Udržte dolíčky na uzdě. Co opravdu funguje proti celulitidě?

Udržte dolíčky na uzdě. Co opravdu funguje proti celulitidě?

Máte pocit, že je to každý rok stejné? Začátek jara ve vás pokaždé spustí nezdolné úsilí vypořádat se nejen s nevzhlednými faldíky, ale také s dolíčky na stehnech a zadečku... Tentokrát ale už chcete dělat jen to, co skutečně funguje.

Představovat celulitidu asi není nutné, v 90 % postihuje ženy a většinou se jako hrbolky a důlky objevuje na vnější straně stehen, bocích, často i na břiše. Zpravidla se popisuje jako nahromadění tukových částic v pojivové tkáni, jedna z posledních studií značky Nivea podpořená analýzou prostřednictvím molekulárních a buněčných biologických metod však dospěla k jinému závěru – příčinou celulitidy je jakási „lokální“ obezita.

Stejně jako v léčbě obezity je proto nutné nejen aktivovat tuk v tukových buňkách, ale také ho uvolnit a natrvalo se ho zbavit. Úspěch v případě celulitidy zažijete, jen pokud zahájíte komplexní program, kdy se kromě změny jídelníčku a životního stylu zaměříte i na pohyb a cílenou a co nejúčinnější péči o pokožku. Co tedy funguje?

1. Menu proti celulitidě

Ač se to nezdá, základem boje proti celulitidě je i zdravá životospráva. Zkrátka chcete-li mít v těle zdravé buňky, musíte je dobře živit. Zaměřte se na potraviny s vysokým obsahem bílkovin, esenciálních mastných kyselin, vitaminů, minerálů a antioxidantů (tvaroh, vejce, ovoce a zelenina, ryby, ořechy), které podporují tvorbu kolagenu, pomáhají zpevnit buňky a pozitivně ovlivňují růst a obnovu tkání. Omezte sůl, která v těle zadržuje vodu a jednoduché cukry, které poškozují elastinová a kolagenová vlákna a buňky oslabují.

2. Zásobujte tělo tekutinami

Voda je přirozenou součástí těla a každé tělesné buňky. Bez ní zkrátka nic pořádně nefunguje. A pro odplavení všech tukových a odpadních látek, které tělo vyloučí, je voda nezbytná. Dávejte přednost neperlivé vodě, neslazeným nápojům a čaji. Pokud vám čistá voda nechutná, přidejte do ní citronovou šťávu, denně tak bez problémů vypijete i dva litry.

3. Pravidelně sportujte

Boj s celulitidou úspěšně zvládnete jedině s pohybem. Do svého životního stylu zařaďte aerobní aktivity, dbejte ale na správnou tepovou frekvenci, jen tak lépe spálíte tuky a úspěšně zredukujete tukové faldíky. Navíc nastartujete krevní a lymfatický oběh potřebný pro odbourávání celulitidy.

4. Dopřejte si profesionální ošetření

Svůj anticelulitidní program můžete doplnit i ošetřením ve specializovaných salonech nebo na klinikách estetické medicíny. Dopřejte si lymfatické drenáže, vakuové masáže, baňkování, hloubkové ultrazvukové ošetření, ale i speciální metody, které masírují spodní část těla a aktivují enzymy štěpící nahromaděný tuk apod. Všechny tyto metody napomáhají odbourávání tukových zásob, posilují vazivo a zlepšují vzhled kůže.

5. Pečujte o pokožku

Pořiďte si speciální krémy a séra a pokožku dennodenně ošetřujte. Krémy samy o sobě nejsou samospasitelné, avšak společně s dalšími kroky se postarají o to, aby pokožku zpevnily a vyhladily. Kůži pravidelně masírujte kartáčem nebo žínkou přímo ve sprše. Jemné masírování podpoří v pokožce mikrocirkulaci a připraví ji na aplikaci pečující kosmetiky tak, aby účinek byl co největší.

Stojí za to vyzkoušet:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

1. Nivea, Zpevňující gel proti celulitidě Q10 energy+, 250 Kč

Zpevňuje pokožku a zároveň viditelně redukuje vnější projevy celulitidy – i bez extra masáže! Koenzym Q10 podporuje proces obnovy buněk zevnitř, L-karnitin aktivuje přeměnu mastných kyselin na energii a přírodní výtažky z lotosu redukují tvorbu nových tukových buněk.

2. Elancyl, Cellu Slim, Anti-Cellulite Rebelle, 799 Kč

Jemná emulze pomáhá k zeštíhlování partií, které mají tendenci zadržovat tuk a vodu. Neobsahuje parabeny, nemastí, nelepí se a po aplikaci se můžete ihned obléknout.

3. Clarins 100% Rostlinný odvodňující olej na tělo, 1039 Kč

Podporuje odstranění toxinů, stimuluje a zpevňuje tkáně a omezuje efekt pomerančové kůže. Předchází dehydrataci a zanechává pokožku pružnou a hedvábně hebkou. Ideální přípravek, pokud chcete ulevit svým nohám.

4. Oriflame, Anti-Cellulite Massager, Masážní kartáč proti celulitidě, 289 Kč

Šikovný masážní kartáč, který pomáhá v boji proti celulitidě. Stimuluje krevní oběh a pokožka pak vypadá zdravěji. Pro dosažení nejlepších výsledků používejte masážní kartáč ve spojení s Formujícím gelem proti celulitidě. Krouživými pohyby masírujte pokožku stehen, boků a hýždí.

Doporučujeme

Články odjinud