Milujete vajíčka k snídani? Pak se inspirujte našimi recepty, abyste nemusela střídat míchaná vajíčka s vejci na hniličko. Chutných pokrmů z vajec totiž existuje mnohem víc!
Vařená vejce
Vejce naměkko, nahniličko nebo natvrdo chutnají nejlépe k snídani. Způsob vaření natvrdo je vůbec nejjednodušší, ale víte, kolik minut se vaří vajíčka naměkko a nahniličko? Přečtěte si, jak vejce správně uvařit, a příště se povedou tak, jak budete chtít vy!
Recept najdete ZDE.
Volská oka
Volská oka jsou snadná, jen je potřeba předem vymazat pánev a správně rozklepnout vejce, aby byl žloutek uprostřed. Podávejte se slaninou!
Recept najdete ZDE.
Inspirujte se, jak upravit vejce natvrdo:
Skotská vejce
Ne tak známá příprava vajec, která stojí za trpělivost! Skotská vejce se obalují, smaží a dohromady se zeleninou či bramborami tvoří perfektní nedělní oběd.
Recept najdete ZDE.
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt se ztraceným vejcem si můžete připravit i sami doma! Správně se podává s plátkem šunky či slaniny na pečivu, které se zalije holandskou omáčkou. Výborně chutná ale i samotné na opečeném toustu s avokádem.
Recept najdete ZDE.
Španělská omeleta
Sytá omeleta na španělský způsob ukrývá ingredience navíc. Skvěle chutná i studená, proto si ji můžete vzít na oběd do školy nebo do práce.
Recept najdete ZDE.
Špagety carbonara
Jestli je nějaký recept, ve kterém nelze vynechat vejce, jsou to právě špagety carbonara. Společně s parmazánem dodávají těstovinám jemnou chuť, kterou si zamilujete.
Recept najdete ZDE.
Vše k Velikonocům najdete ZDE
Barvení vajíček cibulí, voskovkami i lakem na nehty. Jak na to?