5
Fotogalerie

V Rakousku otevřeli muzeum Arnolda Schwarzeneggera

Před 64 roky ve středu 30. července v tomto domku spatřil světlo světa Arnold Schwarzenegger. A v sobotu 30. července tohoto roku ve stejném domě se žlutou omítkou otevřeli muzeum slavného rakouského rodáka, jehož zná svět jako guvernéra Kalifornie a představitele Terminátora.

Muzeum v rodném Thalu u rakouského Grazu (Štýrského Hradce) je jediným Arnoldovým muzeem světa.

Expozice sestává třeba s činek, s nimiž mladý Arnold jako teenager začal posilovat, nebo představuje sochu v životní velikosti představující hercova slavného androida Terminátora.

Muzeum Arnolda Schwarzeneggera je jediným na světě, které nese hercovo jméno a je jím zároveň aktivně podporováno. Je umístěno v jeho rodném domě, kde Arnold 30. Července 1947 spatřil světlo světa a v němž strávil s rodiči Gustavem a Aurelií i o rok starším bratrem Meinhardem své dětství a mládí.

Budova na ulici Linakstrasse pod číslem 9 postavená v roce 1806 je bývalou fořtovnou hrabat Herbersteinových či. Eggenbergových. Dnes muzeum zabírá celou plochu domu.

Formální otevření, jehož se zúčastní i Arnold, proběhne v listopadu. Muzeum je otevřeno od středy do neděle od 10.00 do 17.00.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Kate Upton se podařilo vypudit vyzáblé modelky!!

Doporučujeme

Články odjinud