Učte se jazyk v zemi, kde se jím hovoří

105 komentářů

Lusyen
21. prosince • 12:00

wow, Monika G fajn skúsenosť máš do života ! :) učenie jazyka v priamo tam v zemi kde sa ním hovorí je určite super vec. Kto sa chce zlepšiť v angličtine ale učí sa z domu, tak tu sú celkom fajn stránky http://www.domluvitse.cz/

roboas
4. prosince • 15:08

No je to dobrý tip. Určite taký pár mesačný pobyt v zahraničí veľmi pomôže. Ja sa doma učím cez metódu Imitum od angličtiny-bez-biflovania.sk Je to založené na chápaní angličtiny v kontexte takže sa tam neučia žiadne zložité gramatické veci ale frázy čo reálne človek využije.

Atapama
16. července • 12:39

Právě probíhá soutěž o nejchytřejší stát Evropy a zúčastnit se může každý! Stačí přejít na tuto adresu: Spustit IQ test Po vyplnění otázek budete znát svoje IQ a to se započíta do soutěže! Tak podpořte svoji zem!

Marcelkaa1
25. února • 5:47

LucyLiu: No platy super nejsou a ani se to neslibuje....jde hlavne o to naucit se jazyk, v pripade USA jedna z minima moznosti zde byt legalne apod....holky se pak trhnou, vezmou si Amika a zakotvi. Kazdy ma moznost si vybrat svou cestu.

Mardin
16. prosince • 14:44

Protože je to tu blbě udělaný a nemůžu založit nové téma, tak napíšu svůj dotaz sem, i když tohle téma mne přijde spíš jinak zaměřené :).Máte někdo zkušenosti s prací v Anglii jako číšník apod? Přímo v Londýně? Anglicky celkem umím, ale nechce se mne platit agenturu. Nic negarantují, tak v tom nevidím smysl a hlavně jsou docela drahé. Jaké máte zkušenosti? A ještě Vás holky poprosím o radu: Jak oznámit přítelkyni že chci na půl roku odjet :)?

LucyLiu
4. září • 20:35

tak nevim, všechny agentury dělají z aupair pobytu něco mimořádně super, jak má rodina nadprůměrý příjmy atd atd. Já jsem na aupair pobytu byla a jako vám můžu říct, že není o co stát. Rodina určitě neměla nadprůměrý příjmy, kolikrát jsem musela na týdenní výplatu čekat měsíc, neměla jsem skoro žádné volno a uklízet jsem po nich musela všecko a hlavně všem vařit. jen na tu angličtinu to bylo fajn. byla jsem v Anglii, myslím si ale, že Amerika je jiná, tam maj aupairství i v zákoně.

kuba55
20. dubna • 20:15

Veronika: bydlim kousek od neapole tak kdyby ses nekdy ozvala byl bych rad,rad bych slysel zase cestinu,kuba email: aservis@email.cz

Zorita
28. března • 15:13

Ahoj holky, nemáte některá zkušenost s prací ve Španělsku? Chystám se tam vyjet v květnu.

whitewood
2. července • 16:25

MNOŽSTVÍ VÝHOD, ZÍSKANÝCH Z NOVÝCH ZKUŠENOSTÍ AUPAIR V důsledku rychle se měnících pracovních příležitostí od vstupu České republiky do EU procházejí tradiční aupair pobyty změnami, které tyto pobyty zvýhodňují.Zájemcům o tradiční aupair je umožněn bezvízový vstup do Spojeného Království, mají možnost si osvojit cizí jazyk a získat zkušenosti s péčí o děti. Během aupair pobytu mohou také získat cenný Cambridge Certifikát.Mladí lidé jsou ale zlákáni i dalšími pracovními možnostmi v zahraničí, protože jsou obvykle nedostatečně informováni nebo mají zkreslené představy o reálném životě. Vezměme si např. pohostinství. Mnoho studentů upřednostňuje práci v pohostinství nebo hotelu. Často to ale znamená, že pracovníci se slabší znalostí angličtiny jsou umístěni v podřadných pozicích, kde nemají možnost rozvíjet své jazykové schopnosti a mzda se nezdá být odpovídající odpracovaným hodinám. Poté co zaplatí jízdné a nájemné (často to bývá pokoj sdílený s dalším člověkem), poplatky za plyn, vodu a elektřinu, nezapomeňme potraviny, mu nezůstane mnoho z peněz, které si vydělal.Podívejme se naproti tomu na výhody aupair pobytů. Aupair děvčata nebo chlapci jsou většinou umístěni do rodin s nadprůměrnými příjmy a v příjemném prostředí. Mají svůj pohodlný pokoj často s koupelnou, mají čas na studium i na rozvinují jejich jazykových schopností díky konverzaci s rodinými příslušníky. Jízdné je minimální, jelikož aupair bydlí v místě svého “pracoviště“. Dostávají plnou penzi, takže mohou své kapesné buď utratit nebo uspořit a přivézt domů.Kromě toho britská agentura Smartaupairs nabízí aupair dívkám nebo chlapcům během pobytu možnost získání NVQ v pedagogice, což je národní odborná kvalifikace, která je mezinárodně uznávaná. Tímto se doba strávená v zahraničí cení dvojnásobně. Tohle se týká zejména mladých lidí se skutečným zájmem o práci s dětmi.Po dohodě se zkušenou vzdělávací společností bylo rozhodnuto, že nejpřijatelnější kvalifikace bude studium v oboru Péče o děti, výuka a vývoj dítěte, který zahrnuje:
• NVQ II. stupně v péči o děti, ve výuce a vývoji
• Technický certifikát II. stupně v péči o děti, výuku a vývoj dítěte
• Anglický jazyk a čísla na úrovni I. stupně
• 12 hodinový Pediatrický kurz první pomoci *
• Práva a povinnosti zaměstnanceNVQ je určen lidem, kteří pracují přímo s dětmi, mladým lidem či rodinám a kvalifikuje jednotlivce jako učitele mateřské školy nebo asistenta učitele I. stupně ZŠ.Výhody:• Získání mezinárodní odborné kvalifikace v pedagogice během aupair pobytu
• Zlepšení perspektivy zaměstnatosti v Británii nebo v Evropě
• Příležitost výdělku a studia, zlepšení jazykových dovedností atd.
Věrohodnost:Tento učební program je spojenou iniciativou agentury Smartaupairs, jakožto člena Společnosti britských agentur a Smart training, který je největším specialistou v národní odborné přípravě s 15 letou zkušeností.Požadavky: Aby aupair dívky nebo chlapci mohli využit tohoto odborného programu, musí:• Být sebevědomí v anglickém jazyce pro přijímací zkoušku z ústní a psané angličtiny
• Být jedné z národností EU, ve věku mezi 18-24 let
• Zůstat v Británii ve stejné hostitelské rodině po dobu 12 měsíců
• Být zkušení s péčí o děti a mít zájem o děti, není třeba předchozí pedagogické vzdělání
• Být ochotní si udělat ve vlastním volnu 12-ti hodinový pediatrický kurs první pomoci
• Mít řidičský průkaz
• Zaplatit zálohu a administrativní poplatkek ₤200,- (€300,-), který zahrnuje plnou podporu od Smart Training, učebnice, vyučování, návštěvy v rodině, registraci, zkoušky a certifikát.Tento poplatek ₤200 je vyžadován předem pro podstoupení přijímací zkoušky z angličtiny a nalezení vhodného sponzora. ₤100 je vyplaceno zpět po úspěšném ukončení studia během 12 měsíců.* Aupair bez řidičského průkazu mohou mít potíže najít rodinu, která by ji sponzorovala.

