Umělá hmota snižuje u mužů libido, erekci i množství ejakulátu

Umělá hmota snižuje u mužů libido, erekci i množství ejakulátu

Ženy mohou mít mocnou zbraň na své věčně vilné muže, kteří jsou neúnavní v posteli a chtějí to několikrát denně. Stačí trochu bisfenolu používaného při výrobě polykarbonátů či epoxidových pryskyřic a z dotyčného je krotký beránek. Tedy stačí pánům často podávat jídlo z plastových obalů a nádobí. Bisfenoly jsou totiž často obsaženy právě i v těchto umělých hmotách.

Výsledky rozsáhlé studie dokazují, že jednou z příčin rostoucí impotence a neplodnosti u mužů jsou právě bisfenoly. Pánové pracující v chemických provozech, s epoxidovými pryskyřicemi a všichni ti, kteří se často dostanou do kontaktu s bisfenolem A, zažívají výrazné snížení libida, zhoršenou erekci a snížení objemu ejakulátu.

Bisfenol A obsahují také dětské lahve, plastové obaly a kaučukové okraje konzerv s potravinami a nápoji.

Experti z kanadského Oaklandu vyšetřili 427 mužů pracujících v chemických provozech, kde se vyrábějí plasty a pryskyřice a kde se tito dostávají do styku s vysokou koncentrací bisfenolu. Čím vyšší koncentrace bisfenolu A byla v moči mužů zjištěna, tím větší problémy v sexuálním životě dotyční uváděli. Od snížené schopnosti dosáhnout erekce, po snížení chuti milovat se až po úbytek ejakulátu a neplodnost.

„Horší je, že i u mužů, kteří jsou vystaveni účinkům bisfenolu A pouze z životního prostředí a kteří nepracují v chemických provozech, byl zřetelný nárůst potíží týkajících se pohlavního života,“ uvedl doktor De-kun Li z Oaklandu.

Doporučujeme

Články odjinud