V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí
Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co udělá v zimě? Vnese do vašeho těla teplo.

Kreolská ostrá pánev

4 porce - příprava: 50 minut

3 lžíce oleje, 100 g choriza, 1 chilli paprička, 1 cibule, 2 červené papriky, 2 celerové stonky, 6 stroužků česneku na plátky, 100 g kuřecích stehenních řízků, 1 hrnek rýže, sůl a pepř, 2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu, 0,5 l kuřecího vývaru, 150 g krevet (pokud máte mražené, tak rozmrzlé, opláchnuté vodou a osušené), 2 lžíce sterilovaného nebo mraženého hrášku, 1 lžíce nasekané petrželky

Ve velké a hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nakrájenou klobásu. Přidejte nasekanou chilli papričku, cibuli, nakrájený celer a česnek a 3 minuty restujte. Přidejte nakrájené kuře a vše opékejte asi 4 minuty. Vmíchejte rýži a ještě chvilku restujte. Osolte, opepřete, přidejte koření a zalijte vývarem. Zakryté duste asi 10 minut, přidejte krevety a hrášek a nechte vydusit všechnu tekutinu. Hotové jídlo posypte nasekanou petrželkou.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Do vašeho osobního života se vkrádají potíže, které jste ještě nedávno nevnímali ani vy, ani partner či partnerka. Na jisté věci si uvědomíte docela zřetelně, jaký je rozdíl ve vašich…

Nejčtenější články