fmgroup
6. června • 15:12

Dobry den zdravim vsechny priznivce MLM. Dostal jsem se k jednomu MLM ktery se rozjizdi v novych zemich. Na poradi je tedy Turecko a Rusko. Od kvetna je v behu Chorvatsko, Ukrajina, Srbsko, Slovinsko, Recko, USA, Kanada aj. Vyhoda je ze se da registrovat po celem svete i kdyz v zemi jeste firma nefunguje. Firma se zabyva parfemy za prijatelnou cenu, kterou si muze dovolit takrka kazdy. Registrace s vyrobou vlastnich netovych stranek je temer zanedbatelna 850 za vzornik s parfemy, kterym se registrujete. Je zde velky potencial jak v CR tak hlavne v zemich kde tento mlm taprve zacina. Prot nevahejte a pokud mate jiz nejakou spotrebitelskou sit prozente skrze ni tento MLM. Vonet se prece muze kazdy. Napriklad u amway nemaji prilis dobre parfemy a nemaji jich mnoho. Nic proti amway ja sam si tam nakupuji a zbozi je prvotridni kvality.Ale jen ty parfemy jsou trosku nevonave. Proto pokud mate zajem o blizsi informace kontaktujte me na 604660241-Chvalovsky Jiri a nebo na emailu samo@centrum.cz. Zdelim Vam veskere informace. A jak jinak nas partenrsky obchod je telefonica o2. Volani v ramci site 0 kc. Jeden z best tarifu je 850 kc s dani za 600 minut do kazde site!Pripravuje se levnejsi benzin a jine slevy. Proto kdo jiz nejaky MLM zna a umi se v nem pohybovat vrele doporucuji. I pro vlastniky nejake site. Ani nevite kolik lidi z vasi site muze mit napr zname v RUSKU ci TURECKU? 160 respektive 60 mil lidi? Druha kontaktni osoba martin jaros 777/820207. 11.6. jedeme s kolegou do Chorvatsk. Behem dvou dnu udelalil 4 chorvate, ketre jsem registrovali pri prvni navsteve teto zeme 1.6.2007 vice objednavek naz muj prozati maly 20 clenny tym v CR. Je to tedy opravdu obrovska prilezitost. 18.6.2007 letime s kolegou do Turecka otvirat novou pobocku. Pokud tam ma nekdo zname, pribuzne, kamarady na studiu nevahejte a kontaktujte nas. Nemusite letet s nami mi to vysvetlime a zaridime za vas. Nutna osobni schuzka v pripade zajmu. Dalsi vyjezdy zatim nejsou planovany. Pocitame vsak min. jednou mesicne cesta do Turecka. Nejspise pojedeme autem pres Chorvatsku, Srbsko, Recko, kde vsude firma pusobi od tohoto roku, neni tedy problem se stavit i v jinych zemich

Gaba2
18. května • 18:55


ahojky, ucila jsem se anglictinu asi 5 let, nez jsem jela do UK, kdyz jsem sem prijela, tak jsem zjistial, ze vubec nic neumim. Jsem uz tu skoro 12 let, takze muzu rici, ze to neni tak hrozny, ale stale neumim poradne gramatiku....a taky na co?? kdyz ji ani Anglican neumi. Jeden problem, ktery je v Cechach, tak se klade velky duraz na gramatiku jineho jazyka....coz je pro mne ne az tak dulezite...hlavne mluva. Plno lidi z Cech se ale stydi mluvit, kdyby nahodou neudelalo chybu...to by se melo odborout.
Pochopitelne je lepsi....hlavne snazsi se naucit jazyk v te zemi, ale kdyz se ted koukam, na holky, co se sem prijely ucit anglinu a stravi nejvice casu s holkama, co mluvi cesky nebo slovensky, tak na co sem jely??? Zbytecnost.

en101
13. listopadu • 21:45

Ahoj!
Hledáte možnost naušit se anglicky a mnozí z vás i práce.
vše můžete mít s
En101.
Stačí klik, kouknout na demoverze a prezentace na stránkách. Vše si proklikejte. Je to vynikající příležitost pro všechny.

martinkaa
13. října • 18:41

dobrý den, prosím poradte jakým způsobem se v čechách naučit anglicky, když jsem obyčejná mamča na mateřský, základy umím.

khedhri
12. října • 22:39

MARIA....pokud umis anglicky tak neni problem se podivat na tuhle stranku...agentura je spolehliva a jedna se o praci na vyletnich lodi, oblast Karibiku a Bahamy a nove je i Recko...je to sice prace narocna ale alespon se podivej na ty stranky...mej se hezky...www.wcc.cz

khedhri
12. října • 22:35

www.wcc.cz

khedhri
12. října • 22:26

ja jsem tez byla aupair v UK ale po 2 lete zkusenosti jsem rada ze jsem si nasla jinou praci tu v UK...neda se to srovnat...zalezi to na stesti a na jakou rodinu natrefite...tez hodne zalezi jakou agenturu si vyberete a hlavne ji za zprostredkovani nemusite platit, ne jak tomu byva u ceskych agentur...ja jsem si prosla vsim takze vim o cem je rec, ale kazdopadne je i spatna zivotni zkusenost k necemu dobra...CR je v EU tim padem si nemusite bat o nic, staci zbalit kufr a je tu hromada Cechu a nejaky kontakt urcite najdete...vsude jsou zacatky tezky a chleba je vsude o dvou kurkach...takze stastnou cestu a hlavu vzhuru...

khedhri
12. října • 22:20

www.chilc.co.uk

Monisek
20. září • 14:41

Čauky lidičky, můžete mi prosím někdo poradit, chci ject pracovat do Anglie, neznáte nějakou dobrou agenturu, která zprostředkuje nějakou práci? Nebo nevíte o něčem? :-) Díky moc

