V čem je sex rozdílný pro ženy a pro muže

V čem je sex rozdílný pro ženy a pro muže

Sex je velice odlišný zážitek pro muže a pro ženy. Muž prožívá rozkoš především jako uvolnění sexuálního napětí. Žena sex prožívá právě opačně. Pro ni velikost potěšení ze sexu odpovídá postupnému narůstání napětí. Čím více touhy po sexu cítí, tím je pro ni uspokojivější.

Pro muže je sex testosteronový nápor směřující ke konečnému uvolnění ve vyvrcholení – tak jej aspoň instinktivně chápe. Když je muž vzrušen, automaticky usiluje o uvolnění. Jeho sexuální uspokojení se asociuje především s uvolněním napětí, které vede k orgasmu a zahrnuje jej.

V mužském těle je váček se semenem, který už čeká na uvolnění. Na rozdíl od ženy, v níž tekutiny vzrušením teprve vznikají, muž, který je vzrušen, už usiluje o uvolnění. Muž se v jistém smyslu snaží vyprázdnit, kdežto žena se snaží teprve naplnit.

Mužova bezprostřední touha dotýkat se a být dotýkán na citlivých zónách je dána. K tomu, aby byl vzrušen, nepotřebuje pomoc. Pomoc potřebuje k uvolnění, k tomu, aby byl vzrušení dán průchod. V jistém smyslu se snaží své vzrušení ukončit, kdežto žena se snaží je zvýšit, aby hlouběji pocítila vnitřní touhu.

Žena vychutnává mužovu schopnost pozvolna probouzet její touhu, aby se dotýkal jejich nejcitlivějších zón. Když je sloupnuta jedna vrstva, touží, aby byly odhaleny hlubší vrstvy její senzitivní duše. Tak jako muž chce bezprostředně uspokojit svou touhu po sexuální stimulaci, žena dychtí po tom, aby cítila, jak její touha narůstá.

Iva Hédlová podle Johna Graye www.zdravi4u.cz

Doporučujeme

Články odjinud