Macaulay Culkin v Sám doma Profimedia

Macaulay Culkin v Sám doma Profimedia

Macaulay Culkin v současnosti Profimedia
Joe Pesci v Sám doma Profimedia
Joe Pesci v současnosti Profimedia
Daniel Stern v Sám doma Profimedia
33
Fotogalerie

Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

Dnes již kultovní komedie Sám doma nechybí v televizních programech na Vánoce snad žádný rok od té doby, co v roce 1990 spatřila světlo světa. Jak se za posledních třicet let změnili hlavní herci a co dnes dělají?

Macaulay Culkin 

Když se americký herec poprvé objevil na televizních obrazovkách v trháku Sám doma, bylo mu teprve deset let. Role Kevina McCallistera ho vyšvihla na výsluní a rázem se z něj stala oblíbená dětská hvězda. Stejně tak pro něj bylo úspěšné pokračování Sám doma 2: Ztracen v New Yorku z roku 1992. Vidět jsme ho pak mohli ještě také ve filmu Sám doma a bohatý. Poté se na nějakou dobu stáhl do ústraní. Role nepřicházely, jeho sláva se vytratila a následovaly potíže s alkoholem a drogami. Teď to však vypadá, že se herec dal dohromady, od roku 2017 žije s partnerkou Brendou Song. Žádná další role z něj hvězdu už neudělala, navždy si jej budeme pamatovat jako rošťáka Kevina.

Pokračování 2 / 7

Joe Pesci

Rok 1990 byl pro padoucha Harryho v podání Joea Pesciho více než úspěšný! Po trháku Sám doma následovala další úspěšná role psychopatického gangstera Tommyho DeVita ve snímku Mafiáni, za kterou získal Oscara za nejlepší vedlejší roli. Od tohoto roku přicházely další velké nabídky a Joe si zahrál v několika úspěšných filmech. Přesto si však dal na osm let přestávku. Naposledy se Pesci objevil v roce 2019 v kriminálním dramatu The Irishman. Zde si zahrál po boku filmových legend Al Pacina a Roberta De Nira.

Pokračování 3 / 7

Daniel Stern

Kdo by si nepamatoval mokrého banditu Marva? Pro Daniela Sterna to však nebyla první role. Do povědomí diváků se dostal už v roce 1979 díky filmu Breaking Away. Vystupoval také v seriálu Báječná léta, kde si zahrál ve více než 100 epizodách. Stern nezůstal jen u herectví, v roce 1993 usedl na režisérskou stoličku a natočil snímek Rookie of the Year. Naposledy jsme ho mohli vidět v seriálu Love, který vysílá stanice Netflix, nebo v hororové komedii Captain Karl's Institute for the Abnormally Bizarre z minulého roku.

Pokračování 4 / 7

Catherine O'Hara

Ještě předtím, než se Catherine objevila v úspěšném snímku Sám doma, ztvárnila několik komediálních rolí v televizi i filmech. Po roli Kate McCallister její hvězda stoupala nahoru. Vidět jsme ji mohli v několika seriálech jako Larry, kroť se, Taková moderní rodinka a od roku 2015 byla pravidelnou postavou v Schitt's Creek. Catherinin hlas zazněl také v několika animovaných filmech.

Pokračování 5 / 7

John Heard

Než Johna Hearda proslavila role Petera McCallistera v trháku Sám doma, objevil se v řadě divadelních her a menších televizních filmů. Po hitech Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku následovaly role v seriálech jako Kriminálka Miami, Útěk z vězení, Taková moderní rodinka nebo Vincentův svět. V roce 2017 John Heard zemřel na infarkt.

Pokračování 6 / 7

Devin Ratray

Role staršího Kevinova bratra Buzze znamenala pro herce Devina Ratraye průlom v jeho kariéře. Brzy poté dostal roli ve filmu Dennis – postrach okolí a po několikaleté pauze získal roli v romantické komedii Princ a já. V posledních letech Devin hraje hlavně v seriálech jako Dobrá manželka, Lovci zločinců nebo Jak prosté. Od roku 2017 pravidelně vystupuje v seriálu The Tick.

Pokračování 7 / 7

Kieran Culkin

Mladší bratr Macaulaye Culkina se herectví věnuje také již od dětství. Nejprve vystupoval v divadle, později v televizních reklamách a v roce 1990 ztvárnil ve snímku Sám doma malého Fullera. Následovaly role ve filmech jako Pravidla moštárny, Hudba mého srdce nebo Mládeži nepřístupno. Objevuje se také v seriálech, jako jsou Fargo nebo Boj o moc.

Doporučujeme

Články odjinud