Jak upéct skvělou domácí vánočku: Zkuste recept našich babiček

5 komentářů

jenicek54
21. prosince 2022 • 15:36

ne li jeden brousek , koupím v lídlu dobrý kousek

jenicek54
21. prosince 2022 • 15:34

nakoupím suroviny, zpracuji, upeču a zjistím, že za to mám levněji , lepši 3 kusy z lídlu ]:-D

Kamar
12. prosince 2018 • 22:12

banány : když dáte moučník z kynutého těsta péci do málo vyhřáté trouby, bude ještě chvíli kynout a ztratí tvar. Rychlejší zapečení při vyšší teplotě tomu zabrání. Po cca 10 min je pak dobré teplotu ztlumit, aby se povrch příliš rychle nezbarvil.

Anonymizovaný
12. prosince 2018 • 15:50

Tak teď jsem z toho jelen,pekař v telce řekl, že vánočky pečou na 150st. 45min. V každém receptu jsem četla opak, z kraje 180-200 st.a po 20min. při 160st.dokončit pečení. A teď babo raď! :-)

Anonymizovaný
12. prosince 2018 • 13:23

Tak já už upekla nepočítaně receptů. Jsem asi divná ale kynuté vánočkové těsto a bochánků mi chutná ten den po upečení a pak už ne,přijde mi dusivé suché! Zkoušela jsem přidat i trochu oleje nebo sádla k máslu a žloutek navíc a 2x prohnětla při kynutí a stejně mi chutnají koláče více. :-|

Doporučujeme

Články odjinud