Ve jménu vepřového: Jak na kotlety

22. 9. 2016
Ve jménu vepřového: Jak na kotlety
Šťavnaté maso, které je důkazem, že vepřové nemusí být jen tučnou kalorickou bombou. Kotletám propůjčuje jejich typickou silnou chuť a vůni už jen to, že jsou od kosti.

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

4 porce příprava: 40 minut

3 cibule, 3 lžíce hladké mouky, rostlinný olej, 100 g prorostlé anglické slaniny, 50 g vlašských ořechů, 4 vepřové kotlety (800 g), sůl a pepř, 3 lžíce sádla

Cibule nakrájejte na tenké kroužky, promíchejte s osolenou moukou a na oleji restujte asi 15 minut, dokud nebude cibule křehká a světle hnědá. Poté cibuli vyndejte a nechte okapat v cedníku nebo usušte na papírové utěrce. Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou slaninu a na poslední chvilku přidejte nasekané ořechy, osušte. Cibulku smíchejte se slaninou a ořechy a použijte jako posyp na kotlety. Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na sádle, přibližně 6 minut z každé strany. Podávejte s drobenkou.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Roztržky s protějškem kvůli domácímu rozpočtu vám na náladě samozřejmě nepřidávají. Krizovým obdobím se jeví dnešek a zítřek, tak raději našlapujte zlehka jako vánek. V každém směru se…

Nejčtenější články

Články odjinud