V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí
Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co udělá v zimě? Vnese do vašeho těla teplo.

Kreolská ostrá pánev

4 porce - příprava: 50 minut

3 lžíce oleje, 100 g choriza, 1 chilli paprička, 1 cibule, 2 červené papriky, 2 celerové stonky, 6 stroužků česneku na plátky, 100 g kuřecích stehenních řízků, 1 hrnek rýže, sůl a pepř, 2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu, 0,5 l kuřecího vývaru, 150 g krevet (pokud máte mražené, tak rozmrzlé, opláchnuté vodou a osušené), 2 lžíce sterilovaného nebo mraženého hrášku, 1 lžíce nasekané petrželky

Ve velké a hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nakrájenou klobásu. Přidejte nasekanou chilli papričku, cibuli, nakrájený celer a česnek a 3 minuty restujte. Přidejte nakrájené kuře a vše opékejte asi 4 minuty. Vmíchejte rýži a ještě chvilku restujte. Osolte, opepřete, přidejte koření a zalijte vývarem. Zakryté duste asi 10 minut, přidejte krevety a hrášek a nechte vydusit všechnu tekutinu. Hotové jídlo posypte nasekanou petrželkou.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Pracovní shon není zrovna voda na váš mlýn, takže máte pocit, že jste v těchto dnech vystaveni četným zkouškám. Na jednu stranu vám někdo v kariérní cestě háže klacky pod nohy, ale výhled…

Nejčtenější články

Články odjinud