Už se těším, až nebudu šéfredaktor, tvrdí Leoš Mareš

Už se těším, až nebudu šéfredaktor, tvrdí Leoš Mareš

Moderátor Leoš Mareš (33) se stal na čtrnáct dní prozatímním šéfredaktorem bulvárního týdeníku Spy. Je rád, že si tuto roli může vyzkoušet. Daleko šťastnější prý ale bude, až skončí.

"Trávit čtrnáct dní v redakci Spy beru jako velkou zkušenost. Je to seriózní práce," svěřil se Korzu moderátor, který se prý už teď těší, až to bude mít za sebou.

"Těším se, až se zase vrátím k tomu, co jsem vždycky dělal. Tohle je opravdu zápřah. Celé odpoledne musím schvalovat články, dopisovat nějaké věci a ještě se bavit o materiálech, které vyjdou příští čtvrtek. To vyjde moje druhé a poslední číslo. Je to opravdu dřina," postěžoval si Leoš.

Moderátor zatím žádné zkušenosti s tištěnými médii nemá. Jak ale tvrdí, časem by se prý všechno naučil.

"Tím, že jsem na druhé straně a hodně komunikuji s novináři, není pro mě těžké si jejich řemeslo představit. Už podle prvních schůzek, které jsem měl, si myslím, že bych se ho časem naučil," řekl klidně.

Jenže to by nebyl Leoš, aby se upnul na jednu stálou práci a navíc ještě v redakci.

"Kdybych nedělal nic jiného, dokážu si představit, že bych tu mohl být novinář. Jenže je to seriózní práce, musíte tam chodit každý den a jste tam velkou část dne, což je pro mě naprosto nepředstavitelné. Já těch aktivit mám tolik, že bych nechtěl další zaměstnání na plný úvazek. Momentálně je to prostě neslučitelné s tím, co dlouhodobě dělám," vysvětlil moderátor.

Doporučujeme

Články odjinud