Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

16. 6. 2013
Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře
Jahody začínají dozrávat na zahrádkách a objevovat se na pultech obchodů a na tržištích. Tyto chutné plody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C a jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. Co třeba zkusit připravit z nich něco méně obvyklého - jahodovou polévku?

Jahodová polévka - recept pro 4 osoby

Suroviny:

  • Čerstvé jahody 500 g
  • Cukr krupice 150 g
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Citronová šťáva z jednoho citronu
  • Zmrzlina jahodová 4 kopečky
  • Dětské piškoty
  • Čerstvá máta na dozdobení

Příprava:

Cukr svaříme v cca ½ litru vody, přidáme omyté a rozmačkané jahody. Necháme přejít varem a rozmixujeme. Pak vlijeme převařenou smetanu a citronovou šťávu, opět přejdeme varem a necháme vychladnout. Do talíře s polévkou přidáme kopeček zmrzliny, pár piškotů a čerstvou mátu na ozdobu.

Recept je připraven podle Jiřího Švestky, šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nabídka, kterou nyní obdržíte, nebude na první pohled nijak zajímavá, čímž byste se však neměli nechat odradit. Zvažte pečlivě své schopnosti, a pak se rozhodněte. Nezatahujte do…

Nejčtenější články