Umíte si vybrat správnou podprsenku? | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Umíte si vybrat správnou podprsenku?

Devadesát procent žen nosí nevhodnou podprsenku, aniž by o tom vědělo. Jak jste na tom vy? Otestujte se!

Pojďte s námi zjistit, zda nosíte správnou velikost podprsenky. Je to jednoduché. Stačí vám pouze krejčovský metr a několik minut času.

Předem je třeba si uvědomit, že měřením získáme pouze přibližnou velikost. Každá podprsenka má košíčky trochu jiného střihu a tvaru. Na trhu jsou podprsenky od různých výrobců, a proto se může velikost podprsenky od naměřené hodnoty mírně odlišovat.

ROZMĚR POD PRSY:

Svinovacím metrem změříme obvod hrudníku pod prsy. Měří se na těsno a při výdechu. Naměřenou hodnotu si zapište a dosaďte do tabulky nebo kalkulátoru. Nezapomeňte, že naměřený obvod není vaším výsledným obvodem. Obvod podprsenky by měl být o 5-10 cm menší, než je naměřená velikost (při zadávání naměřených hodnot do tabulky nebo kalkulátoru však nic neodečítáme).

Je třeba počítat s elasticitou materiálu podprsenky a také s jeho opotřebením při praní a nošení. Pokud jste si pod prsy naměřily např. obvod 78 cm, měly byste mít obvod podprsenky 70 cm.

Novou podprsenku byste měla zapínat vždy na poslední háček (tzn. na nejvolnější obvod podprsenky) a měla by vám pevně sedět. Až vám podprsenka časem povolí, můžete ji zapnout na další háčky.

ROZMĚR PŘES PRSA:

Rozměr přes prsa měříme v nejširším místě a bez podprsenky. Pokud máte velká nebo povislá prsa můžete se změřit v podprsence bez výztuže.

KALKULÁTOR VELIKOSTI:

http://www.spravnapodprsenka.cz/dulezite/kalkulator-velikosti

Jak správně nosit podprsenku?

Nastavit ramínka a zdůraznit prsa? Možná si myslíte, že to není žádná věda, ale...

Videonávod zde:

Doporučujeme

Články odjinud