Upečte si čtyři jídla najednou v jedné troubě. Rychle, chutně a bez vzájemného mísení chutí. Foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková vám ukáže, jak na to.
Křupavá kuřecí křidélka
- 15 ks kuřecích křídel
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Kořenicí směs na pečené kuře bez soli
Kuřecí křidélka vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Posypte kořenicí směsí a solí, pokapejte olivovým olejem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dostaly na kuřecí křidýlka z obou stran.
Přílohový plech
- 700 g Malých brambůrků
- 5 Menších čerstvých mrkví
- Olivový olej
- Směs koření bez soli (např. provensálská)
- Sůl
Malé brambůrky ve slupce překrájejte na polovinu. Totéž udělejte s mrkví. Obojí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Postříkejte olivovým olejem a dle chuti okořeňte.
Rybí plech
- 200 g Filetu z lososa s kůží
- lžička citronové šťávy
- lžička hrubozrnné hořčice
- ½ malého fenyklu
- pepř
- sůl
Filet z lososa položte kůží na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte citronovou šťávou. Potřete hrubozrnnou hořčicí a osolte. Na zbývající místo na plechu dejte na tenké plátky nakrájený fenykl, opět lehce pokapejte citronovou šťávou, opepřete a lehce osolte.
Zeleninový plech
- ½ Máslové dýně
- Sůl
- Pepř
- Malá červená řepa
Oloupanou máslovou dýni nakrájejte na centimetrové plátky, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Červenou řepu zabalte do alobalu.
Předehřejte troubu na horký vzduch na 190 °C. Má-li vaše trouba funkci Cook 4, zvolte ji. Díky ní budete mít vyhráno, protože se vám chutě jídel nesmísí. Všechny plechy (krom toho s lososem) vložte do trouby. Pečte 35 minut. Teprve poté vložte úplně nejvýš plech s lososem a fenyklem a pečte další cca 18 min. Vyndejte plech s lososem a poté i všechny ostatní. Po pár minutách si losos odpočine a vy ho můžete servírovat a fenyklem, mrkví a pečenými brambůrky.
Kuřecí křidýlka ještě na pár minut dobarvěte pod grilem. Pečenou řepu použijte do salátů. Pečenou dýni pak pomocí vývaru a smetany proměníte v dýňovou polévku.