Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

16. 6. 2013
Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře
Jahody začínají dozrávat na zahrádkách a objevovat se na pultech obchodů a na tržištích. Tyto chutné plody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C a jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. Co třeba zkusit připravit z nich něco méně obvyklého - jahodovou polévku?

Jahodová polévka - recept pro 4 osoby

Suroviny:

  • Čerstvé jahody 500 g
  • Cukr krupice 150 g
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Citronová šťáva z jednoho citronu
  • Zmrzlina jahodová 4 kopečky
  • Dětské piškoty
  • Čerstvá máta na dozdobení

Příprava:

Cukr svaříme v cca ½ litru vody, přidáme omyté a rozmačkané jahody. Necháme přejít varem a rozmixujeme. Pak vlijeme převařenou smetanu a citronovou šťávu, opět přejdeme varem a necháme vychladnout. Do talíře s polévkou přidáme kopeček zmrzliny, pár piškotů a čerstvou mátu na ozdobu.

Recept je připraven podle Jiřího Švestky, šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Žárlivý partner nebo partnerka je něco, čeho se člověk jen tak nezbaví. Vy byste si měli dobře rozmyslet, jestli chcete jeho či její neomluvitelné chování snášet do nekonečna, nebo s tím…

Nejčtenější články