Ve Švýcarsku začali prodávat extra malé kondomy. Pro dvanáctileté chlapce

Ve Švýcarsku začali prodávat extra malé kondomy. Pro dvanáctileté chlapce

Otevřete oči a přiznejte si, že už i dvanáctiletí souloží. Vyzvali švýcarští zdravotníci vládu a ta teď podpořila projekt výroby extra malých kondomů určených chlapcům od dvanácti let.

Jejich úd sice ještě nedosahuje velikosti dospělého muže, řada Švýcarů tohoto věku je ale sexuálně aktivní, tvrdí zdravotníci z alpského státu. Jenže s běžnými kondomy mají problémy, jsou většinou moc široké.

Vláda provedla sama průzkum mezi školáky a potvrdilo se, že žáci ve věku mezi dvanácti a čtrnácti roky už skutečně sex provozují v nemalé míře, ale nepoužívají ochranu.

Kondomy Hotshot určené právě teenagerům mladším patnácti let stojí 7,6 franku (asi 135 korun) za balíček šesti kusů. Latexovou ochranu přitom vyrábí společnost Lamprecht AG.

„Zatím vyrábíme kondomy Hotshot jen ve Švýcarsku. Ale Británie je pro nás velmi atraktivním trhem, protože je to země s nejvyšším počtem nechtěných těhotenství teenagerů,“ uvedla mluvčí společnosti Nysse Norballová.

Přitom kondomy Hotshot nejsou kratší na délku, mají po úplném vyrolování 19 centimetrů jako ty běžné, ale jsou užší. Namísto 5,2 centimetru v průměru mají jen 4,5 centimetru.

Ve Švýcarsku je věkem zletilosti 16 roků, ale pokud mezi souložícími partnery není větší rozdíl než tři roky, není taková soulož postižitelná, ani když je jednomu z páru méně než 16 let.

Doporučujeme

Články odjinud