5
Fotogalerie

Vánoce na ČT budou nabité pohádkami i humorem

Třináctidenní vánoční program České televize nabídne divákům téměř šedesátku klasických i premiérových pohádek, šest filmových premiér a celou řadu zábavních show či koncertních vystoupení.

Vánoční program na ČT potrvá od čtvrtka 20. prosince 2012 do úterý 1. ledna 2013. Na toto období je pro diváky připraven mix premiérových i klasických pohádek, filmů, zábavních show a pořadů s vánoční a náboženskou tematikou. Jako jediná televize nabídne tři premiérové pohádky z vlastní tvorby a během celého vánočního programu pak odvysílá celkem 58 pohádek.

Potěšit by Česká televize měla ale i milovníky filmů. Během Vánoc odvysílá šest premiérových filmů české i zahraniční provenience, mezi jinými například Občanský průkaz či Saxánu a Lexikon kouzel, snímky Králova řeč, Profesionální manželka, Karlík a továrna na čokoládu nebo film Nezapomeň na mě.

Konec roku by měl být veselý a Česká televize potěší všechny ty, kteří se chtějí o vánočních svátcích hlavně pobavit. V sobotu před Štědrým dnem nabídne finálový tanec zábavně-tanečního pořadu StarDance. Na Štědrý den předá televize taktovku Miroslavu Donutilovi a zástupcům české výpravy na Olympiádě v Londýně, kteří diváky pobaví svými historkami a vyprávěním v pořadu Veselé vánoční (pří)hody 2012. Před Silvestrem se o zábavu postarají Trapasy.

Na své si o vánočních svátcích přijdou také milovníci hudby a velkých koncertů. Už od začátku prosince bude Česká televize vysílat výroční koncerty výrazných osobností československé hudební scény – Michala Horáčka, Marty Kubišové, skupiny Olympic, Petry Janů a Miro Žbirky.

Dárkem divákům je také výběr z nejlepších dokumentů. Ve vánočním programu budou moci diváci zhlédnout portrét legendárního žokeje Josefa Váni - Váňa, nejslavnější české gymnastky Věry Čáslavské – Věra 68 a další zajímavé osudy v dokumentech Zachraňte Edwardse či Mimina.

Neodmyslitelnou součástí Vánoc budou velkofilmy s náboženskou tematikou. Česká televize nabídne divákům hned dva dvoudílné historické velkofilmy. Jedním bude Desatero přikázání o Mojžíšově vzpouře proti faraónovi a vládcům Egypta, druhým životopisný film o Matce Tereze.

Poslední den v roce si na České televizi užijí všichni diváci. V dopoledních hodinách se děti dočkají dalšího přísunu pohádek, v těch odpoledních nabídne televize úspěšné filmové komedie a klasické zábavní show. Večer poběží v premiéře Nová silvestrovská show s Terezou Kostkovou a Alešem Hámou, silvestrovská Všechnopárty a pořad Vínečko dobré je.

Poslední den v roce 2012 budou moci diváci prožít s Českou televizí také alternativně. Dvojka nabídne silvestrovskou zábavu, která jde místy až na ostří nože. Tuto ambici jí pomohou naplnit pořady jako je Neshow dvojice Petra Cerhy a Ondřeje Havlíka, Trapný večer souboru Dejvického divadla, či hra Petra Čtvrtníčka Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? Břitkým humorem se nebude šetřit ani v sólových výstupech a scénkách pořadu Na stojáka.

Zdroj a foto: Česká televize

Doporučujeme

Články odjinud