Moisek
20. září • 14:39

Čauky lidičky, můžete mi prosím někdo poradit, chci ject pracovat do Anglie, neznáte nějakou dobrou agenturu, která zprostředkuje nějakou práci? Díky moc

stefania b.
14. srpna • 19:40

ja jsem ted prijela z italie po 5 tydnech..mozna to neni moc ale to co jsem si zazila bych nikomu neprala.pracovala jsem v hotelu kde nas tak psychycky vydeptavali ze to bylo k nevydrzeni znazila jsem se to vydrzet co nejdele uz jenom abych si vydelala na naklady ktere jsem do toho dala.nakonec jsem tam ani vydrzet nemusela po 5 umornych dnech kdy jsme pracovali vetsinou tak 17hodin denne nam rekli ze se ihned musime sbalit a sali nam padaka..vubec na nas nevrali ohledy ze treba mame letenku az na zari bylo jim to jedno...byly jsme cizinky a taky se podle toho k nam tak chovali(obvinili nas ze krademe,ubytovali nas v takove garazi,nesmely jsme vyjit z hoteloveho komplexu)nakonec jsme nasly praci ihned co nas vyhodilu ve skvelem plazovem baru pracoaly jsme kolem 10 hodin denne teda pres noc do rana ale nikdy bych to nevymenila to chovani vedeni nebo spise naseho sefa bylo uzasne ale i pres to jsem se rozhodla ze odjedu o mesic driv bylo to narocny a jelikoz delam tenhle rok maturitu tak bych si ani neodpocinula.ale chtela jsem varovat vsechny kteri se chystaji do kampanie pracovat predem si vsechno zjistete a hlavne nenechte nic nahode...a jeste neco jestli to pujde radsi se mozna kampanii vyhnete(predevsim vnitrozemskym oblastem..u more jsou lidi jini)

stefania b.
14. srpna • 19:40

ja jsem ted prijela z italie po 5 tydnech..mozna to neni moc ale to co jsem si zazila bych nikomu neprala.pracovala jsem v hotelu kde nas tak psychycky vydeptavali ze to bylo k nevydrzeni znazila jsem se to vydrzet co nejdele uz jenom abych si vydelala na naklady ktere jsem do toho dala.nakonec jsem tam ani vydrzet nemusela po 5 umornych dnech kdy jsme pracovali vetsinou tak 17hodin denne nam rekli ze se ihned musime sbalit a sali nam padaka..vubec na nas nevrali ohledy ze treba mame letenku az na zari bylo jim to jedno...byly jsme cizinky a taky se podle toho k nam tak chovali(obvinili nas ze krademe,ubytovali nas v takove garazi,nesmely jsme vyjit z hoteloveho komplexu)nakonec jsme nasly praci ihned co nas vyhodilu ve skvelem plazovem baru pracoaly jsme kolem 10 hodin denne teda pres noc do rana ale nikdy bych to nevymenila to chovani vedeni nebo spise naseho sefa bylo uzasne ale i pres to jsem se rozhodla ze odjedu o mesic driv bylo to narocny a jelikoz delam tenhle rok maturitu tak bych si ani neodpocinula.ale chtela jsem varovat vsechny kteri se chystaji do kampanie pracovat predem si vsechno zjistete a hlavne nenechte nic nahode...a jeste neco jestli to pujde radsi se mozna kampanii vyhnete(predevsim vnitrozemskym oblastem..u more jsou lidi jini)

stefania b.
14. srpna • 19:40

ja jsem ted prijela z italie po 5 tydnech..mozna to neni moc ale to co jsem si zazila bych nikomu neprala.pracovala jsem v hotelu kde nas tak psychycky vydeptavali ze to bylo k nevydrzeni znazila jsem se to vydrzet co nejdele uz jenom abych si vydelala na naklady ktere jsem do toho dala.nakonec jsem tam ani vydrzet nemusela po 5 umornych dnech kdy jsme pracovali vetsinou tak 17hodin denne nam rekli ze se ihned musime sbalit a sali nam padaka..vubec na nas nevrali ohledy ze treba mame letenku az na zari bylo jim to jedno...byly jsme cizinky a taky se podle toho k nam tak chovali(obvinili nas ze krademe,ubytovali nas v takove garazi,nesmely jsme vyjit z hoteloveho komplexu)nakonec jsme nasly praci ihned co nas vyhodilu ve skvelem plazovem baru pracoaly jsme kolem 10 hodin denne teda pres noc do rana ale nikdy bych to nevymenila to chovani vedeni nebo spise naseho sefa bylo uzasne ale i pres to jsem se rozhodla ze odjedu o mesic driv bylo to narocny a jelikoz delam tenhle rok maturitu tak bych si ani neodpocinula.ale chtela jsem varovat vsechny kteri se chystaji do kampanie pracovat predem si vsechno zjistete a hlavne nenechte nic nahode...a jeste neco jestli to pujde radsi se mozna kampanii vyhnete(predevsim vnitrozemskym oblastem..u more jsou lidi jini)

stefania b.
14. srpna • 19:40

ja jsem ted prijela z italie po 5 tydnech..mozna to neni moc ale to co jsem si zazila bych nikomu neprala.pracovala jsem v hotelu kde nas tak psychycky vydeptavali ze to bylo k nevydrzeni znazila jsem se to vydrzet co nejdele uz jenom abych si vydelala na naklady ktere jsem do toho dala.nakonec jsem tam ani vydrzet nemusela po 5 umornych dnech kdy jsme pracovali vetsinou tak 17hodin denne nam rekli ze se ihned musime sbalit a sali nam padaka..vubec na nas nevrali ohledy ze treba mame letenku az na zari bylo jim to jedno...byly jsme cizinky a taky se podle toho k nam tak chovali(obvinili nas ze krademe,ubytovali nas v takove garazi,nesmely jsme vyjit z hoteloveho komplexu)nakonec jsme nasly praci ihned co nas vyhodilu ve skvelem plazovem baru pracoaly jsme kolem 10 hodin denne teda pres noc do rana ale nikdy bych to nevymenila to chovani vedeni nebo spise naseho sefa bylo uzasne ale i pres to jsem se rozhodla ze odjedu o mesic driv bylo to narocny a jelikoz delam tenhle rok maturitu tak bych si ani neodpocinula.ale chtela jsem varovat vsechny kteri se chystaji do kampanie pracovat predem si vsechno zjistete a hlavne nenechte nic nahode...a jeste neco jestli to pujde radsi se mozna kampanii vyhnete(predevsim vnitrozemskym oblastem..u more jsou lidi jini)

mirix
12. srpna • 21:00

Jsem rád, že naše děvčata tak dobře chápou tuto životní příležitost s jejími výhodami i riziky. Jde jak o jazykovou problematiku, ale i o získání životních zkušeností. Ty zkušenosti mohou být samozřejmě všelijaké!Problematika zvládnutí mluveného jazyka je asi jednodušší. Pravdou je, že ten nejužší kontakt s malými dětmi je super, odpovídá i požadavku Komenského: škola hrou. A kdo si umí hrát, tak se lépe učí. Jedna z vynikajících možností je i využití PC a internetu JAZYKOVÉHO TRENAŽÉRU EN101,
který je namluvený nositeli jazyka, které může být obtížné i v dané zemi najít!

en101
12. srpna • 14:36

Ahoj!
Pěkná zkušenost.Měli by ji dnes absolvovat všechna mladá děvčata i hoši.Praxe Všem ukáže, co se vlastně ve škole naučili a že pasivní znalosti jsou k ničemu.Aktivně hovořit je pro všechny mladé lidi , obzvláště v dnešní hobě velká valuta.Každyý cizí jazyk zvyšuje jejich perspektivu na uplatnění.Pokud v jazycích také tápete, neváhejte s En101.Pomůže Vám k oprášení toho, co jste se ve škole naučili, ale hlavně Vás rozpovídá. A ti, kteří se ještě anglicky neučili, mají jedinečnou šanci zvládnout angličtinu snadno a rachle.Hodně zdaru a časté výjezdy.

belda
2. srpna • 14:58

hledas pobyt v Italii jako au-pair? Napis dbhason@email.it

Petra
11. července • 17:48

Ahoj, taky beznadějně scháním práci v Italii,cokoliv, kdyby jste někdo něco věděl, ozvěte se prosím! Okolí Bologne a Forli nejlépe! Díky Petra

Nisma
5. června • 13:35

Veronika: Ahoj,to bych moc ráda,ale nějak si sama neumím pomoct.Hledala jsem rodinu,které by nevadil můj věk(32),ale všechny agentury v Čechách berou au-pair jen do 27-28 letNeumím Italsky dobře,ale vždy se nějak domluvím.Pravda je,že v Čechách se jazyky špatně učí.Nemůžeš mi nějak pomoci ty?piš mi prosím na nnisma@seznam.cz děkuji a měj se pěkně.

