Nejjednodušší těstoviny na světě? Možná vás napadne úprava aglio olio, ale kdepak. Cacio e pepe! Sýr a pepř. Tyhle těstoviny milují lidi po celém světě a teď už i my. Podívejte se na videorecept blogerky Koko a zkuste tuhle rychlovku dnes například na večeři.
Co budete potřebovat na tuhle rychlou a jednoduchou minutku:
Ingredience
- velké hnízdo sušených vaječných těstovin (cca 50 g)
- 15 g másla
- 15–20 kuliček černého pepře (podle jeho výraznosti)
- cca 500 ml vody na vaření těstovin (z ní pak do „omáčky“ použijeme cca 120 ml)
- lžička soli
- 25 g sýra Pecorino Romano
Úvodní foto: Mall.tv
Postup
Kuličkový (zkuste kampotský!) pepř opražte na rozehřátém rendlíku, než se rozvoní – zhruba dvě minuty. Vyndejte ho a do rendlíku rovnou dejte vařit vodu na těstoviny – stačí nezbytné množství na ponoření těstovin. Osolte. Uvařte těstoviny, ale opravdu al dente.
Mezitím roztlučte v hmoždíři pepř nahrubo. Nastrouhejte Pecorino a rozhodně jím nešetřete! Uvařené těstoviny slijte do misky.
V rendlíku zpěňte máslo a přidejte nadrcený pepř. Přilijte naběračku škrobové vody po těstovinách. Vraťte těstoviny do rendlíku a ztlumte plamen. Vmíchejte sýr, případně ještě zřeďte vodou. A je hotovo!
Doladit si je můžete sami podle chuti – bazalkou, rajčaty, pancettou... Škrobová voda a těstoviny jsou spolu se sýrem dostatečně slané, takže už můžete ihned servírovat. Místo kusu másla by šlo použít jen trošku olivového oleje. U tohoto receptu jsou alfou a omegou kvalitní suroviny. Milovníci pepře z něj budou jásat! Mrkněte na celý postup na videu v úvodu článku.
Další podobné recepty najdete v pořadu Menutovka na Mall.tv.