Učitelka málem ustřihla školákovi jazyk

Sedmiletý žák základní školy v italském Miláně byl strašně upovídaný. Napomínání učitelky nebylo nic platné. Neustálým vyprávěním rozptyloval spolužáky, kteří se rádi zapojovali do debaty. Proto se mu kantorka rozhodla udělit důkladnou lekci.

Netušila však, že se jí zcela vymkne z rukou. "Vyplázni jazyk, abych ti ho mohla ustřihnout," vyzvala vzpurného povídálka. Chlapeček, jehož drsný příkaz učitelky značně vyděsil, okamžitě uposlechl. Při šermování nůžkami kolem jeho úst došlo ke krvavému incidentu, s nímž ani jeden z aktérů nepočítal. Ostré čepele se totiž do jazyka hluboce zakously a těžce ho poranily.

Zraněný chlapec byl okamžitě ošetřen na nejbližší klinice, kde mu lékaři museli sešít řečový orgán množstvím stehů. Dvaadvacetileté pachatelce, která se hájila tím, že mělo jít o pouhý žert, nic nepomohlo. Okamžitě byla odvolána z místa, do něhož nastoupila na výpomoc krátce předtím. Podle informací listu Corriere della Sera italský ministr školství Guiseppe Fiorini zaujal k jejímu činu zcela nesmlouvavý postoj. Vyhlásil nulovou toleranci na obdobné počínání pedagogických pracovníků.

A tak na mladou kantorku čeká navíc definitivní výpověď ze školy a pravděpodobně i zákaz vykonávání učitelské profese. Celá záležitost bude mít i soudní dohru. Rodiče postiženého žáka, kteří imigrovali ze Severní Afriky, žalují výchovnou instituci o finanční odškodné za utrpení svého syna. Lze zcela oprávněně předpokládat, že se škola bude snažit přenést břímě viny na bývalou zaměstnankyni. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud