Vánoční dárky - Filmy pro děti

Vánoční dárky - Filmy pro děti

Lámete si hlavu čím ještě potěšit své ratolesti o Vánocích? Hromada hraček se již tísní ve skříni, oblečení nemáte kam dát a knížky se jen těžko vejdou pod rozbalení do knihovny. Jistě ovšem najdete místo pro úzký obal, ve kterém děti najdou DVD s novou pohádkou či dobrodružným filmem.

Animované filmy pro nejmenší

Nejmenší diváky jistě potěší animované pohádky a dobrodružné příběhy zvířátek.

Divoké vlny vypráví příběh tučňáka Codyho, který putuje z Antarktidy z rodného Mražákova až na pláže prosluněného tropického ostrova. Zúčastní se tu surfařského memoriálu Big Z. Na své dlouhé cestě pozná nové přátele - nadšeného surfaře kuře Joea, odvážnou plavčici Lani a starého vyčerpaného surfaře Geeka. Ten Codymu ukáže, že skutečný vítěz nemusí být vždy ten, kdo dorazí do cíle první.

Příběh Spláchnutýho se odehrává v ulicích britské metropole a překvapivě také pod nimi. Rozmazlený myšák z lepší společnosti Roddy St. James, který si užívá status domácího mazlíčka, se nešťastnou náhodou ocitne v kanálu. V podzemí objeví obrovské město, v němž se seznámí s Ritou, mimořádně chytrou myší, která se vyzná ve zdejší tlačenici. Tato akční komedie se může pochlubit dokonalou animací, která do nejmenšího detailu převedla lidský svět do jeho kanálové verze, a to včetně ušmudlané variace na slavnou věž Big Ben a typických londýnských dvoupodlažních autobusů.

Kreslený muzikál Barbie: Princezna z ostrova pojednává o blonďaté krásce Roselle (Barbie), která jako malá ztroskotala na ostrově a naučila se tam povídat si a zpívat s rodinkou milých zvířátek: červenou pandou jménem Sagi, pávem Azulem a slůnětem Tikou. Ale pak jejich tropický ráj nalezl princ Antonio a Rosellu přepadla touha poznat pravdu o své minulosti. Proto se s princem vydává do jeho zámku. Společně se svými zvířecími kamarády zkoumá nástrahy civilizace a navíc odhaluje zlý plán na ovládnutí království! Na konci, který každého zahřeje u srdce, Barbie Princezna z ostrova dokazuje, že s láskou jsou zázraky na dosah.

Hezky česky

To, že české pohádky, ať již ty hrané či kreslené, patří mezi ty nejkrásnější, dokazuje nejen trojice nejnovějších DVD.

Film Třetí princ vypráví nezvyklý příběh o věrné bratrské lásce, v němž po mnoha útrapách vítězí odvaha a chytrost nad mocnými silami Zla. Pohádku o královských dvojčatech Jaroslavu a Jaromírovi, kteří se vydají zachránit svého staršího bratra ze zakletí, natočil Antonín Moskalyk a hlavní dvourole svěřil oblíbeným představitelům pohádkových filmů Pavlu Trávníčkovi a Libuši Šafránkové.

Ovčí babička při pletení dlouhé punčochy vypráví pohádky. O tom, jak se zlý vlk rozhodl sníst beránka a pozval si na pomoc dva vlky. Statečný beránek se snaží překonat všechny nástrahy, aby se mohl vrátit k ovečce živ a zdráv. Disk Pohádky ovčí babičky obsahuje celkem 13 krátkých pohádek, při kterých si i dospělí s radostí zavzpomínají na svá dětská léta.

Skřítek Racochejl je pěkné kvítko. Uvidíte, jak se potká s větrnou panenkou, naučí se létat, čarovat, málem přijde o postel, sežene střevíce do tance, vykurýruje basu a otevře jaro. Seznámíte se také s Racochejlovým starším a moudřejším kamarádem Polníčkem a s dalšími hrdiny – s hrabošem, rejskem, strašidlem Famfule i se skřítky Bláteníky a také se Šípkovou vílou. A to vše s nepřekonatelným dabingem Jiřiny Bohdalové.

Dvojnásobná radost pro odrostlejší

Starším potomkům se oči rozzáří nad dvoudiskovými edicemi novinkami i klasikou. Je libo dobrodružství, legraci nebo kombinace obojího? Tato trojka splní vše.

