Učte se u odborníků

Učte se u odborníků

[Soutěž] Jistě má svůj půvab uchovávat recepty, které se v rodině dědily z generace na generaci. Děláme to všechny, ale pokrmy podle nich připravujeme většinou jen ve sváteční dny.

Jsou to sice recepty prověřené a váže nás k nim nostalgie, ke zdravé výživě nás ale s největší pravděpodobností nedovedou. Vznikaly v době, kdy lidé žili úplně jinak, a odrážejí tehdejší, možná už století starý životní styl, kdy bylo na vše více času a kdy lidé, kteří tvrdě fyzicky pracovali, potřebovali především vydatnou a kalorickou stravu.

My však chceme vařit moderně, tak, aby to odpovídalo současnému způsobu života, který je daleko rychlejší, času se nedostává a při nedostatku pohybu potřebujeme jídlo lehké a přitom hodnotné. Moderní kuchně nesází na kalorie, ba právě naopak. Je plná vitaminů, minerálů a opírá se o čerstvé suroviny.

Učme se tedy od odborníků, kteří gastronomii zasvětili celý život a umějí připravit pokrm nejen chutný a krásný na pohled, ale vědí, jak to udělat rychle a s respektem k zásadám zdravé výživy. Většinou nám také prozradí svoje know-how, technologii přípravy i svoje léty prověřené triky. Často se říká, že rodina by se měla alespoň jednou denně sejít u stolu a u doma připraveného jídla. I v této hektické době to stále platí.

A my vám pomůžeme k tomu, aby se vaření nestalo vaší noční můrou, ale relaxem a zábavou, jejíž výsledky potěší všechny, kteří s vámi k tomu stolu zasednou. Dříve ale než se do kulinářských dobrodružství pustíte, pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim/.

Doporučujeme

Články odjinud