Petra
11. května • 17:49

katka: Ahoj Katko! Uz se ti nekdo ozval? taky hledam praci v Italii. Momentalne tady pracuji jako delegatka, ale od rijna budu zase bez prace. Petra

Petra
11. května • 17:49

katka: Ahoj Katko! Uz se ti nekdo ozval? taky hledam praci v Italii. Momentalne tady pracuji jako delegatka, ale od rijna budu zase bez prace. Petra

Teavv
28. dubna • 14:28

máte tady někdo zkušenost s aupair-world.net? fakt je nutný se tam registrovat za 39 euro? :-/ je to dost peněz jen kvůli přístupu ke kontaktům, není to záruka úspěchu, tak se mi nechce tolik peněz dát třeba zbytečně

maria
20. dubna • 14:07

Zdravim vsechny,
chci odcestovat alespon na 2 roky do Ameriky, je jedno do jake destinace. Jako au-pair nebo i pracovne. znate prosim nekdo dobrou agenturu, rychlou a spolehlivou. Muj mail: machacovam@seznam.cz dekuji moc. mejte se.

katka
21. února • 19:01

ahoj, hledam jakoukoli praci v Italii-au pair, pecovatelka ke starsimu cloveku,nebo cokoliv jineho.je mi 27.anglictina a komunikativni italstina.pokud nekdo o necem vite, prosim poradte.diky katka

Michelle
12. ledna • 18:51

Cerchiamo camerieri/e di sala per gli alberghi
nelle Dolomiti. Si richiede buona conoscenza
dell'italiano, preferibilmente con l'esperienza
nel settore della ristorazione.
Invia il tuo Curriculum e una foto a:
mondaroni@libero.it

Hanka
8. ledna • 17:30

Vstupte do světa zdraví, krásy a úspěchu! Obchodně–poradenská firma zabývající se distribucí kosmetiky a potravinových doplňků hledá aktivní a ambiciózní spolupracovníky. Požadujeme samostatnost, ochotu učit se a chuť pracovat. 18 let podmínkou. Kontakt: infoprace@email.cz

Wiwie
30. prosince • 20:05

Rada bych odjela do Italie (treba jako au-pair) ale italsky neumim...myslite ze je nejaka sance? (umim dobre anglicky)...diky za ohlasy.

gatta
29. října • 18:34

ahoj lidičky nevíte náhodou někdo o nějaké práci v Itálii, nebo aupair, a to v blízkosti Perugia, Firenze, Roma, Bologna a v tomto okolí. Díky moc a ciao

Engele
28. října • 21:06

Já sem kosmetička/ masérka/ pedikérka... ale na tomto odkazu v němčině najdeš spoustu inzerátů na jakoukoliv práci v severníí Itálii: http://217.199.6.37/eclassified/Category.po?oid=2&layout=0 :128:

Saba
28. října • 18:56

Engele: no nemčinu dá se říci ovládám dobře. A co tám děláš za práci?

Engele
25. října • 23:33

Saba: ahoj já pracuji v Itálii. Rozumíš i německy??

Saba
24. října • 19:53

Chtěla jsem se zeptat zda neví někdo o nějaké práci v Itálii, třeba hlídání dětí. Díky

robert
5. října • 19:29

finka: ahoj neviem ci este sledujes tuto stranku. momentalne sa nachadzam vo finsku, konkretne v Joutseno, no priatelka ma pobyt v Kerava.rad by som sa skontaktoval, no myslim ze sa potrebujem zaregistrovat na stranku.ak sem zabludis,moja adresa:melmoth77@orangemail.sk_zaujimalo by ma ako si prekonala prve administrativne povinnosti.mne to vychadza - ak chcem zostat vo finsku - ozenit sa.viac v mejli.dakujem,robert.

Katka
3. října • 14:16

Ahoj, myslim, ze v Cechach neexistuje agentura, ktera zarizuje pobyty au-pair ve Finsku, ale zaregistruj se na webovku www.aupair-world.net, tam je nabidek vcelku dost, i do Finska. Nekde vyzaduji znalost finstiny, ale minimalne. Preju hodne stesti, ja tam chci jet v lete taky, protoze jako ceska turistka ve Finsku jsem loni malem prisla o vsechny penize.. Ale stalo to za to:)

mili
5. května • 20:27

Lidicky prosim nevite nekdo o praci v nemecku ziji tady a nemohu nic sehnat nebo ohledne hlidani decek

susan sevgi
25. ledna • 2:13

Hledam babysitter do Nemecka pro svoji 2.5 rocni dcerku. alespon na pul roku. Mate-li zajem - info na e-mail susan69@t-online.de

Marti
24. listopadu • 23:31

finka: Ahoj, už asi půl roku brouzdám po internutu a snažím se dostat jako au pair do Suomi. Prosím poraď mi nějakou agenturu nebo agenta, který tyto pobyty zprostředkovává. Anglicky umím perfektně, finsky taky něco, takže by to pro mě nebyl problém. Jenom se tam dostat...
Předem díky moc..

holas
25. října • 20:04

dgd

grasi@seznam.cz
26. srpna • 22:21

lidičky nevíte někdo o celoroční práci v itálii nebo chorvatsku..??nebo o agentuře která práci zprostředkuje ...díky za info na mail grasi@seznam.cz

zaira
17. dubna • 20:38

finka-no rada by som vedela ako si sa do Finska dostala,isla si tam ako au pair?lebo ja som teraz uz druhy rok ako au pair v Anglicku ale planujem tu skoncit v maji a chcem ist do Finska,ale skoro ziadna agentura neposkytuje pobyty vo Finsku a tych par rodin co som nasla chcu len finstinu...anglistinu ovladam dobre ale z finstiny viem len par slov,kupila som si zopar knih ale chvilu mi to potrva,nemohla by si mi nejak pomoct na koho sa obratit?dik
moj mail je zairabengland@aol.com

Veronika
28. března • 21:39

Ciao lidicky.Je nekdo jako aupair v italii?Ja jsem v Neapoli.Hlidam dvojcatka - dva mesice stara,takze si asi dokazete predstavit tu pohromu.Do toho chodim do skoly na kurz a mam pocit,ze se tu patlaninu v zivote nenaucim.Ale jinak je to tu super.Nasla jsem si itala,ktery me vozi po vyletech a proleza semnou disky.Takze radim vsem.Jedte,v cechach stesti neceka!!!

Jana
17. března • 11:47

Krasne den, ja se teprve chystam vycestovat.Byl by jste nekdo, tak hodny a ja verim, ze ano, aby jste mi poradili nebo nejlepe zaslali prvotni dopis co se zasila rodine.Jiz predem dekuji za kladne vyrizeni
Meil jana-jana@seznam.cz

Qlinda
10. února • 14:01

Lenko,tak to se nedivim. Finstina ma snad 13 padu,ne? A ucit se jazyk v zemi,kde i ta "univerzita" se rekne uplne jinak nez v kazde jine rozumne zemi (nejak ylliopisto,ne?) je sila. Ja jsem parkrat ve Finsku byla a vim jak mne deprimovalo,ze vsechno se rekne nejak jinak nez by clovek ocekaval. ona i ta "matka" vubec neznamena matku,ale je to vylet....

Lenka
9. února • 18:53

ja som prave na kurze finstiny vo finsku.. a naucit sa finstinu je hrooozne tazke , hoci som tu este len mesiac .. ale aj tak, nedavam tomu ziadne sance

Beatinka
3. února • 22:04

NUTNÉÉÉ,zdravím Vás všechny. Mám strašně velkou prosbu,stěhuji se za půl roku do Itálii a potřebuji tam někde studovat italštinu a na internetu není možné žádnou školu mini.na 1rok najít. A proto,pokud o něčem víte(o nějaké jazykovce kdekoliv v Itálii)dejte vědět.Nechávám kontakt,volejte kdykoliv:721675908.Opravdu spěchá.Budu moc vděčná,děkuji.

Renata
12. června • 16:25

Ja se prave nalezam v Anglii jako au-pair a zaroven abych se ucila anglictky. Chodim tu na universitu kde je to naprosto super. Moje anglictina je den za dnem lepsi a lepsi. Vsem doporucuju studium v zahranici. Je to stopro lepsi nez se ucit jazyk v CR.

Yvetta
19. února • 11:42

Ahoj Pilipo,jak si muzu objednat Americke listy?Jsem taky zdravotni sestra.Rada bych zkusila sponzoring ve zdravotnictvi.Nevim jak na to.

Happy
11. ledna • 0:20

Hello,
pisi a zdravim vas vsechny z Kansas City. Nejlepsi pomoc muzete ziskat od pravnika V. Pechoty z Americkych listu na:
emmigration@prodigy.net

ASIANA
3. ledna • 15:57

wwww.asiana.cz - studium v zahraničí<:e47>

Petule
29. listopadu • 19:25

Myslela jsem, ze se tam zobrazi i muj e-mail, kdyz je na nej kolenka. Ale ne, tak ho dodatecne dopisuji:petule.st@seznam.cz. Hezky vecer.

Petule
29. listopadu • 19:25

Myslela jsem, ze se tam zobrazi i muj e-mail, kdyz je na nej kolenka. Ale ne, tak ho dodatecne dopisuji:petule.st@seznam.cz. Hezky vecer.

Petule
29. listopadu • 19:21

Nemohl byste mi nekdo, prosim, doporucit nejakou spolehlivou au-pair agenturu? Rada bych na jare jela na pul roku do Anglie, pripadne potom, az lepe zvladnu jazyk, do Ameriky. Bojim se ale, abych nenalitla nejakym podvodnikum. Pripadne, ktera z vas byla jako au-pair v Anglii a nevadilo by ji mi sdelit nejake svoje zazitky a rady, tak mi, prosim, napiste.
Budu rada za cokoli. Dekuji a preji vsem hodne stesti.

Macao
27. listopadu • 16:03

Ešte mail: london@centrum.sk

Macao
27. listopadu • 16:01

Mám 16 rokov a vežmi by som si chcela zohnaň brigádu, kdeby som využila svoje znalosti anglického jazyka, poradíte mi???

Lenka
27. listopadu • 7:53

Je tu nějaká Češka - Čech která je teď v Austrálii a chtěla by si psát přes internet? Strašně bych se tam jednou chtěla dostat a získat informace. Je to můj životní sen. Je mi 34, mám dvě děti. Lenka
e-mail:lavender@centrum.cz

Pavla
30. října • 21:50

PRO LENKU:Jestli jsi opravdu rozhodnuta odjet, a to i bez agentury, mela bych pro tebe tip na rodinu, kde jsem v lednu jako au pair skoncila.Momentalne jsem v USA(je mi 26, takze to bylo na posledni chvili) a moje byvala angl. rodina shani au pair co nejdrive.JEdnalo by se o Londyn.Jestli mas zajem, napis mi na pavla005@hotmail.com.Poslala bych podrobnosti a kontakt.

Adela
30. října • 3:26

Hledam Cesku zijici v San Franciscu. Mela bych zajem o divku, jez by nam 1x tydne v sobotu vecer pohlidala nase miminko. Pokud mate zajem, tak mne kontaktujte na rosalindarosalinda@hotmail.com

Septimus
24. října • 3:09

Nevíte někdo o možnosti učit se portugalštinu v Portugalsku?

finka
4. října • 11:10

Ja som tiez za to, ze najlepsi sposob ako sa naucit jazyk je vycestovat do danej krajiny. Tiez som sa dlho pohravala s myslienkou, ze by som po skonceni strednej skoly odisla pracovat ako au-pair do Anglicka, no predsa vsak ma viac zaujimali aj ine, nie obycajne jazyky. Anglicky ovladam dobre, dohovorim sa a to mi staci. A preto som sa rozhodla pre Finsko. SOm tu uz 2.rok a dari sa mi dobre. SPociatku som si myslela, ze finstinu sa nikdy nenaucim,ale inu moznost na "prezitie" som nemala. Teraz rozpravam po finsky velmi dobre, som na pracovnom cviceni v jednej firme prave a tu som sa aj vydala minuly rok. SOm tu stastna a na navrat na Slovensko ani nepomyslam.
Najlepsie co mozete ludia urobit, je vycestovat a spoznavat svet. Nebudte lenosi a dokazte sami sebe, ze sa viete o seba postarat. Drzim vam palce. Lidicky, ak ste niekto vo Finsku, napiste. Rada by som sa skontaktovala s vami. (mam 22 rokov)

Tana
11. září • 14:21

Taky pracuju jako Au-pair uz 5 let.Vsem,kteri chteji poznat neco noveho,naucit se jazyk,poznat spoustu lidi to vice nez doporucuju.Hlavne USA je pravy RAJ!!!!!!!!!

Philipa
3. září • 3:48

Kiki- s mezinarodnim ridicakem muzes jezdit vsude. S tim mluvenim
anglicky doma je to dobry napad.Alespon se procvicis. Jednou
zacit musis a pripadneho prvniho neuspechu se nelekej.
Kazdy tim prochazel.kdyz zacinal v cizi zemi. Ja neumela nic,
na Gymnasiu jsem se ucila rusky a nemecky. S anglictinou
jsem zacinala az tady s kniho pro samouky a navic jsem nebyla
jiz mlada divka. Zila jsem s dcerou,mluvily jsme cesky a ja
lenosila. Akorat jsem prelozila pomoci slovniku 70 stran
manual pro udelani ridicaku. Napnula jsem pamet a snazila
se zapamatovat si co nejvice.Mela jsem mnoho slov prelozenych
v te prirucce a cetla dokola. Pak jsem to zkusila jit delat.
Bylo to neskutecne, ale udelala jsem to napoprve. Horsi to bylo
s jizdou,to mi chvili vzalo. V CR jsem mela ridicak jen na motocykl.
Spise jsem rozumnela, nezli mluvila. Po case se o mne zacal
zajimat hezky muz a pozval mne na veceri,atd.. a to jsi mela videt,
jak jsem se pak rychle naucila, ani jsem tomu sama nechtela
verit,ze jsem toho schopna. Chci tim pouze rici,ze kdyz neco opravdu chces,
tak do dokazes. :)))))))

Kiki
23. srpna • 22:35

to Philipa: dekuju za radu, asi navrhnu priteli, aby jsme mluvili anglicky i doma, at se trochu vziju do "situace". Ridicak mam jeste z Ceska, k tomu jsem si vyridila mezinarodni ridicsky prukaz. Bude to stacit?

Minie
23. srpna • 19:58

Perfektní pro dívky do 26 let a poradíte něco i starším?

Philipa
23. srpna • 5:37

Kiki, tezko radit,jak se odvazit. Proste to zkus. Bud to zvladnes napoprve, nebo napodruhe, ci napotreti, atd... Jen vydrz a nenech se odradit pripadnym neuspechem. Musis se vsak umet domluvit a mit ridicak. Jinak Americani jsou velice toleranti a napomocni. Nemaji naproti Evropanum vzite predsudky.Ja zacinala,kdyz jsem umela jen par slov a vet. Mela jsem stale slovnik u sebe a chut to dokazat. Nikdo Ti hlavu neutrhne, neboj se. :)))))

Kiki
22. srpna • 1:36

Clanek byl super. Bydlim u pritele v USA 5 mesicu a premyslim, ze si najdu praci jako babysitter. Mam z toho ale strach. Anglicky jsem se ucila 5 let, ale nejsem si jista, jestli bych to zvladla. Pritel je american narozeny v Ceskoslovensku, takze doma mluvime cesky. Muze mi nekdo prosim poradit, jak se odvazit? Predem diky.

Kiki
22. srpna • 1:17

Clanek byl super. Bydlim u pritele v USA 5 mesicu a premyslim, ze si najdu praci jako babysitter. Mam z toho ale strach. Anglicky jsem se ucila 5 let, ale nejsem si jista, jestli bych to zvladla. Pritel je american narozeny v Ceskoslovensku, takze doma mluvime cesky. Muze mi nekdo prosim poradit, jak se odvazit? Predem diky.

Philipa
2. srpna • 23:31

Petro, pokud potrebujes pomoc,ci nejake informace, pouzij adresu,kterou jsem uvedla 14.7.2001.

Philipa
2. srpna • 23:22

Evelinko- ty informace o Lottery jsou jiz na internetu. Dnes jsem to vse cetla. take jsem Ti po preposlala e-mailem. Doufam,ze jsi to dostala. Ozvi se a potvrd mi prosim prijem. mej se pekne a hodne stesti.

Gabina - autor článk
31. července • 6:58

To OliviaNJ: O Australii jsem napsala mnoho clanku do ceskych casopisu, viz. Zena a zivot, TV Revue, Prekvapeni a v zarijovem cisle Betty vyjde opet clanek o Cecho-Australankach.

Gabina - autor článk
31. července • 6:55

To OliviaNJ: O Australii jsem napsala mnoho clanku do ceskych casopisu, viz. Zena a zivot, TV Revue, Prekvapeni a v zarijovem cisle Betty vyjde opet clanek o Cecho-Australankach.

Gabina - autor článk
31. července • 6:45

To Kukuluny: na me adrese gpaveskova@ozemail.cz se dozvite vice, ale ted Vam mohu zodpovedet alespon soucasne dotazy. Takze divka do USA muze odletet od 18-ti let a chlapci od 20-ti let. Jestlize budete mit zajem o katalog primo o au-pair v USA a v Evrope, necham Vam jej zaslat zdarma na Vasi adresu. A to komukoliv, kdo bude mit zajem. Staci napsat svou adresu na muj e-mail.

Gabina - autor článk
31. července • 6:40

To Evelinka: V tom, jestli zvldneš malé dítě, Ti asi neporadím. Při pohovorech budeš muset prokázat, že máš nějakou praktickou činnost s dětmi za sebou, takže podle toho by se to potom ukázalo. Ale co se týká jazykových znalostí, není lepší příležitost než se zúčastnit pohovorů. Nedostaneš-li se do USA, můžeš zkusit Anglii. Ale žádná ostuda, že nemáš odpovídající angličtinu, to není. Vždyň proto děvčata právě jako au-pair do světa jezdí. Takže žádné strachy. Já sama jsem si prodělala půl roku v Anglii a zpočátku to nebylo nic lehkého, ale byla to má nejlepší průprava pro život. Nyní žiji natrvalo v Melbourne a bez této zkušenosti bych už byla zpátky v Čechách. Z vlastní zkušenosti bych tuto možnost vážně doporučila všem váhajícím. Nic není bez problémů, ale jak se říká, co Tě neporazí, to Tě posílí.

Petra
30. července • 22:20

Ahoj holky,dneska jsem vstoupila na tyhle stranky poprve,jsem nadsena.Momentalne se nachazimve Philadelfii a zatim nemam praci,jsem zdravotni sestra a snazim se obchazet nemocnice a zadat je o sponzorovani,tzn.zmenu viza z turistickeho na pracovni.Vim ,ze to jde,maji tu zoufaly nedostatek zdravotnich sester,ale radsi je vozi z Filipin,protoze tam maji stejny system skolstvi,jako je tady.Pokud je nekdo take z Philadelfie a okoli,ozvete se mi.Zrovna jsem se sem pristehovala a nikoho tu neznam.Vsechno se da zvladnou,kdyz je cil.

Hanka
29. července • 6:48

Take jsem byla au pair v Anglii. Bylo to tezke. Za rok jsem vystridala ctyri rodiny. V jedne rodine jsem krome chleba s marmeladou nedostavala jidlo, v druhe rodine si ze me udelali sluzku, ve treti rodine meli mentalne postizene dite, ktere vyzadovalo specialni peci a teprve ve ctvrte rodine jsem vydrzela az do prazdnin. O prazdninach me nepotrebovali.
Hlavne si holky zjistete vsechny informace. Vite ze v Anglii nesmite mit u sebe zadnou zbran? Ani nuz nebo slzny plyn. Muzete mit pistalku! (ta cloveku tak pomuze) Za piti alkoholu na verejnosti muzete dostat pokutu az 50 000,-Kc. Pokud si zajdete k normalnimu doktorovi v Anglii a vyzadate si NHS formular, vyplnite ho a poslete, obdrzite papir, pri jehoz predlozeni mate doktory, leky i zubare zdarma. Moje kamaradka to nevedela (ja v te dobe taky ne) a za vytrzeni zubu zaplatila 4500,-Kc. Pokud odjedete do zahranici na vice nez sest mesicu, nemusite v ceske republice platit zdravotni pojisteni. Atd. Je toho hodne a nevim o zadne agenture, ktera by nejake informace podavala. Preji vsem mnoho uspechu a budte statecni. Hanka

Philipa
28. července • 10:03

Udelala jsem chybu v datumu. Ma byt 14. 7.

Philipa
28. července • 10:03

Kukuluny - na te adrese kterou uvadim 14.4 Ti daji informace o vsem. je to seriozni, nemusis se obavat. Zprostredkovavaji mnoha lidem cokoliv. Praci,ubytovani,informace ap.
Vim,ze take vystavuji kratkodoba viza studentum,takze mohou na par mesicu pracovat legelne. Ale presne info Ti opravdu podaji na te adrese. zaregistruj se tram a budou ti posilat info.take ti mohu dat e-mail na pravnika,ktery ti tez muze nejake info dat. On inzeruje v Americkych listech a zdarma odpovida na nektere otazky. Muzes se domluvit s nim cesky. je to: emmigration@prodigy.net
Jmenuje se Vratislav Pechota. jen co js vim, tak mohou delat decka od 14 let. Mam vnucku,ktera jde ted na High School, bude ji 15 a dela brigadne. Tento vek je legalni.

OliviaNJ
27. července • 8:58

To Gabina. Podle email adresy soudim ze jste v Australii, proc taky nenapisete neco o Australii. Vzdyt je tu tolik cechu co sem prijeli pracovat a zaroven studovat anglictinu, teda hlavne v Sydney.

OliviaNJ
27. července • 7:33

To Gabina. Podle email adresy soudim ze jste v Australii, proc taky nenapisete neco o Australii. Vzdyt je tu tolik cechu co sem prijeli pracovat a zaroven studovat anglictinu, teda hlavne v Sydney.

kukuluny
26. července • 10:25

ještě e- mail:
kukuluny@post.cz

kukuluny
26. července • 10:23

Je to skvělé,že se tady člověk doví konkrétní seriózní informace,takže taky děkuji za ochotu poradit ostatním.Já si už nevyjedu na tenhle druh brigády(je mi 34 let),ale mám 14-ti letou dceru,anglicky se učí odmalinka a tak pomýšlím na ní- taková brigáda během prázdnin by byla ideální!!!!!!Od kolika let se ale můžou holčiny o tuhle brigádu ucházet?Od 18-ti?Vzhledem k náročnosti je to asi i vhodné být aspoň plnoletá.Můžete mi to někdo upřesnit než začnu psát na uvedené adresy?Existuje podobná možnost uplatnění i pro kluky?Synovi je 16 a letos jsme tady v Čechách(konkr.v Jablonci nad Nisou)ani žádnou brigádu nesehnali.Jsou tu všude Ukrajinci a přibyli Slováci.Zbytek obsazujou důchodci,takže pro studenty je toho opravdu málo.
díky moc předem za jakékoliv informace

Philipa
19. července • 10:44

Evelinko,pokud se Ti nepodari se dostat na ty adresy a budes -li chtit neco vedet co vim, napis mi na e-mail.
mam Tvuj napsany a jakmile to vyjde v Bulettinu,tak Ti to sdelim. pacificrim20@hotmail.com

Evelinka
18. července • 15:35

for Philipa: diky jeste jednou za ochotu i za adresy, pokud nebudu moc obtezovat, rada nabidky vyuziji. Neni totiz moc lidi, kteri jsou ochotni uprimne a otevrene poradit.
eveli@seznam.cz

Philipa
18. července • 13:48

Evelinko, na te adrese Ti sdeli vsechno na cokoliv tam das dotaz. Rozeslou to vsem zaregistrovanym v cele USA a nekdo Ti odpovi a poradi ve vsem.
take ted bude opet probihat tzv. Lottery o ziskani green card (pristehovalecke vizum), ana zaklade ktereho muzes v USA kdykoliv pobyvat
a pracovat. Loni soutez vyhralo 116 lidi,kteri se zaregistrovali. Soutez se kona kazdy rok. Loni na serveru kdosi toto inzeroval tez, ale chteli za to par tisic. Je mozne si to poslat sama a stoji Te to pouze znamku za obycejny dopis. Informace o lonske Lottery jsou v cestine i anglictine na adrese:www.usis.cz, tam si najdes Diversity Visa Lottery. Nove informace o letosni lottery budou zverejneny koncem cervence, nebo v srpnu. Je tam presny popis co napsat a kam to poslat. Pravnik na to neni potreba.dalsi adresa v USA , je to jen anglicky: http://travel.state.gov
tam si pak musis najit Instructions for the Diversity Immigrant Visa Program.Je tam vse dopodrobna vypsano.
Nic to nestoji,tak proc to nezkusit. Moje dcera byla pred mnoha lety tez vylosovana. Znam plno lidi,kteri jsou zde prave na zaklade vylosovani.Muzes si adresy vyklepnout a precist si info z lonskeho roku, abys byla v obraze. Je to vzdy stejne, jen nekdy zmeni adresu,kam to poslat. jinak se nic nemeni. Kdyz to ziskas, muzes si zvolit praci,ktera Te zajima a je dobre placena.Chces-li neco vedet, mohu Ti poradit. Mej se pekne. :)))

Evelinka
17. července • 21:50

for Philipa: děkuji za adresu, zkusim na ni napsat a zaregistrovat se.
Jinak si myslim, ze neni od veci, jak pise Lenka, kdyby se tu objevily i typy na nejvhodnejsi a nejsolidnejsi agentury nebo typ na nejakou web. stranku, ktera by obsahovala vice informaci o au-pair. Díky.

Lenka
16. července • 23:06

Je mi 27 let, mám po vysoké škole a rok a půl stálou práci a přesto jsem se rozhodla, že odjedu do Anglie jako aupair. Chci totiž ještě poznat něco nového, cestovat, naučit se pořádně anglicky a to všechno, dokud je čas a nejsem ještě za nikoho zodpovědná. Měla jsem jisté pochybnosti, jestli jsem učinila správné rozhodnutí, vzhledem k tomu, že moje práce je dobře placená, ale váš článek mě jenom utvrdil v tom, že jsem se rozhodla dobře. Myslím si, že je lepší ještě něco zažít než se zahrabat v kanceláři u nudné práce, za kterou je sice hodně peněz, ale člověk je tam nešňastný. S odjezdem do ciziny mám také své zkušenosti, i když ne jako au pair, ale jako studentka. Studovala jsem totiž 5 let v Itálii a dva roky ve Španělsku a můžu říct, že zkušenosti ze zahraničních pobytů jsou k nezaplacení.
Perfektní angličtina mi ale pořád chybí, takže chci teď vyzkoušet práci au pair.
Pokud mi některá z vás může dát kontakt na nějakou aupair agenturu, kde jim nevadí, že mi není právě dvacet, tak vás o to prosím.

Philipa
14. července • 14:44

Mila Evelinko, zkus adresu: john@johnvostenak.com
je to cs.community news area California. Obraci se na nej mnoho Cechu i Slovaku o pomoc pri hledani prace ap. Muzes zadarmo inzerovat a on to pak rozesila vsem zartegistrovanym Cechoslovakum v USA
a ti kdo maji zajem odpovidaji na jednotlive inzeraty. Je to opravdu dobra sluzba pro lidi. Muzes psat cesky. Muzes mu napsat,ze mas zajem se zaregistrovat a on Ti pak bude posilat vsechny informace o tech co tam inzeruji. Je to zejmena dobre pro ty,kteri sem prijizdeji a nevi si rady. Mam tam registraci tez, jsou tam dobre info i o studiu apod. Myslim,ze by ti
to mohlo pomoci k Tvemu rozhodnuti. Take budes mit moznost se zeptat na vse,co Te zajima (podminky apod.)

Žabka
13. července • 20:53

Ale chci jet na moc drahou dovolenou, tak snad mě to donutí. Dlouho přemýšlím, že to změním, ale nemůžu se k tomu dokopat a pořádně mě to štve.

Žabka
13. července • 20:52

Ženské, nebojte se. Radši řešte situaci přímo na místě, než o ní stále přemýšlet. Ale chápu Vaše obavy. Já, abych to neměla moc jednoduché, si vzala Rakušáka před 4 roky, 8 let ho znám a dodnes jsem se nerozhoupala pro práci v Rakousku. On sám nechce, abych dělala nějakou au-pair ve Vídni a než se hádat ... Doufám, že nebudu až do smrti dělat v české firmě.

Evelinka
13. července • 20:40

Jeste bych chtela dodat, ze nejsem nejaky domaci mazanek, od 15ti na intru, v 17ti jsem byla mesic v Nemecku na vymennem pobytu jako au-pair a po navratu jsem si nasla misto v 80km vzdalenem meste, kde bydlim. Takze problem v osamostanteni sama sebe bych ani nemela, ale silu na odjez take nemohu stale najit.

Evelinka
13. července • 20:02

Bude mi 24 let a uz dlouhou dobu premyslim o odjezdu do zahranici. Mam to uz tak dlouho v hlave, ze jsem si kvuli tomu znicila i nekolik svych partnerskych vztahu. Citim presne to co pise Zabka, ze pokud neodjedu, do konce zivota budu litovat ze jsem to neudelala. Chci jeste ve svem zivote neco dokazat, a proto vim, ze znalost jazyka je 3/4 uspechu. Zrejme vas napadne, proc tedy neodjedu ? .... musim priznat, ze mam obavy. Deti mam rada, ale nejsem si jista, zda bych napr. 3 deti zvladla a uprimne receno ,taky se bojim vstupniho pohovoru vedeneho v anglictine, i kdyz jsem anglictinu studovala 5 let. Radeji bych odjela do USA, nez do Anglie, ale vim, ze pozadavky na au-pair do Statu jsou daleko vyssi. Premyslela jsem i o "ilegalni" praci, kterou by mi mohl zajistit muj znamy primo v USA, ale vim, ze nejsem zadny dobrodruh a pro to , abych mohla normalne "fungovat" potrebuji citit jistotu. Jsem uz nestastna z toho, jaky jsem nerozhodny "srab".

Philipa
13. července • 13:05

Je to pravda devcata, nebojte se. Je to dobra zivotni zkusenost.

Monika G.
12. července • 22:20

Strávila jsem rok jako au-pair v Mnichove. Bylo to to nejlepsi rozhodnuti, ktere jsem kdy udelala. A taky ta nejlepsi zivotni zkusenost. Resila jsem zde v Cechach strasne komplikovany vztah, ktery nemel budoucnost a potrebovala jsem zkratka "utect". Jela jsem tam ve 22 letech. Nejen ze jsem se perfektne naucila jazyk (dnes tlumocim v nemecke spolecnosti), ale predevsim jsem se naucila postarat se sama o sebe v jakekoli situaci. Mam vlastne zkusenosti dve. Ta prvni trvala jen 14 dni a byla to hruza. Tri deti, dvoupatrovy dum cely na starost + vareni. Pani domu nepracovala a jedine, cim se cely den zamestnavala, bylo, ze lestila rodinne stribro a tridila rodinne fotky. Kdyz jsem pochopila, ze se ze me ma stat ne au-pair, ale hospodyne se vsim vsudy, vzala jsem nohy na ramena. Bylo to dobre rozhodnuti a kupodivu jsem nezatrpkla, ani nedostala strach, rozhodla jsem se hledat dalsi rodinu. Povedlo se. Dostala jsem se do mile rodinky, ktera mela trileteho chlapecka. Bylo to zlaticko a rozumeli jsem si. Mela jsem tu vyhodu, ze jsem do Nemecka odjizdela s celkem slusnou znalosti nemciny, takze jsem mu mohla i cist pohadky a povidat si s nim. Poznala jsem hodne novych pratel, dokonce jsem se mohla vdat, ale nakonec se to nejak "zvrtlo". Poznala jsem, ze bych v cizi zemi asi zit nemohla a casem se ukazaly i dalsi "neprekonatelne" rozdily nasich povah. Kazdopadne moje cesta za hranice byla velka zkusenost a nikdy jsem nelitovala, ze jsem tam jela. Doporucuji to kazdemu, kdo se chce osamostatnit a poznat sam sebe. Verte, ze jednou prijde chvile, kdy budete treba litovat, ze jste to neudelaly, dokud jste byly mlade. S detmi a manzelem uz je pak pozde.

Gabina
12. července • 19:11

Mila Mayoo, jako autor clanku a sama s vlastnimi zkusenostmi jako au-pair Ti take radim, jed. Clovek nikdy nema litovat toho, co udelal jako toho co neudelal. Mohu Ti zaslat katalog, jestli budes chtit. Ozvi se mi na zminovany mail gpaveskova@ozemail.com.au, jestli budes mit zajem.

Žabka
12. července • 18:56

Mayoo, neváhej a jeď. Mně je dnes 25, jsem vdaná, i když zatím bez dětí. Jako oficiální au-pair nesmíš být vdaná či rozvedená. Všichni ti říkají, že tohle manželky nědělají a ty budeš nespokojená a pořád litovat, že jsi to neudělala. Po 5 letech jsem podnikla sama dovolenou a bylo to senzační. Pořád se jen rozmýšlím, ale teď je tomu konec. Co chci, se snažím dostat - i za "každou" cenu. A jsem moc ráda, že ještě nemám děti. Takže nepřemýšlej a už si to zařizuj.

Mayaa
12. července • 18:24

Již mockrát jsem se rozhodovala a vyplňovala přihlášky na au-pair pobyty, ale nikdy jsem nenašla odvahu.
Je mi sice 21 a ještě stále bych mohla jet, ale mám přítele, práci, apod. Takže by se mi odjíždělo těžko a přitom bych tolik chtěla.

Iris
11. července • 7:43

Perfektni.

Doporučujeme

Články odjinud