Vaše příběhy: Opustil mě, tak jsem se mu pořádně pomstila!

Vaše příběhy: Opustil mě, tak jsem se mu pořádně pomstila!

Pomsta je sladká, to víme všichni. A pokud je to pomsta zhrzené lásky, mohou se často dít věci. Za normálních okolností zcela mírumilovný, hodný člověk dokáže se zlomeným srdcem vymyslet a spáchat neuvěřitelné. Někdy pomsta skutečně přinese kýžený pocit zadostiučinění a bolavé duši se uleví, jindy může naopak celou situaci ještě zhoršit. A někdy se z ní nakonec vyklube úsměvná historka, kterou po létech budeme rádi vyprávět.

Vylepšené auto

Když mě opustil, potřebovala jsem si na něčem vybít vztek. Přemýšlela jsem, co má nejradši, a velmi rychle zhodnotila, že je to jeho stříbrný miláček na čtyřech kolech. A tak jsem - týden po té, co mě nechal, brzy ráno zašla před jeho byt a pečlivě mu celé auto objela klíčem. Několikrát. A jako bonus samozřejmě přišly na řadu i pneumatiky. Ten pocit byl nepopsatelný. Jediné, co mě mrzelo, bylo, že neuvidím jeho výraz, až mé dílo uvidí. Věděla jsem, že mu bude okamžitě jasné, kdo to udělal. A až zpětně jsem se vyděsila, aby mi to nějak nevrátil. Ale asi byl pomstychtivý méně než já.

Jana, 20 let

Oko za oko, nevěra za nevěru

Po dvou letech vztahu jsem úplnou náhodou zjistila, že mě podváděl. Při praní jsem našla v kapse jeho bundy lístky do kina. Na tom filmu jsme spolu ovšem nebyli. Projela jsem mu pak mobil a bylo jasno. Ten pocit bolesti a ponížení byl strašný, v mozku se mi zatmělo a vůbec jsem neuvažovala. Dala jsem si panáka na kuráž a vydala se za naším společným kamarádem, o kterém jsem věděla, že má pro mě slabost a několikrát mi naznačil, že by si dal říct. „Ten sviňák mě podvedl a já mu to chci vrátit,“ oznámila jsem hned ve dveřích. Chvíli jen zíral, nicméně pak se ušklíbl a řekl: „Tak to ti s tím rád pomůžu.“ Na konci aktu, který ovšem za moc nestál, jsem nás vyfotila nahé v objetí v posteli. Pak jsem odjela zpět do bytu, sbalila si všechny věci, nahrála fotku do jeho počítače a vystavila ji jako pozadí na plochu. Telefon mi zvonil několikrát denně asi čtyři dny, jak od expřítele, tak toho kamaráda, pak utichl. Ze všeho mi zbyl jen pocit pachuti, dodnes nejsem ani s jedním z nich v kontaktu a říkám si, že mi to nestálo za to. Jen jsem si ještě víc ublížila.

Michaela, 26 let

Falešný gay

Rozešel se se mnou tím nejhorším způsobem, který je ale dneska tak častý – změnil si status na facebooku ze zadaného na nezadaný a přestal mi zvedat telefony. Tak jsem si řekla, že kdo s čím zachází, tím také schází. Vytvořila jsem mu falešný profil, který jsem samozřejmě patřičně vyšperkovala. Z expřítele se tak stal rázem homosexuál, navíc s velmi zajímavými názory i fotkami. A ty pomocí vzkazů vnucoval všem možným lidem. Netrvalo dlouho a všechno zjistil. Samozřejmě mu bylo jasné, odkud vítr vane, a najednou mi telefon zvonil o sto šest a emailová schránka se plnila výhružnými vzkazy. Přesně za měsíc jsem profil smazala. Aspoň trochu jsem si tím ale ulevila.

Karolína, 20 let

Voňavá vzpomínka

Každý rozchod bolí, ale když vám při něm někdo ještě záměrně ubližuje a ponižuje vás, je to o to horší. Bývalý partner se mi vysmíval, že mám být ráda, že se mnou vůbec byl, protože už si nikoho jiného nenajdu, prý jsem tlustá a ošklivá. A podobné řeči jsem poslouchala několik dní, než jsem si pobalila věci a definitivně se odstěhovala. Odmítl mi dokonce i pomoct se stěhováním, naopak si to zařídil tak, aby nebyl doma, až se budu s krabicemi tahat do kamarádčina auta a odjíždět. A tak jsem se rozhodla mu svůj odchod trochu „okořenit“. Koupila jsem nejlevnější syrovou rybu a olomoucké tvarůžky, obojí nakrájela na menší kusy a rozmístila po nejrůznějších místech v bytě, aby dalo co největší práci je najít. Ukryla jsem je do mezer za skříní, do garnýží, pod koberec i do lampy. Myslím, že zhruba po týdnu mu muselo začít být v bytě pořádně těsno. A protože skrýší bylo asi třicet, hledal je zřejmě pořádně dlouho. Doteď se mi zlepší nálada, když si to připomenu.

Andrea, 30 let

Vylepšená diplomka

Našel si jinou a se mnou se rozešel. Jen pár dnů po rozchodu měl ale tu drzost mi volat a prosit, abych mu jako češtinářka udělala korekturu diplomové práce. Prý ze staré známosti! Naoko jsem souhlasila, ale v hlavě se mi hned zrodil ďábelský plán. Věděla jsem, že na mě bývalý bude absolutně spoléhat. Byl sice matematický génius, ale s psaním i čtením textů měl potíže. Bylo mi jasné, že po mně už práci znovu číst nebude. A tak nejen že jsem mu početné gramatické chyby a překlepy neopravila, ale ještě jich mnoho přidala. A na zhruba každou pátou stránku jsem do vědeckých definic napsala absolutně nesouvisející texty – úryvky z erotického románu. Netuším, jak obhajoba dopadla, ještě před ní jsem odjela do Anglie a nejsme v kontaktu. Jistě to ovšem muselo být pro komisi zajímavé!

Lenka, 26 let

Jiné čtenářky už se vyjádřily stručněji, a tak vybíráme několik dalších příkladů ženské vynalézavosti. Jak je ale vidět, některé nápady jsou zřejmě oblíbené. A doba technická přeje hlavně pomstám v této oblasti. To však neznamená, že bychom si z nich měly brát příklad.

„Vytvořila jsem mu falešný inzerát na seznamce. Samozřejmě pro gaye a pěkně s fotkou, telefonem i emailovou adresou.“

„Rozvěsila jsem po městě letáky. Jeden na téma prodeje bytu a druhý s nabídkou erotických služeb. V obou figuroval jeho telefon.“

„Věděla jsem, jak miluje svou sbírku cédéček. Prvním popudem bylo mu všechna poškrábat, ale tak krutá jsem být nedokázala. A tak jsem si aspoň na závěr dala práci a asi dvě hodiny trávila tím, že jsem pečlivě zaměnila obaly. Ani jedno z asi pěti stovek nezůstalo v tom původním.“

„Vymazala jsem mu v počítači veškeré dokumenty. Fotky, videa, hudbu i textové soubory ze školy a práce. A vysypala jsem koš. Byla jsem však velkorysá – kromě hudby jsem všechno zálohovala na flešku. Když jsem usoudila, že už se nabrečel dost, poslala jsem mu ji poštou.“

„Je to ošklivé, ale on se zachoval taky hnusně. A tak jsem zas tak neváhala a zalila mu všechny květiny v bytě savem.“

Doporučujeme

Články odjinud