Týden sportu zdarma

Týden sportu zdarma

Magistrát hlavního města Prahy pořádá již 2. ročník projektu Týden sportu zdarma. Pražané mohou během vánočních prázdnin - v období od pátku 25. 12. do čtvrtka 31. 12.2009 - využít vybraná sportovní zařízení zcela zdarma.

Nabídka bezplatného sportování zahrnuje zejména plavecké bazény, kluziště, fitnesscentra a sportovní areály s možností zahrát si fotbal, florbal, beachvolejbal, squash, stolní tenis nebo si zacvičit aerobik.

V loňském roce měl tento projekt u pražské veřejnosti obrovský úspěch, počet návštěvníků se vyšplhal téměř na 15 tisíc a všech 17 zapojených sportovišť bylo po celou dobu akce 100% vytížených. Do letošního ročníku se zapojilo ještě o něco více sportovních zařízení.

plaveckých bazénů

Mezi zimní stadióny se opět zapojily Ice Arena Letňany, stadión Hvězda, Kobra, Nikolajka, USK Hasa a děti do 12 let si mohou také zabruslit na kluzišti při DDM hlavního města Praha v Karlíně.

Kromě toho si mohou Pražané zacvičit ve fitnesscentrech v Ymce, Hamr-Sportu v Záběhlicích nebo posilovnách při DDM Hobby centrum 4 či DDM HMP na Stadiónu mládeže, kde si lze také zahrát stolní tenis.

Florbalisté se mohou zdarma realizovat ve sportovním areálu Hamr-Sport Braník anebo přijít na otevřené tréninky florbalu pro veřejnost s trenéry nejúspěšnějšího týmu české florbalové historie Tatran Střešovice v kryté hale Stadiónu mládeže na Kotlářce nebo s trenéry A-týmů SSK Future v areálu ZŠ Barrandov.

Sparta nabídne lekce juda a stolní tenis. Zájemci o aerobik si mohou vyzkoušet cvičení s mistrem světa i Evropy Davidem Hufem v areálu Sparty Podvinný Mlýn. K dispozici také bude Squash-centrum a Beachclub na Strahově.

Avšak návštěvníci zejména kolektivních sportů si nesmějí zapomenout předem telefonicky rezervovat místa ve sportovištích a ověřit si informace o akci na internetových stránkách provozovatele či MHMP - http://www.praha-sportovni.cz>www.praha-sportovni.cz

Doporučujeme

Články odjinud