Valentýnské pečení s Nabíječem

Valentýnské pečení s Nabíječem

Mrzí vás, že nemáte s kým slavit Valentýna? Pak máme pro vás tip na knihu, která vám určitě zvedne náladu. Sexy román Nabíječ je plný humoru a kuchyňského řádění...

Co může být lepšího než strávit Valentýna s Nabíječem v posteli? No přece strávit Valentýna se spokojeným Nabíječem v posteli! A protože Caroline je chytrá holka a moc dobře ví, že láska prochází žaludkem, ráda se s vámi podělí o svůj recept na výtečnou cuketovou buchtu, na kterou Nabíječe lapila.

Cuketová buchta

3 hrnky hladké mouky

1 lžička soli

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička jedlé soli

3 lžičky mleté skořice

3 vejce

1 hrnek rostlinného oleje

2 hrnky bílého/třtinového cukru

2 lžičky vanilkové esence nebo jeden vanilkový cukr

2 hrnky nastrouhané cukety

1 hrnek nasekaných vlašských ořechů

Rozehřejte si troubu na 170° C (horkovzdušnou asi na 165° C). Do jedné mísy prosejte mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici. V jiné, hlubší míse šlehejte vejce s olejem, esencí a cukrem, až získáte hladkou, nadýchanou směs. Do směsi přidejte sypké přísady a zlehka, ale pečlivě promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte cuketu a ořechy. Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte cca 50 minut.

A zlepšovák? Citronová poleva:

½ hrnku moučkového cukru

1 lžíce horké vody

1 lžíce citronové šťávy

Vodu s citronovou šťávou nalijte do misky a postupně přisypávejte a zašlehávejte prosátý cukr. Šlehejte metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci. Jakmile cuketová buchta vychladne, přelijte ji citronovou polevou a podle své fantazie valentýnsky ozdobte. A hlavně si páteční svátek lásky krásně užijte!

Doporučujeme

Články odjinud