Answear.cz 899 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 999 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 1099 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 1599 Kč Foto: Archiv firem
50
Fotogalerie

Vánoční šaty: 50 nádherných kousků, ve kterých budete neodolatelná

Ať už Štědrý den strávíte v kruhu rodinném nebo ve větší společnosti, je to jeden z mála dnů v roce, kdy máte možnost obléknout slavnostní šaty. Které se hodí ke stromečku?

Je už pradávným zvykem, že ke štědrovečerní večeři a ke stromečku s dárky většina z nás přistupuje ve slavnostnějším outfitu. Jelikož se jedná o magickou a tajemnou noc, málokdo zůstane v teplácích a sepraném tričku, dokonce i muži většinou obléknout košili a slušné kalhoty.

Pravda, na Štědrý den se většinou předvedeme jen před rodinou, ale i to se počítá. A pak, budete se přece chtít pochlubit rodinnými fotkami od nazdobeného stromečku!

Jestli zatím nemáte v šatníku dostatečně vánoční outfit, je na čase se po nějakém poohlédnout. Ideální jsou samozřejmě šaty, a to v délce, ve které se cítíte nejlépe. Nebojte se však trochu odvázat, co se týče materiálu! Lesk, třpytky a flitry jsou nejen povoleny, ale přímo doporučovány!

Právě ony totiž evokují ty pravé Vánoce, noční oblohu plnou hvězd, třpytivý sníh, v němž se odráží měsíc, i křehké vánoční ozdoby, v nichž se blýská a třpytí odraz svíček a prskavek. A právě takové by měly být i vaše šaty. Elegantní, tajemné a kouzelné, s leskem té nejmagičtější noci v roce.

Pokud se přece jen na takový třpyt necítíte, nevadí. Tolerován je i jemný lesk materiálů, jako jsou samet, satén či lurex, což je látka protkaná třpytivou nitkou. Barvám na Vánoce samozřejmě vévodí zlatá, červená, zelená i stříbrná, tolerovány jsou ale i černé kousky. Ty mají výhodu, že se dají vynést i mimo vánoční období.

Tyto šaty byly v módě před dvěma lety? Schválně se podívejte, zda se něco změnilo: 

Jak se obléct k vánočnímu stromečku? Podívejte se na video:

Doporučujeme

Články odjinud