Už 33 let jsem sociálně neobratná a je mi to líto. Jak se žije s Aspergerovým syndromem?

farah.farah
3. listopadu • 15:01

pokud má něco co vypadá jako lehká forma poruchy autistického spektra, tak je ve skutečnosti možné že jde jen o nějakou řekněme poruchu v chování, která vznikla v dětství jako následek nějaké události. Jsou lidi co si třeba vyvinou fobii z vysokých lidí protože táta byl vysoký a často je bil...ale vědomě to neví. Zkrátka nemusí jít v jejím případě o nějakou trvalou poruchu způsobenou špatnou chemií v mozku ale jen o určitou sociální fobii. Boje známá měla totální sociální fobii, neuměla komunikovat s lidmi a vždy byla tak nějak trapně divní a nedokázala se uvolnit ani s přáteli jakoby nevěděla co má říct........problémy v práci kdy si o ní mysleli že je hloupá nebo dovná..hodně se to podobá tomu co paní popisuje ale ta moje známá žádného aspergera nemá. Vše se začlo neuvěřitelně zlepšovat po tom co začala chodit na terapie, v podstatě se dá říct, že příčinou jejího divného chování byl strach že nebude okolím přijmuta, který se u ní spustil na základní škole kde byla dlouhodobě šikanována a v podstatě vyloučena z celého kolektivu....od té doby si nesla ten program, že je něco špatně s ní....což ve výsledku nakonec i bylo, ale terapií se postupně vrovnává s těmi traumaty z dětství, pracuje na sobě a po roce najednou dokáže mluvit "normálně" s cizími lidmi a je ani nenapadne že je nějaká divná.Tak že být paní nedávám sama sebe do škatulky asperger, který zároveň je vnímán jako neléčitelný a zkusila bych ty terapie, netvrdím že jí to určitě pomůže, ale za pokus to stojí. Z toho co píše je zjevné že se s tím jak to má sice celkem vyrovnala ale rozhodně by byla ráda kdyby se její sociální schopnosti podařilo zlepšit....tak to předem nevzdávejte a zkuste to

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud