V dětských domovech budou opět sladké Vánoce!

S počátkem měsíce začíná nejoblíbenější fáze charitativního projektu Čokoládová hvězdička radosti. Auta s nákladem balíčků od společnosti Nestlé Česko, s.r.o. budou vyrážet od 2. prosince 2004 do 145 dětských domovů v celé České republice.

Zároveň je zahájena výstava dětských obrázků z „Malování s Čokoládovou hvězdičkou radosti“ ve Slovanském domě, v Praze 1, která potrvá do 6. ledna 2005.

Letos již po sedmé vyjedou ze skladu Nestlé v Modřanech dodávky s nákladem 6,7 tun výrobků pro děti ze 145 dětských domovů od dětského domova Aš až po dětský domov Žichovec. Každé z 5 711 dětí dostane svůj balíček do 10. prosince 2004. „Mám hrozně rád čokoládu, proto se každý rok těším až k nám přijede auto plné sladkostí a paní vychovatelky nám je rozdají.“ říká Vlastimil Novotný z dětského domova v Praze 9 - Klánovicích, kterému Čokoládová hvězdička radosti přinesla sladký balíček již po několikáté.

S charitativním projektem je spojena výtvarná přehlídka „Malování s Čokoládovou hvězdičkou radosti“. Jejího čtvrtého ročníku se zúčastnil rekordní počet dětí, které zaslaly 5 959 prací na téma „Můj vánoční pohled“. Pavel Novák, ze společnosti Nestlé Česko, s.r.o., dodává: „Rád bych zdůraznil, že pro Čokoládovou hvězdičku radosti, jak je to již tradicí, malovali všichni dobrovolně a bez nároku na odměnu či výhru. Skutečnosti, že se tisíce dětí rozhodly přidat k dobročinnému projektu a vynaložit pro něj nemalé úsilí, si velice považuji.“

Výstavu vybraných prací může veřejnost shlédnout od dnešního dne do 6. ledna 2005 v pasážích Slovanského domu, v ulici Na Příkopě 22, v Praze 1. On-line výstava obrázků proběhne na oficiálních internetových stránkách společnosti Nestlé Česko, s.r.o. www.nestle.cz.

Patronka projektu Magda Reifová, vybrala jako každoročně pět dětských obrázků, které se staly předlohou vánočních pohlednic. „Tento úkol je velice příjemný, ale strašně obtížný. Velmi se mi líbilo, jak děti letos ztvárnily téma „Můj vánoční pohled“. Přišlo množství obrázků věnovaných vánoční pohodě, představy dětských dárečků, ale i vánočních stromečků a kapříků. “ říká ke svému výběru Magda Reifová, patronka projektu.

Pohlednice s vybranými motivy nechala společnost Nestlé Česko, s.r.o. vytisknout v množství 100 tisíc kusů. Celý tento náklad dostala Nadace Terezy Maxové, která výtěžek z jejich prodeje využije na pomoc dětem z dětských domovů. Vánoční pohlednice budou k dostání v řetězcích prodejen společnosti Ahold (Hypernova a Albert), v obchodě NAUTICA ve Slovanském domě a u dalších spojenců projektu. Terezie Plášková, ředitelka Nadace Terezy Maxové, říká: „Je úžasné dostat do rukou takové krásné pohlednice. Lidé, kteří si je koupí, tak potěší nejen své blízké, ale i děti v dětských domovech, na jejichž podporu je výtěžek z prodeje určen.“

Pavel Novák, ze společnosti Nestlé Česko, s.r.o., na závěr uvádí: „Velké poděkování patří všem, kteří se jakýmkoliv způsobem přidali a přidají k tomuto dobročinnému projektu pro děti.“

zdroj: agentura intent

Doporučujeme

Články odjinud