Peter Parker si ve svém třetím dobrodružství opět oblékne pavoučí kostým a pustí se do ochraňování nevinných, jenže jak se zdá, tentokrát to nebude mít vůbec jednoduché. Když porazil šíleného Green Goblina a znepřátelil si tak svého nejlepšího přítele Harryho Osborna, zdálo se, že by se mohl začít věnovat lovením obyčejných pouličních zločinců a zachraňování starých žen, které se rozhodly nepřecházet silnici na vyznačených místech. Jenže pak přišel Dr. Octopusovi, který se ukázal být velice silným soupeřem a zdálo se, že jeho likvidace nebude ani pro takového hrdinu jako je Spiderman jednoduchá.

Filmovou trilogii Pirátů z Karibiku a bezpříkladného kapitána Jacka Sparrowa vytvořeného Johnny Deppem je zbytečné dlouze představovat. Tentokrát je Jack Sparrow uvězněn v písečném moři v říši Davea Jonese, a to není dobrá zpráva pro bitvu za zachování svobodného pirátského života. Will Turner a Elisabeth Swann se musí spojit s kapitánem Barbossou i s další pirátskou legendou kapitánem Sao Fengem, plout mim o okraj mapy, zachránit Jacka, sjednotit všechny piráty pod jednu vlajku a v rozhodující bitvě se postavit vojenské flotile a Davy Jonesovi.

Pro milovníky líného kocoura Garfielda, který pro své pohodlí a dobré jídlo udělá vše, vychází dvoudisková edice s oběma celovečerními filmy v českém znění s výborným Vladimírem Čechem, který propůjčil svou charismatický hlas zrzavému povaleči.

Dobrodružství i legrace pro všechny

Všechny generace dětských duší, ať již nejmenším nebo již dávno odrostlých, si užijí dobrodružné komedie plné humoru, akce a triků.

Přichází Shrek Třetí – nejúžasnější pohádka, která kdy spatřila světlo světa. Ve svém třetím pokračování nabývá vskutku královských rozměrů. Shrekův žabí tchán Harold má totiž na kahánku a zelený zlobr za něj musí najít nástupce. A tak se zase vrhá do víru legračních dobrodružství, na kterých ho i tentokrát doprovázejí Oslík s Kocourem v botách. K nim se přidávají noví hrdinové – samotářský kouzelník Merlin, uťápnutý Artie, komando svůdných princezen a řada dalších, nečekaných postav. Přesvědčte se na vlastní oči o tom, že ve Shrekově příběhu čeká každého štěstí až do smrti. Na disku ještě čeká množství bonusů, tj. Shrekův průvodce rodičovstvím, Oslí tanec, Velké zelené boty, Merlinova kouzelná, křišťálová koule, Jak se chovat zeleně a mnoho dalších.

Připravte se na nekonečnou porci akce a super legrace – přichází neskutečně zábavný hit Fantastická čtyřka a Silver Surfer! “Invisible Woman” Sue Storm a “Mr. Fantastic” Dr. Reed Richards mají těsně před svatbou, ale přípravy jim překazí tajemný vetřelec Silver Surfer, který přichází na Zemi zvěstovat její zánik. Času je neúprosně málo! Jestli chce Fantastická čtyřka zachránit naší planetu, musí se chtě nechtě spojit s hanebným Dr. Doomem. Disk je stejně jako Shrek naditý bonusy.

Muž, který kdysi omylem zabil Santu Claus a musel se chopit jeho povinností, se vrací ve svém červeném kabátě v další rodinné komedii Santa Claus 3 a kdy jindy než o Vánocích. Nový Santa , v podání Tima Allena, si na Vánoce pozve na návštěvu tchána s tchyní, aby se přidali ke společné oslavě. Už tak velký předvánoční zmatek naroste, když se objeví lákavá možnost, jak přestat být Santou Clausem a zbavit se jeho povinností. Situace ovšem využije záludný Jack Mráz a promění Vánoce na severním pólu i po celém světě v pořádně mrazivé Mráznoce. Santa tak musí absolvovat divokou jízdu na saních a čelit nejděsivější výzvě svého života, aby Vánoce zachránil. Vedle bonusů ze zákulisí najdete na disku také karaoke koledy.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud