Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

25. 12. 2017
Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána
Nejoblíbenější svátky roku mají pro nás takové kouzlo i proto, že po tolik očekávaném Ježíšku přicházejí ještě dva slavnostní dny – Boží hod a svátek svatého Štěpána. Máme pro vás recepty, co v tyto sváteční dny uvařit.

Boží hod: Kaštanová polévka

4 porce, příprava: 55 minut

2–3 lžíce másla, 2 šalotky, 2 mrkve, 400 g loupaných kaštanů + na ozdobu, kousek zázvoru, 1,5 l hovězího vývaru, muškátový oříšek, sůl a pepř, 200 ml smetany 33%, ořechový olej na zakapání

Na másle orestujte nasekané šalotky, přidejte nadrobno nakrájené mrkve a restujte dozlatova. Přidejte většinu nahrubo nasekaných kaštanů a zázvor (část nakrájejte a opečte), orestujte a zalijte vývarem. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vařte asi 30 minut, pak rozmixujte, propasírujte a zalijte smetanou. Prohřejte a podávejte s orestovaným zázvorem a kaštany, zakápněte ořechovým olejem.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Ke své drahé polovičce musíte být daleko vlídnější. Musíte uznat, že si to zaslouží. Možná dokonce tušíte, že na vaše milá slova a pohlazení netrpělivě čeká. Potřebujete spolu trávit víc…

Nejčtenější články