6
Fotogalerie

Ve čtvrtek začíná veletrh nábytku, dekorací a vybavení interiérů

Žhavé novinky podzimní TENDENCE - 11. mezinárodní veletrh nábytku, vybavení interiérů, dekorací a dárků. Jako každý rok, i letos se můžete těšit na významnou podzimní událost. Ve dnech 5. – 8.10. proběhne v PVA Letňany již 11. ročník mezinárodního veletrhu Tendence, který pořádá společnost Terinvest.

Tendence má hned několik „nej“: je jedním z největších veletrhů v oblasti interiérového designu v ČR, může se pochlubit největším zastoupením českých nábytkářů, dodavatelů bytového textilu a dekorací a také nejvíce novinkami celostátního charakteru. Tento rok je navíc veletrh rozšířen o další sortiment – dárkové a reklamní předměty. Tendence již tradičně chystá pro své návštěvníky zajímavý doprovodný program se soutěžními přehlídkami. Kromě prestižní přehlídky novinek TOP TEN proběhnou akce Prostřený stůl, Single byt a Okno v interiéru. Vedle již tradičních vystavovatelů se letos Tendence zúčastní řada nových prestižních firem, mezi kterými jsou např. Alvarak Group, Böhm Jihlava, Brik interiér, Colosseum, Hanák nábytek, Klinmam Czech, Polstrin Design, Veba Textilní závody a další.

Každoročně veletrh Tendence představuje zajímavé produktové novinky celostátního charakteru z různých oborů, jakými jsou nábytek, domácí spotřebiče, dekorace a bytové doplňky. Některé z nich jsou nominovány do letošního projektu TOP TEN. Například v oblasti elektrospotřebičů se představí: Gorenje Pininfarina – lednice s dotykovou obrazovkou ve dveřích, která se po stisknutí změní v průhledné sklo. Philips – přenosné solárium Innergize určené jak pro opalování, tak pro relaxaci. Ardo přichází s lednicí Homepub se zabudovanou pípou, kterou ocení zejména milovníci piva. Bosch zase myslí na kutily se svým víceúčelovým pomocníkem Ventaro, vysavačem, který má navíc i funkci broušení a vyfoukávání. Bytový textil zastupují nehořlavé tkaniny z vlákna Trevira a blýskavá nádhera v podobě záclony s originál kamínky od Swarovského. Novinky z nábytku představí firma Colosseum – nový model sedací soupravy se zkosenou područkou. Ro.sa new design – Lümmel se pochlubí mobilním čalouněným křeslem, které obdrželo cenu „Special mention Award“. Nábytek KLER programem A220 reprezentuje avantgardní skupinu výrobků společnosti – způsobem sezení nalezla křesla inspiraci v kokpitech Formule 1.

Tendence také reaguje na moderní trendy v bydlení. V poslední době žije ve velkoměstech stále více tzv. „singles“. Přední designéři vám předvedou, jak si se Single byty dokáží poradit a předvést tak své umění při různorodém řešení ukázkových interiérů.

Souběžně s veletrhem TENDENCE 2006 probíhají: WELLNESS BALNEA – 2. mezinárodní veletrh lázeňství, rehabilitace, regenerace, estetiky a fitness GASTROSET – 2. mezinárodní veletrh vybavení pro gastronomii

TOP TEN z TTendence

Gorenje Pininfarina – lednice Netradiční kombinace broušeného hliníkového povrchu a černého lesklého skla, které reflektuje život v místnosti, kde je umístěno. Dotyková ovládací obrazovka je snadno ovladatelná, rozšiřuje funkce chladničky a poskytuje informace o uchovávání potravin Dotyková obrazovka se po stisknutí změní na průhledné sklo se světlým odstínem zelené a objeví se okno nabízející pohled na obsah ledničky.

Philips ČR, s.r.o. – Innergize, wellness zařízení Skládací wellness zařízení s praktickými vestavěnými kolečky a velkou rukojetí, které usnadňují přenášení, praktické a skladné. Kromě opálení poskytuje i uvolnění ztuhlých svalů, či úlevu od začínajícího nachlazení. Příjemná a voňavá relaxace díky vestavěným reproduktorům a vonným granulím. Váha pouze 20 kg, plocha pro opalování celého těla 190x70 cm.

East Trading Company, spol. s.r.o. – Home Pub, lednice s pípou Kombinovaná chladnička s pivní pípou zabudovanou přímo ve dveřích. Pro provoz pípy je nutná bombička s kysličníkem uhličitým. Pětilitrový soudek lze naplnit libovolným nápojem. Chladnička je v nerezovém provedení.

Robert Bosch Odbytová, s.r.o. – Ventaro, multifunkční vysavač Víceúčelový pomocník pro kutily. Pohodlné broušení, vysávání nebo vyfoukávání pomocí vzduchového pohonu, funkce broušení, nafoukávání. Systém Ventaro obsahuje: odsávací jednotku, sací trysku, dvoumetrovou hadici, brousicí nástavec se třemi různými brusnými listy včetně vaku na prach, dvou adaptérů k elektrickému nářadí, vrtací nástavec, foukací trysku.

HEIMTEX STUDIO – Záclony s krystaly Swarowski (bytový textil) Záclony s originál kameny od Swarovského, základní model kolekce ADO Krystal. 30 cm pás ve spodní části s průsvitnými krystaly různé velikosti. Barevné provedení: béžová a písková Materiálové provedení: organza Díky svému provedení prosvětluje interiér a vytváří dojem většího prostoru.

Colosseum, spol. s.r.o. – Glamour, sedací souprava Nový model sedací soupravy od italského výrobce společnosti Samoa. Typickým prvkem tohoto modelu je zkosená područka, která může posloužit jako polštář nebo opěrka pro relaxaci. Vyrábí se v různých rozměrech, možnost přidání tzv. chaise longue – prvku vhodného zejména pro relaxaci Je i v rozkládacím provedení

ro.sa new design – Lűmmel, křeslo Mobilní čalouněné křeslo. Pohodlné a mnohostranně použitelné, šetří místo, díky nízké hmotnosti a madlu je lehce přenosné. Potah z odolné polyesterové látky odpuzující špínu. Křeslo bylo vyznamenané cenou časopisu Design report „Speciál mention Award“.

Casa Rio – židle Ristora Speciálně navržená a vyráběná židle pro použití v hotelech a restauracích. Odolává vysokému provoznímu zatížení – židle prošla testem italského technického centra CATAS a dosáhla nejvyššího stupně v odolnosti. Varianty provedení: židle, křeslo, barové židle. V nabídce jsou také chrániče podlahy, speciální nehořlavé náplně a různé barevné a materiálové provedení.

ALHAMBRA – EKVA - Otočné křeslo HELLO Křeslo od dánského designera Busk+Hertzog v široké nabídce potahových textilií. Křeslo vyrobené pro Kylie Minogue.

Aston CENTRAL s.r.o. - Nerezový koš na odpadky se senzorovým ovládáním Nádoba na odpad s automatickým otevíráním víka, založeným na infračerveném snímání. Nádoby jsou od 5 do 80 litrů, v plastovém a nerezovém provedení.

BSH domácí spotřebiče s.r.o. - Siemens pečící trouba liftMatic LiftMatic je první trouba, která bylů a vyvinuta pro umístění na zeď. Unikátní systém otevírání trouby, kdy její dno sjede dolů jako výtah nabízí snadný přístup k připravovanému pokrmu, a tím podtrhuje skutečný přínos této inovace. Revoluční konstrukce pečicí trouby - její keramické dno - posunuje technologii v oblasti pečení do nové éry.

Hagos s.r.o. - svítidlo SLOT Zápustné svítidlo do stropů nebo stěn, které se vyrábí v různých rozměrech.

Home Office - Židle DAY DREAM Židle vyniká svým originálním a působivým tvarem. Sedák je vyroben z flexibilního a odolného plastu, který je nacvaknutý na kovové podnoži. Dodává se v plných i v průhledných barevných odstínech, podnož chrom.

Nábytek KLER s.r.o. KLER program A220 reprezentuje avantgardní skupinu výrobků společnosti Nábytek KLER a zároveň styl rafinovaného minimalismu. Způsobem sezení nalezla tato křesla inspiraci v kokpitech Formule 1. Originální tvary přesto zachovávají vysokou úroveň pohodlí a nabízí více možností sestavení např. do půlkruhu nebo kruhu. Naprosto nový avantgardní styl může podtrhnout neobvyklá linie opěrky hlavy. Volitelným doplňkem programu je praktický taburet

----------------------------------------------------------- TENDENCE - 11. mezinárodní veletrh nábytku, vybavení interiérů, dekorací a dárků. Pořadatel: TERINVEST s.r.o., veletržní správa, www.terinvest.com www.tendence.eu

Termín konání: 5. – 7. 10. 2006 9,00 – 18,00 h 8. 10. 2006 9,00 – 16,00 h Vstupné: 150,- Kč Cena katalogu: 100,- Kč

Místo konání: Pražský veletržní areál Letňany Nomenklatura: Vybavení interiérů, nábytek, kuchyně, dekorace, dárky, sklo, porcelán, keramika, stolování, bytový textil, osvětlení, podlahy, pevné části interiérů, koupelny, dekorační studia, média a odborné společnosti, svazy a cechy, soutěže – prostřený stůl, okno v interiéru, přehlídka produktových novinek v oblasti vybavení interiérů TOP TEN.

Doporučujeme

Články odjinud