V hlavě slavné tenistky: Barbora Strýcová plánuje návrat na kurty, učit bude i syna

V hlavě slavné tenistky: Barbora Strýcová plánuje návrat na kurty, učit bude i syna

V České republice jen těžko najdete někoho, kdo by neznal jméno Barbora Strýcová. Úspěšná tenistka vyhrála v roce 2019 Wimbledon, o dva roky ale kvůli těhotenství sportovní kariéru ukončila. Nyní však řeší návrat na kurty, kde chce časem trénovat i svého syna.

„Mám devítiměsíčního syna, který moc nespí, takže je těžké najít čas na sport. Ještě přesně nevím, kdy se mi návrat na kurt podaří, ale viděla bych to na začátek příštího roku,“ prozrazuje Barbora Strýcová, která už začíná pilně pracovat na návratu do formy profesionální sportovkyně.

Jak přesně to vlastně probíhá? „Nejprve musíš připravit tělo na tu zátěž. A bohužel nezjistíš, jakou formu doopravdy máš, dokud nezačneš hrát ostrý zápas. Můžeš odehrát spoustu tréninků a vyzkoušet spoustu setů, ale nikdy tam nebude ten adrenalin, fanoušci a ta motivace, které je jenom při zápase,“ popisuje vítězka Wimbledonu a pětinásobná vítězka Fed Cupu.

Co prozradila Barbora Strýcová? Podívejte se na video:

Nechce se mi odcházet

Zároveň ale přiznává, že i přesto, že už poctivě trénuje, tenis teď už bude vždycky až na druhém místě. „Můj syn a to, jestli je zdravý, je to nejdůležitější. Vlastně se mi od něj ani nechce odcházet. Snažím se proto tréninky vždycky naplánovat na dobu, kdy on bude spát,“ říká Barbora.

V talkshow V hlavě, kterou moderuje Pavel Dolejška, také prozradila, že jejím osvědčeným hnacím motorem jsou fanoušci na zápasech. Zavzpomínala na atmosféru Fed Cupu, ale i Wimbledonu, v němž zvítězila ve čtyřhře. Právě Wimbledon je také její nejmilejší tenisová vzpomínka. „Už když mi byly dva roky, děda s babičkou mě vzali do muzea Wimbledonu a už tehdy to na mě hrozně zapůsobilo a celou svoji kariéru jsem vždycky chtěla uspět hlavně na Wimbledonu.“ Podařilo se jí to v roce 2019.

„Byla to tehdy taková klidná radost. Přišel okamžik, na který jsem čekala celý život. Vybavuju si každý detail, pamatuju si ten matchball a dodnes si to docela často v hlavě přehrávám,“ vzpomíná dojatě. Přiznává, že častokrát ve své kariéře měla i momenty, kdy chtěla zlomit raketu a už nikdy nehrát tenis. „Ale nikdy bych to samozřejmě neudělala. Vím, že bych si to pak vyčítala do konce života.“

JK_20220711_TT_V_HLAVE_BARA_STRYCOVA_0003.jpg

Můj syn musí umět hrát

Tenis je zkrátka Báry život, a tak není divu, že plánuje ho co nejdříve naučit i svého syna Vincenta. „Sama jsem začala hrát ve čtyřech letech, takže až mu budou dva nebo tři, ukážu mu, co je raketa, a postupně ho to naučím. Chci, aby si se mnou jednou zahrál,“ plánuje.

Zkušenosti s trénováním dětí už Bára má díky svému letnímu kempu U Baru. „Na druhou stranu stát se doopravdy trenérem je náročné. Bavilo by mě to, ale musela bych nabrat ještě spoustu zkušeností,“ říká o své budoucnosti.

Jako překvapení se v talkshow V hlavě objevila i Barbořina sestra Ivona Strýcová, a prozradila pikantní historku, kterou zažila, když se jednou v Americe náhodou dostala do zákulisí jednoho velkého zápasu…

Doporučujeme

Články odjinud