vytvořit z rozličných materiálů. Základem věnce může být korpus ze slámy, polystyrenu či obyčejný věneček spletený z proutí.

Pokračování 2 / 33

Milovníky přírody, kteří neholdují zbytečným ozdobám, budou spíše přitahovat materiály, které lze nasbírat na procházkách venku.

Podívejte se na video, jak si s dětmi vyrobit velikonočního zajíčka: 

Pokračování 3 / 33

Zaběhněte do lesa a nasbírejte různé šišky a klacíky.

Pokračování 4 / 33

A stejně jako v každém jiném ročním období, vhodný materiál je i mech.

Pokračování 5 / 33

Mech je vděčný materiál. Vydrží dlouho krásný a lze libovolně kombinovat s vrbovým i březovým proutím nebo klacíky.

Pokračování 6 / 33

Kočičky už kvetou, takže je jen logické využít je při tvorbě věnce. V kombinaci s mechem, vypadají krásně. Jen raději použijte ty, které u cesty ořezali silničáři, neničte kvůli nim stromy.

Pokračování 7 / 33

Pokud máte ve stodole ještě seno z loňského roku, můžete ho využít a vytvořit čistě přírodní věnec ze slámy, šustí a stébel trávy. 

Pokračování 8 / 33

Do každého velikonočního věnce ovšem patří vejce, na ty nelze zapomenout. A může jít o celá vejce, nebo pouze jejich části.

Pokračování 9 / 33

Masivní věnec tvořený převážně z vajec, na kterém se uplatnily jejich různé velikosti. Zajímavě působí fakt, že jen některá vejce jsou obarvená.

Pokračování 10 / 33

Vejce jsou symbolem jara a nového života. Pro zdobení se hodí nejen slepičí vejce, ale i drobná křepelčí, či pouze části skořápek.

Pokračování 11 / 33

Rustikální věnec zdobený jutovinou, dřevěnými vejci a čajovými svíčkami.

Pokračování 12 / 33

Na tomhle věnci je jutové mašle mnohem víc, obtáčí celý korpus a je tak jedním z dominantních prvků. Věnec zdobí králíček a právě kvetoucí rostliny.

Pokračování 13 / 33

Tenhle věnec upoutá tím, jak je přirozeně divoký. Stvoly jednotlivých rostlin "trčí" z věnce tak šikovně, že celý věnec opticky zvětšují. Zvolíte-li ovšem živé květy (například hyacinty, narcisy, tulipány, petrklíče), musíme počítat s kratší životností dekorace.

Pokračování 14 / 33

Možná patříte k těm, co jsou rádi originální. Pak můžete mít "věnec" v rámu, který zajisté přitáhne pohledy všech kolemjdoucích.

Pokračování 15 / 33

Originální dekorace ještě jednou - křepelčí vajíčka ve tvaru kruhu, konečnou podobu dílku dá patinovaný rám.

Pokračování 16 / 33

Krásnou barevnou kombinaci vytvoří bílá a mentolová. Vynikne i na věnci, když drobné bílé kvítky doplní barevná vejce a stuha.

Pokračování 17 / 33

Věnec nemusí být jediným tvarem, který budete z proutí tvarovat. Může to být i podoba zajíčka, ten také patří k symbolům Velikonoc.

Pokračování 18 / 33

Když už se do jeho výroby pustíte, zvolte vhodné proutí (vrbové či březové) a pořádně ho ozdobte.

Pokračování 19 / 33

Je tu i varianta pro ty, kteří mají raději jednoduchost. K přizdobení můžeme využít mech, větvičky stálezeleného buxusu či břečťanu. Dobře poslouží také barvínek, známý jako brčál.

Pokračování 20 / 33

Nejlepší je velikonoční věnec vlastní výroby - třeba tenhle. Polystyrenový korpus je obmotaný jutovým provázkem, bambulky jsou z vlny a zajíček ušitý z plsti.

Pokračování 21 / 33

Věnec omotaný jutovým provázkem, tentokrát v květinovém aranžmá. Zajíček je pravděpodobně jen z kartonu, ale vlastně to vůbec nevadí.

Pokračování 22 / 33

Černobílá kombinace je v současné době moderní. Ujme se i na velikonočním věnci.

Pokračování 23 / 33

Jemně modrá je něžná barva, která sice není na jaře v přírodě příliš vidět, ale pokud se hodí do vašeho interiéru, určitě její barvou neprohloupíte.

Pokračování 24 / 33

Zvolíte-li na věnec peříčka, už ani nemusíte přidávat nic jiného. Věnec je lehký, vzdušný a přitom efektní.

Pokračování 25 / 33

Nádherný proutěný věnec zdobený kvítky, vejci, zajíčkem a srdcem, to vše v romantické růžovobílé kombinaci.

Pokračování 26 / 33

Růžovobílá kombinace je na jaře oblíbená, vždyť první květy jsou nejčastěji bílé či růžové.

Pokračování 27 / 33

Růžová a bílá ještě jednou a jinak - tentokrát víc nazdobeně pro úplné romantiky.

Pokračování 28 / 33

Především děti ocení, když věnec bude i roztomilý. Když bude zpoza věnce vykukovat takový malý ušáček, určitě budou nadšené.

Pokračování 29 / 33

Milovnice háčkování jistě vědí, že pomocí příze a háčku vytvoří i výzdobu na Velikonoce.

Pokračování 30 / 33

Kuřátka neodmyslitelně patří k jaru, takže udělat z nich velikonoční věnec se přímo nabízí. Pokud máte rádi žlutou a trochu kýče, tak tenhle věnec bude rozhodně pro vás.

Pokračování 31 / 33

Ozdoba na dveře vůbec nemusí mít tvar věnce. Z proutí můžete vytvarovat libovolný tvar, který ozdobíte. Třeba můžete udělat iniciálu vaší rodiny.

Pokračování 32 / 33

Pokud se vám ale nechce do tvoření, velikonoční věnec seženete v každém hobbymarketu, květinářství či větších obchodech.

Pokračování 33 / 33

Koupený věnec pak může vypadat třeba takhle - barevný věnec z velikonočních vajec zdobený umělými květinami, pěnovými vajíčky a listy vinné révy. 

Doporučujeme

Články odjinud