Vášnivá kuchařka versus celebrita. Televize chystají nové pořady o vaření. Který si vyberete?

Vášnivá kuchařka versus celebrita. Televize chystají nové pořady o vaření. Který si vyberete?

TV Prima a TV Nova již brzy představí dva zbrusu nové pořady o vaření. O přízeň diváků budou ve stejný čas bojovat dvě ženy. Láká vás více „obyčejná" žena nebo známá osobnost? Koho si vyberete? Pojďte se s námi podívat pod pokličku a zjistíte, co se chystá...

KAROLÍNA, Domácí kuchařka, od 27. září každou sobotu v 18.00 na Primě

Karolína Kamberská: Vášnivá kuchařka, pracující matka tří dětí, sběratelka zapomenutých receptů, kritička restaurací, muzikantka a lifestylová novinářka. To je hvězda nového pořadu Karolína, domácí kuchařka , kterou baví domácí vaření pro její rodinu, ačkoliv na něj většinou nemá moc času. Není ani profesionální kuchařkou, ani celebritou. Ale mistrně ovládá jednoduché, leč kvalitní domácí vaření.

Karolína je běžná pracují matka s více dětmi, kterou od malička baví vařit a aktivně se zabývá gastronomií. Vaření je pro ni na jedné straně vášeň, na straně druhé i každodenní rutina a nutnost, tak jako pro většinu současných žen.

Její snahou je vařit pro své blízké co nejlépe, zdravě, inspirativně a tak aby jim vždy chutnalo, zároveň je omezena reálnými situacemi běžného života – aktuálním nedostatkem peněz, různými požadavky členů rodiny, aktuální sezónou surovin, nedostatkem času, chutí udělat si malou oslavu, pozvat návštěvu, zajímavou inspirací, vzpomínkou apod. a Karolína chce být na každou možnou situaci a příležitost připravena. Proto má svoji „domácí kuchařku“ - pokladnici receptů, která ji pomáhá každodenní požadavky a potřeby rodiny i nenadálé situace s přehledem řešit.

Karolína bude vařit z běžných a dostupných surovin – tzn., jsou dostupné cenově a jsou i snadno k sehnání pro běžného diváka, vaří rychle, prakticky, zdravě a s nápadem. Každá epizoda má určité širší téma, na které jsou navázány jednotlivé recepty.

Pořad se natáčí v přirozeném prostředí, v jednoduché kuchyni v domku se zahradou. Jde o vkusnou a praktickou kuchyni přijatelnou pro široké publikum, nikoli o exkluzivní designový či módní výstřelek. V pořadu bude využit přístup na zahradu pro koření, případně domácí zeleninu i pro příjemnou venkovní atmosféru.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Známá moderátorka okoření vaření svými historkami

U Haliny v kuchyni, od 4. října každou sobotu od 18. hodin n TV Nova

Konkurenční televize Nova uvede o týden později nový pořad s názvem U Haliny v kuchyni , v němž se moderátorka a herečka Halina Pawlowská představí v netradiční roli kuchařky. Nepůjde ovšem pouze o vaření, na řadu se dostanou i její historky, vtipy a samozřejmě i glosy, kterými je Halina proslulá.

Ta bude ve své vlastní kuchyni divákům předávat nejen rodinné recepty, ale také dobré rady, tipy a triky, které každý, kdo rád vaří, ocení.

„Pořad u Haliny v kuchyni budeme vysílat každou sobotu od 18:00 na obrazovkách televize Nova, tedy v čase, kdy se v řadě rodin chystají večeře. Pořad bude trvat zhruba 30 minut a unikátní bude v tom, že Halina Pawlowská bude pro diváky vařit přímo ve svém domě a ve své vlastní kuchyni,“ uvedla Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny Nova.

Sama Halina o svém novém pořadu prozrazuje: „Diváci se musí připravit na to, že nejsem kuchařka, ale hrozně ráda jím a vařím pro své blízké, takže se mohou těšit na osvědčené recepty. Připravovat budu převážně českou kuchyni s nádechem kuchyně maďarské a trochu německé, prostě takovou jako je má rodina.“

Foto: Archiv TV Nova a TV Prima

Doporučujeme

Články odjinud