Umíte si vybrat správnou podprsenku na podzim?

Umíte si vybrat správnou podprsenku na podzim?

Chcete-li být in, volte v prvé řadě zásadně černé prádlo, velice aktuální jsou i černobílé kombinace. Opět se vrací na scénu krajkové modely, ovšem i nadále setrvává decentní, strohý a hladký směr v dámském prádle, který je v této sezóně ovlivněn tzv. pánským stylem.

Aktuální barevnost podzimu 2003

Chcete-li být in, volte v prvé řadě zásadně černé prádlo, velice aktuální jsou i černobílé kombinace. Opět se vrací na scénu krajkové modely, ovšem i nadále setrvává decentní, strohý a hladký směr v dámském prádle, který je v této sezóně ovlivněn tzv. pánským stylem. U spodního prádla se vyznačuje knoflíky, přezkami, nebo štepováním. Kromě již zmíněné černé barvy se objevuje neustále temně modrá, olivová, bílá a capuccino. Letošní podzimní a zimní sezóna je ovlivněná módou šedesátých a osmdesátých let a to platí i u spodního prádla. Na podprsenky se budou používat i velice lesklé materiály a barevnost ve svítivých odstínech fuchsiové, růžové, lila, zelené a oranžové.

Zajímavým zjištěním je, že jsou ženy čím dál tím více při výběru podprsenky ovlivněny svým životním stylem. Přednost dávají podprsenkám, se kterými se mohou cítit pohodlně při jakékoliv aktivitě a které navíc dokáží podtrhnout vzhled celkového oblečení a zdokonalit postavu. Světoví výrobci spodního prádla proto ve svých kolekcích zohledňují potřeby žen vlastnit různé podprsenky vhodné pro různorodé každodenní činnosti. Ve světě módy není již neobvyklý fakt, že je několik specifických kategorií spodního prádla, tedy specielní kolekce pouze pro volný čas a sport, nebo naopak spodní prádlo vhodné do zaměstnání a nechybí ani kategorie podprsenek, které jsou určené pouze pro společenské příležitosti.

Při výběru prádla rozhodně nespěchejte!

Své spodní prádlo, obzvláště podprsenky, vybírejte pečlivě a v klidu. Více než 90 procent žen totiž nosí nevhodné podprsenky. Zjistila to jedna uznávaná britská oděvní společnost v nedávné nejkomplexnější studii ženského poprsí v dějinách. Ačkoliv kvalitní a správně padnoucí podprsenka je základním aspektem pro maximální pohodlí, 62 procent žen nosí špatné číslo podprsenky a 76 procent špatnou velikost košíčků. Velikost ňader se stanovuje měřením dvou rozměrů: šířka hrudníku pod prsy určuje číslo podprsenky a šířka přes prsa ukazuje velikost košíčků. Ne vždy se tyto údaje shodují v klasickém číselném pojetí velikosti, proto se vždy v prodejně přeměřte a podprsenku vyzkoušejte. Aby byla garderoba úplná, měla by každá žena prý vlastnit osm až deset podprsenek minimálně! (Plus)

foto: Bruno Banani

Doporučujeme

Články odjinud