Vánoce bez přejídání? Jde to!

Vánoce bez přejídání? Jde to!

K vánočním svátkům pochopitelně patří vaření, smažení a pečení mnoha dobrot. A jako ostatně každý rok se i letos objevuje dilema – jak se nástrahám přeplněných stolů vyhnout? Mnoho lidí si po týdenním ochutnávání, popíjení a někdy bohužel i přejídání může „k dobru“ připsat i pěkných pár kilogramů navíc. A na Nový rok svorně odříkáváme předsevzetí, že se nabraných kilogramů zase rychle zbavíme.

www.ulekare.cz

S vyšším věkem je ovšem toto předsevzetí stále obtížnější splnit a jako strašák se postupně objevuje nadváha, nebo dokonce obezita. Ta s sebou přináší nejeden zdravotní problém. Zatěžuje vaše srdce.

Jak si tedy užít vánoční svátky, a přitom si nevyčítat každý kousek cukroví? Jak současně předcházet riziku srdečních chorob a nárůstu tělesné hmotnosti? Upravte jídelníček a do svého životního stylu zařaďte více pohybu. Zní to banálně, ale to jediné skutečně funguje.

Zařaďte do svého jídelníčku dostatek vlákniny a vitaminů, vhodná jsou zejména jablka, česnek, citrusové plody, listová zelenina, pohanka nebo celozrnné potraviny. Přidejte pohyb, ve volných dnech si jistě najdete hodinku na procházku s rodinou. Pokud jste aktivnější, přidejte například tanec nebo plavání.

Převzato z www.kardiochirurgie.cz


ČTĚTE TAKÉ:
Kalhoty á la Marlene Dietrich!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud