V květnu do botanických zahrad

V květnu do botanických zahrad

Společnost Colgate-Palmolive slavnostně představuje čtvrtý ročník projektu MĚSÍC LÁSKY S PALMOLIVE, pořádaný ve spolupráci s vybranými botanickými zahradami v České a Slovenské republice.

Součástí Květinového dýchánku plného krásy a svěžesti a nesoucího se v duchu motta "Palmolive - Něžný dotek přírody" je také prezentace nového produktu řady Palmolive Aromatherapy SENSUAL. Vyvrcholením oficiální části programu je vyhlášení výsledků hlasovací ankety MÚZA PALMOLIVE AROMATHERAPY. Květinový dýchánek zpestří svým vystoupením Zora Jandová, která předvede sestavu tai-či.

V měsíci lásky zve Palmolive do světa přírody a krásy a nabízí volný vstup do vybraných botanických zahrad. Na květnové víkendové dny zorganizoval Palmolive již čtvrtý ročník projektu MĚSÍC LÁSKY S PALMOLIVE. Tato akce je pořádána s vybranými botanickými zahradami v České i Slovenské republice. V České republice to budou Botanická zahrada UK v Praze Na Slupi, Pražská botanická zahrada v Tróji, Dendrologická zahrada VÚKOZ Praha-Průhonice, Botanická zahrada Masarykovy univerzity Brno, Botanická zahrada, rozárium a sbírkové skleníky v Olomouci a Botanická zahrada Teplice. Na Slovensku jsou do projektu zapojeny Botanická záhrada UK Bratislava, Botanická záhrada UPJŠ Košice a Botanická záhrada SPU Nitra.

Jiří R. Haager, ředitel Botanické zahrady Teplice, říká: "Jen za poslední rok přibylo v kultuře Botanické zahrady Teplice kolem patnácti set tropických druhů, její sbírky se tedy zdvojnásobily. To umožňují jednak kontakty s více než dvěma stovkami světových botanických zahrad, ale i sponzoring. Jako příklad můžeme uvést firmu Palmolive, díky které byl záhon přestárlých růží nahrazen pestrou plochou víc než 250 druhů a odrůd letniček."

Ing. Marie Tupá, ředitelka Botanické zahrady Masarykovy univerzity Brno, dodává: Spolupráce s Palmolive pro nás byla zatím velmi prospěšná. V prvním roce jsme nechali zhotovit velký informační panel s podrobnou mapou zahrady. Tyto informace zde chyběly už dlouhou dobu a byly velmi potřebné. V druhém roce jsme pokračovali ve stejném provedení a sponzorský dar jsme opět použili na další informačně vzdělávací panel. V letošním roce proto pokračujeme ve stejném duchu a ze sponzoringu necháme zhotovit informační stojánky pro jednotlivé skupiny rostlin."

Zkuste uniknout každodennímu stresu a přijďte do botanických zahrad povzbudit své smysly s produkty Palmolive Aromatherapy. Návštěvníci, kteří získali informace o projektu z propagačních letáčků s květinkou Palmolive, budou mít volný vstup do všech uvedených botanických zahrad, a navíc je pro ně v odpoledních hodinách připraven inspirativní program tématicky spojený s produktovou řadou Palmolive Aromatherapy. Bude možné se dozvědět vše o produktech Palmolive Aromatherapy - Energy, Anti-Stress, Tranquility - a bude zde prezentován i nový produkt této řady - Sensual. Dále budou k vidění ukázky aromaterapeutických masáží a sportovní, taneční či hudební vystoupení.

Víkendové dny Měsíce lásky s Palmolive se ještě více než v minulých letech ponesou ve znamení přírody, krásy, půvabu a svěžesti. Měsíc lásky s Palmolive je také spojen se zajímavou soutěží, ve které je možné vyhrát víkendový zájezd pro dva do Holandska, volnou permanentku do fitness centra v místě bydliště, či aromaterapeutické masáže. Všechny bližší informace mohou zájemci nalézt na propagačních letáčcích s květinkou Palmolive, které jsou připojeny ke každému produktu kosmetické řady Palmolive Aromatherapy v běžné obchodní síti.

ČESKÁ REPUBLIKA

1.5.2003 Slavnostní zahájení Měsíce lásky s Palmolive 3.5. - 4.5.2003 BOTANICKÁ ZAHRADA TEPLICE Josefa Suka 1388, Teplice otevírací hodiny 9:00 - 18:00 Unikátní záhon 250 druhů odrůd letniček a velká sbírka orchidejí.

10.5. - 11.5.2003 DENDROLOGICKÁ ZAHRADA VÚKOZ PRAHA - PRŮHONICE VÚKOZ - Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví Praha - Průhonice otevírací hodiny 10:00 - 19:00 Jedna z nejbohatších expozic rododendronů a azalek.

10.5. - 11.5.2003 BOTANICKÁ ZAHRADA MASARYKOVY UNIVERZITY BRNO Kotlářská 2, Brno otevírací hodiny 9:00 - 17:00 Rozsáhlé záhony jarní květeny jižní Moravy a zajímavá expozice kapradin a cykasů.

17.5. - 18.5.2003 PRAŽSKÁ BOTANICKÁ ZAHRADA V TRÓJI Nádvorní 134, Praha 7 - Trója otevírací hodiny 9:00 - 19:00 Originální japonská zahrada v květu.

17.5. - 18.5.2003 BOTANICKÁ ZAHRADA A ROZÁRIUM OLOMOUC Bezručovy Sady, Olomouc SBÍRKOVÉ SKLENÍKY OLOMOUC Wolkerova 17, Smetanovy sady, Olomouc otevírací hodiny 9:30 - 18:00 Největší moravské rozárium o 40 odrůdách růží a palmový skleník s pestrou škálou tropické květeny.

24.5. - 25.5.2003 BOTANICKÁ ZAHRADA UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Na Slupi 16, Praha otevírací hodiny 9:00 - 18:00 Ojedinělá expozice středoevropské hájové a stepní květeny.

SLOVENSKÁ REPUBLIKA

3.5. - 4.5.2003 BOTANICKÁ ZÁHRADA UNIVERZITY KOMENSKÉHO BRATISLAVA Botanická 3, Bratislava otevírací hodiny 9:00 - 18:00 Široký výběr interiérových - skleníkových rostlin, jako například tropická okrasná květena, a exteriérových rostlin jako jsou skalničky, trvalky, cibuloviny, kapradinové rostliny a rozárium.

10.5. - 11.5.2003 BOTANICKÁ ZÁHRADA UNIVERZITY PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA KOŠICE Mánesova 23, Košice otevírací hodiny 9:00 - 18:00 Největší botanická zahrada na Slovensku, jedinečná nejen svým sbírkovým fondem, ale i svou rozlohou (30 ha). Velmi cenná sbírka tilandsií, orchidejí, bromélií, dekorativních a užitkových tropických a subtropických rostlin z celého světa.

17.5. - 18.5.2003 BOTANICKÁ ZÁHRADA SLOVENSKEJ POĽNOHOSPODÁRSKEJ UNIVERZITY NITRA Trieda Andreja Hlinku 2, Nitra otevírací hodiny 9:00 - 17:00 Velká sbírka bromélií (rod Tillandsia) a orchidejí převážně ze střední a jižní Ameriky. Rozsáhlá sbírka fíkusů, begónií a peperómií, stejně jako sbírka okrasných dřevin.

zdroj: BEST COMMUNICATIONS GROUP

Doporučujeme

Články odjinud