8
Fotogalerie

Už víte, v jakém trendy stylu se ponese váš velký den?

Svatební den se do našich vzpomínek i srdcí zapisuje perem, které nelze jen tak vymazat. Pokud vám není proti srsti vybočit z davu a chcete si svůj velký den užít originálně, čistě ve své režii bez spoutání rodinnou tradicí, v poklidu a v souladu s přírodou, určitě se nechte inspirovat svatebními trendy pro další sezónu.

Sto svateb, sto stylů

Klasická svatba je v současné době vytlačována různými styly sázejícími na originalitu, uvolněnost a sepjetí s přírodou. Pokud bychom měli vyjmenovat alespoň pár novodobých trendy stylů, stojí za zmínku svatby ve stylu boho, vintage nebo rustik. Všechny spojuje uvolněnost, přírodní duch a cit pro detail.

Boho styl je maximálně uvolněný a snovým místem pro obřad je louka nebo lesní mýtina. Nevěstu si snadno spletete s éterickou vílou. Na svatební tabuli očekávejte přírodní dekorace v ležérním stylu a spoustu svíček.

shutterstock_1452888278.jpg

Co čekat od vintage stylu? Připravte se na větší než obvyklé množství romantiky a něhy. Charakteristické jsou květinové motivy, porcelán, ornamenty, svíčky a svícny, krajky, lucerny, přírodní a papírové dekorace. Krajka patří mezi oblíbený materiál nejen na šatech nevěsty.

shutterstock_271804625.jpg

Jak už samotný název napovídá, rustik styl prostě voní lesem a jeho sepjetí s přírodou je opravdu velmi úzké. Sází na dekorace s provázky, jutou, kůrou nebo špalky dřeva. Dominují přírodní barvy v odstínu hnědé, šedé nebo smetanové.

shutterstock_373515142.jpg

(Ne)tradiční svatební dekorace, které vám učarují

Ať už si vyberete jakýkoli z výše zmíněných stylů, u všech budete muset řešit základní záležitosti spojené s obřadem a také svatební dekorace na hostinu a do místnosti pro následnou zábavu. Čeká vás výběr šatů, kytice, podložka k uložení prstýnků, jmenovky, veškeré dekorace a mnoho dalšího. Jak se tedy tohoto nelehkého úkolu hravě zhostit a vykouzlit si přírodní svatbu snů?

shutterstock_1072779974.jpg

Už víte, jak budou uloženy snubní prsteny? Můžete se držet klasiky a prstýnky uložit na polštářek nebo tácek. Skvěle ale bude vypadat i dřevěný špalek s výřezem srdíčka a omotaný jutovým provázkem.

Pokud jste svou svatbu oznamovali pěkně na dřevo, určitě se držte stejné linky a pohrajte si se všemi detaily. Jmenovky na stůl ze dřeva skvěle doplní celý styl. Případně můžete klasickou papírovou jmenovku vsunout do zajímavého stojánku ze dřeva či korku.

shutterstock_1356947951.jpg

Kromě samotného usazení hostů je potřeba promyslet menu a zvolit zajímavý způsob, jak jej prezentovat hostům. Jednou z možností je vytvoření dřevěného svatebního menu s gravírováním.

Jemné detaily tvoří onu pověstnou dokonalost celku. I když budete mít perfektní šaty, prsteny, menu hodné michelinských hvězd, bez perfektního osvětlení uděláte jen půl parády. Správně zvolené osvětlení dotváří celou atmosféru. Nebojte se nakoupit hodně světýlek a svíček. Ke svíčkám pak krásně doladíte stojany ze dřeva.

shutterstock_1721556835.jpg

Další z dekorací, kterou na své svatbě budete nutně potřebovat, jsou dřevěné bedýnky. Vyrábějí se v různých velikostech a to vám krásně rozváže ruce v nekonečném využití. Bedýnky dodají zajímavý rustikální vzhled a využijete je především na květinovou výzdobu. Kromě toho se ale perfektně hodí také jako místo k uložení svatebních přání od hostů, jako nádoba na rekvizity do fotokoutku, police do sweet baru nebo do nich můžete uložit pozornost pro hosty.

shutterstock_375904957.jpg

Čím potěšit novomanžele?

Ženich s nevěstou dostanou mnoho květin, přání i různých svatebních darů. Bude těžké být praktický, originální a zároveň jim darovat něco, co je opravdu potěší. Dárkem, se kterým málokdy šlápnete vedle, jsou rozhodně fotoalba. Když navíc sáhnete po krásných kouscích, které do jejich domácnosti přenesou i kus lesa, úspěch bude zaručen.

Doporučujeme

Články odjinud